Market

Κάνε ένα #BreastBreak

Η Avon, για 27η χρονιά, υποστηρίζει τον αγώνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού.

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
avon_pink_light_event_photo_1.jpg
Από αριστερά: Ντασίου Νάγια, εθελοντής γιατρός της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, Έυη Οικονόμου Marketing Manager Avon,Αργυρώ Νάκου Communication & CSR Supervisor Avon, Χατζόπουλος Κωνσταντίνος, εθελοντής γιατρός της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ

Μια πρωτοβουλία της Avon, με στόχο να ενημερώσει και να βοηθήσει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, στο πλαίσιο της εκστρατείας PINK LIGHT.

Η Avon, για 27η χρονιά, υποστηρίζει τον αγώνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, δημιουργώντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες να κάνουν μία παύση για τον απαραίτητο έλεγχο. Στην Ελλάδα μετουσιώνει την πρωτοβουλία αυτή στην υποστήριξη της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας, Ίαση, Στήριξη, Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. με την πραγματοποίηση Αποστολών Υγείας μέσα στο 2019 με κύριο στόχο τον προληπτικό έλεγχο. Παράλληλα δίνει έμφαση στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών για τη σημαντικότητα της εξέτασης στην προστασία της υγείας του στήθους.

Σε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης για τον Τύπο στο Public Café του Συντάγματος, η Avon άναψε συμβολικά μία χαρακτηριστική ροζ λάμπα, σηματοδοτώντας τη σημαντικότητα των πρωτοβουλιών της, ενώ στην ίδια εκδήλωση, εθελοντές ιατροί, επιστημονικοί συνεργάτες της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. μίλησαν για την ασθένεια και τις δράσεις της οργάνωσης για την προσφορά διαγνωστικής, ιατρικής, χειρουργικής, νοσηλευτικής και ψυχολογικής στήριξης σε περισσότερες από 150 γυναίκες, μέχρι στιγμής, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα έξοδα αντιμετώπισης της νόσου, αλλά και τη διενέργεια περισσότερων από 7.000 δωρεάν προληπτικών ελέγχων και την ενημέρωση εκατοντάδων πολιτών σε Ήπειρο, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ικαρία, Φούρνοι, Λακωνία, Μάνη, Εύβοια, Σκύρο, Κυκλάδες, Αττική.

avon_pink_light_event_photo_2.jpg
Ομάδα Εθελοντών Γιατρών της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Από αριστερά: Χατζόπουλος Κωνσταντίνος, Ντασίου Νάγια, Κυριάκου Γρηγόρης

Με στόχο τη συνεχή και αποτελεσματική ενημέρωση των γυναικών στην Ελλάδα, η Avon δημιούργησε video, όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Χειρουργός Μαστού, Dr Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, απευθύνεται στο κοινό, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και αποσαφηνίζοντας «Μύθους και Αλήθειες» για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.

Γνώριζες ότι; Μύθοι για τον Καρκίνο του Μαστού

Ο κος Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη αποδεχτήκαμε φέτος την υποστήριξη της Avon, με την οποία καταφέραμε να αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών που έλαβαν τις υπηρεσίες μας και να φτάσουμε σε ένα ακόμα τμήμα του γυναικείου πληθυσμού. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε γιατί ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι ιάσιμος.»

Παράλληλα, από τις 14 Οκτωβρίου και για δύο εβδομάδες, η εταιρεία «έντυσε» έναν συρμό στο Αττικό Μετρό στην Αθήνα με τα ειδικά μηνύματα της εκστρατείας, επικοινωνώντας την σπουδαιότητα του ελέγχου, προτρέποντας χιλιάδες γυναίκες που μετακινούνται καθημερινά στην πόλη να κάνουν μία «στάση» για να εξεταστούν και υπενθυμίζοντας σε όλους ότι δεν πρέπει να αμελούν την υγεία του μαστού.

Η Avon, για 27η χρονιά, υποστηρίζει τον αγώνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Στόχος της να ενημερώσει και να βοηθήσει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, στο πλαίσιο της εκστρατείας PINK LIGHT. Τα δεδομένα μιλούν μόνα τους:

- 2 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού καταγράφηκαν παγκοσμίως το 2018¹

- Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξη και την καταπολέμηση της νόσου²

- Οι γυναίκες συνήθως δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο για πρόληψη³ και, σύμφωνα με τα στερεότυπα που επικρατούν, αναμένεται ότι θα φροντίσουν και θα δώσουν προτεραιότητα στις ανάγκες των μελών της οικογένειας, σε βάρος της δικής τους υγείας4

Η Avon ενεργοποιεί 5 εκατομμύρια Μέλη της παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια του Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, ώστε να αναδειχθεί η ανάγκη να δοθεί από τις γυναίκες προτεραιότητα στην υγεία του στήθους.


[1] World Cancer Research Fund

[2] Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας 

[3] Σύμφωνα με την έρευνα της Avon, η οποία διεξήχθη το 2017, σε περίπου 20.000 άτομα σε 15 χώρες

[4] The Lancet

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ