Market

Η Diageo και φέτος στο Athens Bar Show

Ολοκληρώθηκε το Athens Bar Show, που φέτος έκλεισε τα δέκα του χρόνια

Market News
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για δύο ημέρες, Έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι του χώρου, παρευρέθηκαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και επισκέφθηκαν τα pop-up spaces της Diageo.

Ολοκληρώθηκε το Athens Bar Show, που φέτος έκλεισε τα δέκα του χρόνια. Για δύο ημέρες, Έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι του χώρου, παρευρέθηκαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και επισκέφθηκαν τα pop-up spaces της Diageo, WORLDCLASS BAR OF CHOICES, εμπνευσμένο από τον World Class νικητή, Nίκο Σουρμπάτη, και το JOHNNIE WALKER DISCOVERY BAR.

Τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του World Class Bar of Choices επιμελήθηκε ο Έλληνας World Class Winner 2019, Νίκος Σουρμπάτης, ο οποίος και ανέδειξε μέσα από τις πρωτοποριακές προτάσεις σερβιρισμάτων του, διεθνείς τάσεις στον χώρο του ποτού.

Το καινοτόμο pop-up World Class Bar of Choices, έφερε στο προσκήνιο το παγκόσμιο trend της εξατομικευμένης εμπειρίας. Κάθε επισκέπτης πριν την είσοδό του καλούνταν να απαντήσει σε ένα mini quiz, το οποίο ανάλογα με τις απαντήσεις του, τον κατέτασσε και σε μια διαφορετική κατηγορία “Drinker”: Mindful, Socializer, Explorer και Celebrator. Ακολουθώντας τη δική του κατηγορία, ο κάθε επισκέπτης κατευθυνόταν και στο αντίστοιχο bar, στο οποίο και απολάμβανε και την πιο ταιριαστή πρόταση σερβιρίσματος, επιμελημένη από τον Νίκο Σουρμπάτη.

Ανδρέας Δημητρόπουλος, World class Greek finalist
Στο pop-up για τους Mindful Drinkers, οι World Class Winners 2017 και 2018, Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας, προσέφεραν ένα Bloody Mary με βάση την Ketel One Vodka, δημιουργημένο από leftovers. Oι Socializers απήλαυσαν serves όπως η Beetroot Paloma, με βάση την Don Julio Tequila και cordial από παντζάρι, καρότο και σέλερι, και το Sweethearts με Tanqueray No.TEN gin και cordial από κίτρο, περγαμόντο και χαμομήλι κομπούχα. Οι Explorers είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν serves, με βάση τα Roe & Co Irish Whiskey όπως το Ntopios, με apple βερμούτ και Angostura Bitters και το Missing Link με βάση το νεοφερμένο  Iταλικό τζιν από σταφύλι, το Villa Ascenti, φινόκιο, πράσινο μήλο και Belsazar λευκό βερμούτ.

Για τους celebrators, ο Νίκος Σουρμπάτης παρουσίασε και στο ελληνικό κοινό το highball serve που δημιούργησε για τον παγκόσμιο τελικό του World Class στην Γλασκόβη. Με βάση το Johnnie Walker Gold Label Reserve, αντλώντας έμπνευση από τον ροκ σταρ Freddy Mercury, ο Νίκος προσέφερε το “Break Free cocktail”,  με νερό ντομάτας, φρούτο του πάθους περγαμόντο, γκρέιπφρουτ και λυκίσκο, το οποίο είχε ανθρακώσει και συσκευάσει σε αλουμινένιο κουτάκι.

Στον προαύλιο χώρο του World Class Bar of Choices, παρουσία είχε το εντυπωσιακό Johnnie Walker Discovery Bar το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, τη νέα προσέγγιση των Highballs, με τρεις μοναδικές γευστικές προτάσεις εμπνευσμένες από εμβληματικούς προορισμούς του κόσμου, Νέα Υόρκη, Κέιπ Τάουν και Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Alan Mulvihill & Νίκος Σουρμπάτης
Ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια, με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κοινού. Την πρώτη ημέρα, 5 Νοεμβρίου ο Έλληνας World Class Winner 2019, Νίκος Σουρμπάτης και o Alan Mulvihill, European Brand Ambassador του ιρλανδέζικου whiskey  Roe&Co, ταξίδεψαν το κοινό μέσα από μια διαδικασία αναδημιουργίας και δημιουργικότητας.

Ηρώ Καλομοίρη
Οι Diageo Reserve Brand Ambassadors, Ηρώ Καλομοίρη και Γιώτης Ανγγελίδης, μίλησαν για παγκόσμιες τάσεις της bartending σκηνής και πώς αυτές μπορούν να ενταχθούν στα ελληνικά δεδομένα.

Great women in the bar industry
Πλήθος επισκεπτών παρακολούθησε την ομιλία “Great Women in the Bar Industry and their success stories”, με συντονίστρια την Άντζελα Μαριδάκη Senior C&E Manager, Luxury and Scotch Diageo, στο οποίο συμμετείχε και η Πηνελόπη Κούρκαφα, Director Diageo Mediterranean Cluster, η οποία δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρίες του κλάδου μας αλλά και άλλων χώρων, έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να εκπροσωπούνται επάξια στο δυναμικό τους οι γυναίκες και να υπάρχει ισορροπία. Σίγουρα όμως υπάρχει μεγάλο περιθώριο για βελτίωση. Υπάρχουν πάντοτε προκαταλήψεις, τις οποίες προσωπικά προτίμησα να μην δω ως εμπόδιο αλλά ως μια μεγάλη, συνεχόμενη πρόκληση που μου έδινε κίνητρο να προχωρήσω». Επιδραστικές προσωπικότητες στον κλάδο των ποτών μίλησαν για το ξεκίνημά τους, τα επιτεύγματά τους, τα εμπόδια που συνάντησαν και πως τελικά κατάφεραν να βγουν έξω από τη «ζώνη άνεσης» και να έχουν μια σημαντική πορεία στο χώρο, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. 

Ο ετήσιος θεσμός του Athens Bar Show συγκαταλέγεται πλέον στους καλύτερους ανά την Ευρώπη και συγκεντρώνει καταξιωμένους Έλληνες bartender, premium spirits και τους διασημότερους cocktail experts της παγκόσμιας bar σκηνής.