Market

HOPE: 105 μεταξοτυπίες για την ενίσχυση του κοινωφελούς έργου

Η Kapopoulos FINE arts και ο καλλιτέχνης Aiiroh σε ένα μοναδικό εικαστικό γεγονός με κοινωνικές διαστάσεις

115151-718269.jpg
Market News
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hope.jpeg

Η HOPEgenesis διαθέτει 105 μεταξοτυπίες “HOPE” με τη συμβολή της γκαλερί Kapopoulos FINE Arts και του καλλιτέχνη Aiiroh.

Η HOPEgenesis διαθέτει 105 μεταξοτυπίες “HOPE” με τη συμβολή της γκαλερί Kapopoulos FINE Arts και του διεθνούς καλλιτέχνη Aiiroh, για την ενίσχυση του κοινωφελούς έργου της.

Αρωγός στην προσπάθεια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας HOPEgenesis στέκεται η γκαλερί Kapopoulos FINE arts, η οποία παραχώρησε 105 αριθμημένες και υπογεγραμμένες μεταξοτυπίες, του έργου «HOPE», ειδικά σχεδιασμένες γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, από τον Γάλλο καλλιτέχνη διεθνούς εμβέλειας Aiiroh. Ένα μοναδικό εικαστικό γεγονός που λαμβάνει κοινωνικές διαστάσεις, καθώς οι μεταξοτυπίες θα διατεθούν διαδικτυακά, προκειμένου να υποστηριχτεί ο κοινωφελής σκοπός της οργάνωσης.

Η HOPEgenesis διαθέτει 105 μεταξοτυπίες “HOPE” με την συμβολή της γκαλερί Kapopoulos FINE Arts και του καλλιτέχνη Aiiroh.

Συγκεκριμένα, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Aiiroh ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα της γκαλερί Kapopoulos FINE arts, με την οποία διατηρεί αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα, ώστε δημιούργησαν 105 αριθμημένες και υπογεγραμμένες μεταξοτυπίες του έργου «ΗΟPE», σε τρεις εκδοχές (μαύρο, λευκό και γκρι), οι οποίες θα διατεθούν αποκλειστικά  από την ιστοσελίδα της HOPEgenesis στον σύνδεσμο: hopegenesis.org/el/hope-is-art με στόχο να ενισχυθούν οι σκοποί της οργάνωσης και να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με τη συνέργεια αυτή, στόχος είναι να ενισχυθεί αυτό το σημαντικό έργο, και καθώς επί του παρόντος είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν αγοραπωλησίες με τον παραδοσιακό τρόπο και φυσικά εκδηλώσεις, η συμμετοχή του καθενός ξεχωριστά με όποιο τρόπο μπορεί θα βοηθήσει τα μέγιστα.

Η HOPEgenesis διαθέτει 105 μεταξοτυπίες “HOPE” με την συμβολή της γκαλερί Kapopoulos FINE Arts και του καλλιτέχνη Aiiroh.

H HOPEgenesis δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 350 απομακρυσμένες περιοχές, 317 τοπικές κοινότητες στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Άρτας, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Κοζάνης και Θεσπρωτίας και 40 νησιά του Αιγαίου και Ιονίου πελάγους.

Το χρονικό διάστημα, από τον Μάρτιο 2020 έως και σήμερα, αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση που οδήγησε σε μια νέα κανονικότητα. Ωστόσο, η ομάδα της HOPEgenesis, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια, κατόρθωσε να εξελίξει και να προσαρμόσει τις δράσεις της, διατηρώντας το θέμα της υπογεννητικότητας στην επικαιρότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, και μέσα σε αντίξοες συνθήκες και πολλούς περιορισμούς οι τοκετοί το 2020 ανήλθαν έως και σήμερα στους 138, οι αναμενόμενες γεννήσεις στις 34, ενώ οι συνολικοί τοκετοί του προγράμματος στους 340.

Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς
Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος της HOPEgenesis

Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, έχουμε δίπλα μας έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που μας τιμά με το ταλέντο του και μας παραχωρεί ένα έργο με ένα ουσιαστικό μήνυμα την ελπίδα, στηρίζοντας τους σκοπούς της HOPEgenesis. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Gallery Kapopoulos FINE arts, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στην υλοποίηση της ιδέας, επιδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Ο ιδρυτής της γκαλερί Kapopoulos FINE Arts, Βαγγέλης Καπόπουλος, επισήμανε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση από τον πρόεδρο κ. Στέφανο Χανδακά και το θώρησα χρέος μου να συμβάλλω στο σημαντικό έργο που έχει αναπτύξει η HOPEgenesis και στις λαμπρές πρωτοβουλίες που λαμβάνει. Σε συνεννόηση με τον κορυφαίο καλλιτέχνη της διεθνούς εικαστικής σκηνής Aiiroh, ο οποίος εξίσου έδειξε θετική ανταπόκριση και ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα, προσφέραμε 105 μεταξοτυπίες που δημιουργήθηκαν ειδικά και αποκλειστικά για την ενίσχυση των κοινωφελών σκοπών της HOPEgenesis».

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:
AIIROH: Γεννήθηκε το 1987 στη Narbonne της Γαλλίας και αποφοίτησε με πτυχίο Art & Design. Σε ηλικία 13 ετών, άρχισε να εργάζεται ως καλλιτέχνης του δρόμου, δημιουργώντας γκράφιτι σε τοίχους διαφόρων πόλεων σε Γαλλία και Ευρώπη. Σε ορισμένα από τα έργα του ενσωματώνει γνωστές μάρκες θέλοντας να θίξει τον καταναλωτισμό και την εξάρτηση που έχουν οι άνθρωποι στα υλικά αγαθά. Μέσα από τα συγκεκριμένα έργα φαίνεται η δύναμη των γραφιστικών εμπορικών σημάτων και η υποσυνείδητη επίδραση που έχει στο ασυνείδητο και στην αισθητική μας. Για τον εαυτό του δηλώνει ότι είναι απλά οπαδός των καλλιτεχνών της «pop art», την οποία αναμειγνύει με επιρροές από street art. Τα πρώτα έργα του ήταν εμπνευσμένα από Γαλλο-Βελγικά κόμικς όπως «Lucky Luke», «Τεντέν», «Αστερίξ» κλπ. Για το θέμα αυτό, δημιούργησε μια σειρά που ξεπούλησε σε 2 εβδομάδες και ονομαζόταν “Mixed n Pop”. Τα υλικά ήταν πολύ διαφορετικά, χωρίς κολάζ, μόνο ζωγραφική και κολάζ με αληθινές πέτρες Swarovski. Σύμφωνα με τους προκατόχους καλλιτέχνες της pop τέχνης, ο Aiiroh χρησιμοποιεί μικτές και σύγχρονες τεχνικές όπως επικόλληση κρύσταλλων Swarovski, ακρυλικό χρώμα, στένσιλ, κ.α. Τα τελευταία τρία χρόνια, επικεντρώθηκε στην εκ νέου ερμηνεία γνωστών φιγούρων και pop χαρακτήρες μέσα από τις αφίσες που βρίσκει στους δρόμους του Παρισιού, τη Μασσαλία, τη Λυών, την Τουλούζη, τη Narbonne, δίπλα στα παλαιά του «σημεία» γκράφιτι. Είναι ιδιαίτερα γνωστός καλλιτέχνης στη Γαλλία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.

kasos_10-2020.jpeg

Λίγα λόγια για την Κapopoulos FINE Arts Gallery
Αποσυνδέοντας την υψηλή αξία από την υψηλή τιμή, από την ίδρυσή της η Gallery το 1991, όταν η τέχνη στην Ελλάδα έμοιαζε ν’ αφορά σε όλο και λιγότερους, η Κapopoulos FINE Arts Gallery επέλεξε να τοποθετηθεί στο αντίθετο ρεύμα, με ορίζοντα το ανεκτίμητο να είναι προσβάσιμο. Η απομυθοποίηση της ελιτίστικης πρακτικής, που καθιστούσε την τέχνη δυσπρόσιτη στα όρια της απαγόρευσης, ήταν θέμα χρόνου. Μέσω των εκθέσεων και των δημοπρασιών τους, συνεχίζουν και σήμερα εντατικά την πορεία που εισήγαγε και καθιέρωσε τη μοντέρνα τέχνη στην Ελλάδα, αποδομώντας το κατεστημένο στην τέχνη: επανασυστήνοντας καθιερωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, ανακαλύπτοντας νέους δημιουργούς με ισχυρή διεθνή ταυτότητα, και εντοπίζοντας τον πραγματικό οργανικό ρόλο της τέχνης στην εξωστρέφεια, την καθημερινή δημιουργία και την απόλαυση ενός σύγχρονου οπτικού πολιτισμού.

Λίγα λόγια για τη HOPEgenesis
Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη  των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας και της στήριξης της οικογένειας, τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων –προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος. Μέχρι σήμερα περισσότερες από 380 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.

Η ΗΟPEgenesis πραγματοποιεί τους στόχους της κινούμενη στους παρακάτω πυλώνες δράσης:
α. Με τη δωρεάν παροχή πλήρους ιατρικής κάλυψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες ακριτικών νησιών και απομονωμένων περιοχών, που κυοφορούν ή επιθυμούν να κυοφορήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.
β. Με την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας στην Ελλάδα.
γ. Με τη συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Επιστημονικούς φορείς για τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών και την εκπόνηση ερευνών με σκοπό τη στοιχειοθέτηση του προβλήματος και τη μεγιστοποίηση των λύσεων του.
δ. Με τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και εκπαίδευση των φορέων για τους λόγους και τις συνέπειες της υπογεννητικότητας.
ε. Μέσω πρωτοπόρων εφαρμογών τηλεϊατρικής απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης ωφελούμενων του προγράμματος.
στ. Με τον σχεδιασμό πρωτοποριακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οικογένειας και των δομών υποστήριξής της.
 
Περισσότερες πληροφορίες: hopegenesis.org

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ