Visual Browsing

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Ανοιχτή και προσβάσιμη μέσω διαδικτύου

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Ανοιχτή και προσβάσιμη μέσω διαδικτύου
#KatheMeraTexnopoli #HTexnopoliSpitiSou
Πάνω από 70.000 ψηφιακοί επισκέπτες μέχρι στιγμής
  • A-
  • A+
0
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων συνεχίζει να είναι ανοιχτή και προσβάσιμη με δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση όλες και όλοι, με ένα κλικ.

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ένας από τους πιο δραστήριους και ζωντανούς χώρους πολιτισμού της Αθήνας, μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, συνεχίζει να είναι ανοιχτή και προσβάσιμη σχεδιάζοντας και προτείνοντας μια σειρά από δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση όλες και όλοι, μικροί και μεγάλοι, από το σπίτι τους με ένα μόνο κλικ!

Σας καλεί, λοιπόν, να γνωρίσετε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από μια συναρπαστική ξενάγηση, να ανακαλύψετε το ψηφιακό αρχείο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, το VR tour της έκθεσης «160 χρόνια made in Greece», να απολαύσετε αποσπάσματα αγαπημένων συναυλιών, να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά σας μέσα από πρωτότυπα διαδραστικά παιχνίδια, να παρακολουθήσετε online σεμινάρια και workshops του NNOVATHENS powered  by Samsung αφιερωμένα στην επιχειρηματικότητα και στις νέες τεχνολογίες…

Και φυσικά, δεν σταματάει εδώ. Σύντομα θα ανακοινωθεί το ανανεωμένο digital πρόγραμμα των πιο αγαπημένων φεστιβάλ και δράσεων της Τεχνόπολης, των Αθηναίων και ολόκληρης της πόλης.

Τechnopolis goes digital

Πιο Αναλυτικά:
Ξενάγηση Στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Ακολουθείστε τους ειδικούς του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, σε μια ξεχωριστή διαδρομή στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας. Ένα εργοστάσιο που γέμιζε με φως και ενέργεια ολόκληρη την πρωτεύουσα, ένα σπάνιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα βιομηχανικό μνημείο, ανοίγει τις πόρτες του και ψηφιακά και σας καλεί να ανακαλύψετε την ιστορία και τη λειτουργία του, τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, τα μηχανήματα που παραμένουν μέχρι σήμερα στη θέση τους, το ρόλο των εργαζομένων και όχι μόνο...

Σχετικα
Μουσική Τεχνόπολη 2020: Safety first
Μουσική Τεχνόπολη 2020: Safety first

VR tour
Έκθεση αφιερωμένη στην ελληνική βιομηχανία «160 χρόνια made in Greece»
H ελληνική βιομηχανία από το 1857 έως σήμερα. Μέσα από 3 ενότητες παρουσιάζονται 8 κλάδοι, 120 βιομηχανίες και περισσότερα από 800 αντικείμενα. Η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου δίνει την ευκαιρία σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ελληνική βιομηχανική ιστορία, να διαβάσουν όλα τα κείμενα, να δουν και να περιεργαστούν τις σπάνιες εικόνες, τα τεκμήρια και τα αντικείμενα αλλά και να αλληλεπιδράσουν με τα διαδραστικά εκθέματα.

Ψηφιακή συλλογή του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίο
Η συλλογή του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου περιλαμβάνει έναν σημαντικό αριθμό συσκευών που σχετίζονται με την παραγωγή του φωταερίου, εργαλείων, μηχανημάτων και εξοπλισμού, τεκμηρίων από το ίδιο το εργοστάσιο, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Κυριακές στην Τεχνόπολη "Athens for All"
Online δράσεις για οικογένειες με παιδιά από 4 ετών

Ο αγαπημένος θεσμός έρχεται… στο σπίτι. Με τη βοήθεια των ανθρώπων του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, τα παιδιά ανακαλύπτουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο την πόλη, τα σημαντικά μνημεία, τη γειτονιά και βέβαια την Τεχνόπολη που σήμερα στεγάζεται στους χώρους ενός παλιού εργοστασίου φωταερίου που αποτελεί ένα σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς.

Σχετικα
Δήμος Αθηναίων: Πακέτο τεχνολογιών ακουστικής προσβασιμότητας
Δήμος Αθηναίων: Πακέτο τεχνολογιών ακουστικής προσβασιμότητας

Οι δράσεις θα είναι διαθέσιμες online από τις 12 Απριλίου στις 11.00, στο επίσημο site του Μουσείου.

Video games για παιδιά
Στο site του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, οι μικροί φίλοι ανακαλύπτουν με τον πιο ξεχωριστό τρόπο την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου μέσα από δύο συναρπαστικά video games για παιδιά που σχεδίασε η ομάδα Antidot Design Studio.

Δημιουργικές κάρτες
Παιχνίδια, κρυπτόλεξα, λαβύρινθοι και εικαστικές δραστηριότητες, με έμπνευση από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, τη γραμμή παραγωγής, τα μηχανήματα και τις συνθήκες εργασίας. Μικροί και μεγάλοι καλούνται να βάλουν χρώμα στο εργοστάσιο, να βρουν κρυμμένες λέξεις και να φωτίσουν την πόλη.

Το Εργοστάσιο του Άντυ Γουόρχολ έρχεται σπίτι σας
Οι μικροί φίλοι γνωρίζουν την ποπ αρτ, τον Άντυ Γουόρχολ και το εργοστάσιό του, μέσα από απίθανα εικαστικά παιχνίδια, στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Στον Πύργο του Εργοστασίου» που έρχεται… στο σπίτι.

DIY Art Lab
Tι χρώματα είχαν τα κτίρια του εργοστασίου; Με τι μοιάζουν οι φούρνοι που έψηναν τον λιθάνθρακα; Πόσοι άνθρωποι δούλευαν στο εργοστάσιο φωταερίου; Οι μικροί φίλοι ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα δημιουργικές κατασκευές και χρησιμοποιώντας απλά υλικά και πολλή φαντασία.

Κάθε Δευτέρα || Στο site του INNOVATHENS powered by Samsung μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα video σχετικό με την Επιχειρηματικότητα, την Διοίκηση και το Μάρκετινγκ.
Κάθε Τρίτη & Πέμπτη || Σε συνεργασία με το ΚΕΑΚ (Κέντρο Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας) | Στο site του INNOVATHENS powered by Samsung διοργανώνονται live streaming seminars που αφορούν στην ανάπτυξη soft skills, με εισηγητή τον Γεράσιμο Τζαμαρέλο.
Κάθε Παρασκευή || Στο site του INNOVATHENS powered by Samsung μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα video για νέες τεχνολογίες, λογισμικά και τον ψηφιακό κόσμο.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: 2130109300

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5