Market

Όλοι μπορείτε να μάθετε χορό με το μοναδικό προϊόν Bailamos

Το Dance Pad που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Παλλάδιο για τον φετινό διαγωνισμό ΣΕΝ/Junior Achievement Greece

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκπαιδευτηρία Παλλάδιο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Παλλάδιο συμμετέχουν και φέτος στον διαγωνισμό της «Εικονικής Επιχείρησης» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ / Junior Achievement Greece). Η Εικονική Εταιρεία που δημιούργησαν τα παιδιά ονομάζεται «Estrella de Bailar» (Το Αστέρι του Χορού). Αποστολή της είναι να βοηθά, με έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο, ανθρώπους που θέλουν να μάθουν να χορεύουν.

Για τον σκοπό αυτό, τα παιδιά σχεδίασαν ένα προϊόν που ονόμασαν Bailamos και είναι ουσιαστικά ένα Dance Pad. Πρόκειται για μία ξύλινη κατασκευή-βάση, με τέσσερις υπερυψωμένες πλακέτες (στις οποίες πατά ο χρήστης), που συνδέονται μέσω Raspberry Pi (υπολογιστής σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας) με μία οθόνη. Η οθόνη δείχνει τα βήματα του χορού, ενώ μία σειρά από λαμπάκια στη βάση δείχνουν στον χρήστη αν έκανε σωστό βήμα.

Το προϊόν προσφέρει, λοιπόν, τη δυνατότητα σε καθέναν να ασχοληθεί με τον χορό, με έναν καινοτόμο τρόπο. Ιδιαίτερα όμως μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα ακοής να μάθουν να χορεύουν. Η κατασκευή του Bailamos αποδείχτηκε σύνθετη διαδικασία, καθώς τα παιδιά χρειάστηκε να βρουν λύσεις προκειμένου να το κάνουν πιο οικονομικό και εύχρηστο σε σχέση με ανταγωνιστικά προϊόντα.

«Το προϊόν μας είναι μια καινοτόμα πρόταση για το ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Στοχεύει στην ευχαρίστηση και στην ψυχαγωγία των καταναλωτών μέσω της μουσικής και του χορού. Το όραμά μας είναι να εμπνέουμε τους ανθρώπους μέσα από τον χορό και να τον κάνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους», δηλώνει ο Νικήτας, μαθητής και Διευθύνων Σύμβουλος της Εικονικής Επιχείρησης Estrella de Bailar.

Στα θετικά του Bailamos συγκαταλέγεται το γεγονός ότι υπάρχουν ελάχιστα προϊόντα εκμάθησης χορού τα οποία να μπορεί  να έχει κανείς στο σπίτι του και να μπορεί να μαθαίνει χορό ταυτόχρονα με τους φίλους του. Επίσης είναι ένας ευχάριστος τρόπος εκμάθησης χορού, καθώς ο χρήστης ενεργεί με δική του πρωτοβουλία και με βάση τις ικανότητες που έχει.

Οι μαθητές σχημάτισαν τις ομάδες Ανάπτυξης Προϊόντος, Μάρκετινγκ και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, ανέλαβαν αρμοδιότητες και συνεργάστηκαν, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους. Έκαναν Έρευνα Αγοράς για να καταλήξουν στην επιχειρηματική τους ιδέα, κατάρτισαν το Επιχειρηματικό Πλάνο (Business Plan) της εικονικής εταιρείας, συντόνισαν τις προμήθειες και την παραγωγή του προϊόντος, συγκέντρωσαν πόρους πουλώντας μετοχές και εξασφαλίζοντας χορηγίες.

Σημαντικός αρωγός στην προσπάθειά τους ήταν οι εταιρείες-χορηγοί, οι οποίες παρείχαν στους μαθητές τις απαραίτητες πρώτες ύλες για να κατασκευάσουν το προϊόν τους. Με κέφι, δημιουργικότητα και συνεργασία, οι μαθητές προχώρησαν βήμα-βήμα μέχρι την ολοκλήρωση του προϊόντος και την παρουσίασή του στην εμπορική έκθεση μαθητικών επιχειρήσεων που διεξάγεται την 1η Μαρτίου στο The Mall of Athens.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ