Market

Μην κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ISHRS, ο αριθμός των επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών από το 2014 μέχρι το 2018 αυξήθηκε κατά 78%

Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι πραγματικά η πιο διαδεδομένη αισθητική επέμβαση στους άντρες κάθε ηλικίας».

Ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μεταμόσχευσης και Αποκατάστασης Τριχωτού, (ΕΛΑΜΑΤ) μας εξηγεί γιατί η Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση στους άντρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), ο αριθμός των επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών από το 2014 μέχρι το 2018 αυξήθηκε κατά 78%.

Όπως μας επιβεβαιώνει ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, «Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι πραγματικά η πιο διαδεδομένη αισθητική επέμβαση στους άντρες κάθε ηλικίας. Αποτελεί την επέμβαση με τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εικόνα, στην ψυχολογία, ακόμα και στη ζωή του ασθενούς. Η επιτυχημένη και φυσική μεταμόσχευση μαλλιών τον βοηθά να νιώθει ο ίδιος καλύτερα, να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να ζει τη ζωή του πιο ευχάριστα.
Αυτή, όμως, η αύξηση δημοφιλίας της Μεταμόσχευσης Μαλλιών έχει οδηγήσει δυστυχώς σε πολύ επικίνδυνα φαινόμενα. Πληθώρα «κλινικών» εξαπατούν το κοινό, καθότι διαφημίζουν μεταμόσχευση μαλλιών με… ευφάνταστες τεχνικές «με βλαστοκύτταρα», «χωρίς ουλές», «χωρίς χειρουργείο», και με «άπειρα τριχοθυλάκια» σε μία μόλις συνεδρία! Εκτός από τα... θαύματα που υπόσχονται, δυστυχώς, σε αυτές τις black-market κλινικές, οι επεμβάσεις εκτελούνται από μη-ιατρούς, μέσα σε ακατάλληλους χώρους και χωρίς καμία μέριμνα για την ασφάλεια των ασθενών.»

Στην πραγματικότητα, η Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι μια ιατρική πράξη και οφείλει να γίνεται σε ειδικά εξοπλισμένο ιατρείο, από εξειδικευμένο ιατρό και ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα. Όλα τα βήματα, δηλαδή η ενημέρωση, η σχεδίαση, η επέμβαση και η πολύμηνη μετεπεμβατική παρακολούθηση, πρέπει να γίνουν τέλεια για να εξασφαλίσουν το φυσικό, πυκνό αποτέλεσμα που μπορεί να δώσει η σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών.

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών, όμως, δεν είναι η λύση σε κάθε περιστατικό τριχόπτωσης. Ειδικότερα στις μικρές ηλικίες ή σε άτομα με μικρή αραίωση, έχουμε άλλα, εξαιρετικά «όπλα» ενάντια στην τριχόπτωση. Οι  εγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές και τα εγκεκριμένα κατά της τριχόπτωσης  LLLT Laser έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και μπορούν πλέον να αποκαταστήσουν την εικόνα των μαλλιών.

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι η ενδεδειγμένη λύση, υπό προϋποθέσεις. Ένας εξειδικευμένος και έμπειρος ιατρός αρχικά θα αξιολογήσει με ακρίβεια αν ο ενδιαφερόμενος είναι κατάλληλος υποψήφιος. Έπειτα, θα τον ενημερώσει για τη διαδικασία, θα προτείνει τη βέλτιστη σχεδίαση και φυσικά θα είναι αυτός που θα κάνει και την επέμβαση, όχι κάποιος ανώνυμος βοηθός.

Αν, λοιπόν, σας στενοχωρεί η εικόνα των μαλλιών σας, επισκεφθείτε έναν ιατρό εξειδικευμένο και έμπειρο στη Μεταμόσχευση Μαλλιών. Θα προτείνει την κατάλληλη για εσάς λύση και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας κάνει να χαμογελάσετε ξανά στον καθρέπτη!

Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μεταμόσχευσης και Αποκατάστασης Τριχωτού, (ΕΛΑΜΑΤ)