Market

Η Mitsubishi Power ιδρύει νέα επιχειρηματική μονάδα

Αυτή η εξαιρετικά αποδοτική τεχνολογία παραγωγής ενέργειας μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για να βοηθήσει τις χώρες σε όλη την Ευρώπη.

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jose Aguas, GTCC Sales EMEA
Jose Aguas, Aντιπρόεδρος GTCC Sales EMEA

Η Mitsubishi Power ιδρύει Business Unit, για μονάδα αεριοστροβίλου συνδυασμένου κύκλου στην Ευρώπη με Αντιπροέδρο GTCC Sales EMEA τον Jose Aguas.

O παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία αεριοστροβίλων, Mitsubishi Power, επιβεβαίωσε σήμερα την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, με την ίδρυση της μονάδας  EMEA Gas Turbine Combined Cycle (GTCC), με ισχύ από τη 1η Απριλίου 2021.

Η νέα επιχειρηματική μονάδα θα επικεντρωθεί στην πώληση των πιο επιτυχημένων στροβίλων στον κλάδο - των αεριοστροβίλων της σειράς J - που διαθέτουν αξιοπιστία παγκόσμιας κλάσης 99,6% και απόδοση μεγαλύτερη από 64%. Με δυνατότητα λειτουργίας σε μείγμα υδρογόνου έως 30% και φυσικού αερίου 70%, οι στρόβιλοι μπορούν να λειτουργήσουν στο μέλλον με 100% υδρογόνο. Αυτή η εξαιρετικά αποδοτική τεχνολογία παραγωγής ενέργειας μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για να βοηθήσει τις χώρες σε όλη την Ευρώπη να επιτύχουν φιλόδοξους στόχους καθαρών εκπομπών άνθρακα.

Η επιχειρηματική μονάδα θα βρίσκεται στο Ντουμπάι και θα υποστηρίζεται από τα δυναμικά κέντρα υπηρεσιών της Mitsubishi Power σε όλη την περιοχή, μια απόδειξη της συνεχούς και βαθιάς δέσμευσης της εταιρείας στον κλάδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή EMEA.

Αναλαμβάνοντας τη θέση του Αντιπροέδρου GTCC Sales EMEA, ο Jose Aguas - που εδρεύει στη Βαλένθια της Ισπανίας - θα αναφέρεται στον επικεφαλής της μονάδας, Khalid Salem, ο οποίος αναβαθμίζεται και παίρνει νέο ρόλο ως επικεφαλής GTCC EMEA εκτός από το ρόλο του ως προέδρου Mitsubishi Power στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Ο Jose Aguas, αντιπρόεδρος GTCC Sales EMEA, δήλωσε: «Η τεχνολογία κύκλου καύσης αεριοστροβίλων της Mitsubishi Power οδηγεί την αγορά στην παροχή σταθερής ενέργειας με χαμηλή χρήση  άνθρακα. Η ίδρυση της νέας επιχειρηματικής μονάδας θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε στενότερα με όλους τους φορείς, για να παρέχουμε υψηλής ποιότητας, αξιόπιστες λύσεις που επιτρέπουν περαιτέρω τον γρήγορο μετασχηματισμό της παροχής ενέργειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Έχοντας έδρα στην Ελλάδα επί πολλά χρόνια από το 2000, είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την έκρηξη της χώρας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Είκοσι χρόνια μετά, και με τη χώρα να έχει ακόμη πολλή δουλειά για να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους εκπομπών του 2030, αυτές οι εγκαταστάσεις χρειάζονται επειγόντως τεχνολογική αναβάθμιση. Η Mitsubishi Power είναι τέλεια τοποθετημένη για να βοηθήσει σε αυτόν τον μετασχηματισμό. Οι υπερσύγχρονες τουρμπίνες φυσικού αερίου που διαθέτουμε είναι πολύ αποδοτικές και ξεπερνούν την παραγωγή συμβατικών συστημάτων παραγωγής θερμικής ενέργειας με καύση άνθρακα.

»Η Ευρώπη έχει γίνει πρωτοπόρος στην ταχείας κατάργησης του άνθρακα. Με φιλόδοξους  στόχους να φτάσουμε στο μηδέν, οι κυβερνήσεις σε ολόκληρη την περιοχή έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία παροπλισμού σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα και διευρύνουν το ενεργειακό τους μείγμα ώστε να συμπεριλάβουν νέες πηγές παραγωγής ενέργειας».

Στον νέο του ρόλο, ο Jose Aguas θα ηγηθεί των προσπαθειών για την ανάπτυξη της παρουσίας της Mitsubishi Power GTCC σε όλη την Ευρώπη. Ένα πολύ έμπειρο στέλεχος της βιομηχανίας, έχει πάνω από δύο δεκαετίες ηγετική παρουσία στον κλάδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και έχει εργαστεί επί πολλά χρόνια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κύκλους συνδυασμένου αερίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ