Market

Σε ποια νησιά θα σαλπάρουν και φέτος το Πάσχα οι Έλληνες ταξιδιώτες;

Η travelplanet24 παρουσιάζει τις τάσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών για την πασχαλινή περίοδο από 4 έως 10 Απριλίου 2018, στις ακτοπλοϊκές κρατήσεις

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
greek-island-cruise-ships-the-most-beautiful-island-in-the-world.jpg

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας travelplanet24, πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών είναι τα Χανιά, ενώ ακολουθούν κατά σειρά η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Τήνος και η Νάξος.

Με το ακτοπλοϊκό εισιτήριο να αγγίζει κατά μέσο όρο τα €34,5/άτομο, η μέση τιμή ανά κράτηση διαμορφώθηκε στα €209, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 4 μέλη μιας οικογένειας. Το ποσοστό των ενηλίκων έφτασε το 85% και τα παιδιά μόλις ένα 15%.

Τέλος, το 42,8% των ταξιδιωτών προτίμησε να παραλάβει τα εισιτήριά του από το λιμάνι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αναλογία εκείνων που επέλεξαν να ταξιδέψουν με το όχημά τους σε σχέση με τους εκείνους που θα ταξιδέψουν χωρίς αυτό ήταν 50%-50%.   

Τα στοιχεία αφορούν σε κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων την πασχαλινή ταξιδιωτική περίοδο από 4-10 Απριλίου 2018 και συλλέχθηκαν από την travelplanet24. 

Σχετικά με την tripsta S.A (travelplanet24, airtickets®, tripsta) 
Το 2005, δύο νέοι επιχειρηματίες με ανήσυχο πνεύμα ίδρυσαν μια startup εταιρεία σε μια πόλη με ιστορία και άφθονους τουριστικούς πόρους, την Αθήνα. Η εταιρεία ήταν η travelplanet24, η οποία αναπτύχθηκε γρήγορα και μετονομάστηκε σε Tripsta S.A. Η Tripsta S.A είναι πλέον το μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο ηλεκτρονικό πρακτορείο ταξιδίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα έμπιστα brands τους tripsta, airtickets® και travelplanet24 είναι στην προτίμηση περισσότερων από δύο εκατομμυρίων πιστών επιβατών σε πάνω από 40 παγκόσμιες αγορές. Με γραφεία στην Αθήνα και το Βουκουρέστι, η αφοσιωμένη ομάδα 300+ travel geniuses βοηθάει τον καθένα να βρει τον καλύτερο τρόπο για να ταξιδέψει.

Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ