Market

Κινέζικο brunch στο Ambrosia του Hyatt Regency Thessaloniki

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018, το Hyatt Regency Thessaloniki ταξιδεύει στην Άπω Ανατολή με τον βραβευμένο executive chef Jacky Yu από το Andaz Xintiandi Shanghai

Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όπως σε κάθε brunch σας αρέσει η αυθεντικότητα, έτσι και σε αυτό θα είναι κοντά σας ο βραβευμένος executive chef Jacky Yu από το Andaz Xintiandi Shanghai

Οι προτάσεις για a la carte μενού* θα είναι διαθέσιμες στο εστιατόριο Αμβροσία από τις 27 Φεβρουαρίου και η κορύφωση του γευστικού ταξιδιού θα γίνει την Κυριακή 4 Μαρτίου με το Sunday Brunch, το οποίο θα απογειώσει τη γευστική σας εμπειρία.

Πιάστε λοιπόν τα τσόπστικ και απολαύστε: τηγανητό ρύζι, νουντλς, ντιμ σουμ με γαρίδα, κοτόπουλο ή λαχανικά και κινέζικες τηγανίτες. Τώρα ξέρετε πού θα φιλοξενήσετε τους φίλους ή τους συνεργάτες σας από την Κίνα, για να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους!


Jacky Yu
• Executive Sous Chef στο Andaz Xintiandi, Shanghai.
• Mέλος της οργάνωσης DEI (Disciples Escoffier International), που είναι μια εκ των σημαντικότερων διεθνών οργανώσεων Κουζίνας.
Ο Τζάκι γεννήθηκε στη Σαγκάη και ξεκίνησε την καριέρα του στη Hyatt το 2006 ως Μάγειρας Γ’ στην κουζίνα του συνεδριακού χώρου του Grand Hyatt της Σαγκάης, και χάρις σε μια πετυχημένη πορεία 5 ετών εξελίχθηκε σε Μάγειρας Β’. To 2011, συμμετείχε στην ομάδα ανοίγματος του ξενοδοχείου Park Hyatt Ningbo, ενώ το 2017 εντάχθηκε στο προσωπικό του Andaz Xintiandi, Shanghai ως Executive Sous Chef. Με τη δημιουργικότητά του και το ταλέντο του στη μαγειρική και τη διεθνή γνώση, ο Τζάκι καινοτομεί στον χώρο της μαγειρικής. «Έχω την τάση να βασίζομαι στη φαντασία μου, αντί να τηρώ τους κανόνες με τους οποίους πρέπει να μαγειρεύω» δηλώνει ο Τζάκι.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι αυτό που κάνει την κινέζικη κουζίνα τόσο ξεχωριστή; Ποια είναι τα συστατικά που προτιμάς να μαγειρεύεις;
Σεφ Τζάκι: Η κινέζικη κουζίνα αποτελεί μια από τις 4 κύριες κουζίνες στον κόσμο, μαζί με γαλλική, την ιαπωνική και την ιταλική κουζίνα. Έχει τη δική της πολύπλοκη γεύση, όπως γλυκιά, ξινή, πικρή και καυτερή. Το αγαπημένο μου συστατικό είναι το κινέζικο τσίλι, είναι καλό για την υγεία, καθώς διώχνει την υγρασία του σώματος και επιπλέον τονώνει την όρεξή σας.
Υπάρχει κάτι που κάνει τη Σαγκάη ξεχωριστή σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Κίνας; Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;
Σεφ Τζάκι: Η κουζίνα της Σαγκάης είναι λίγο πιο γλυκιά και λιγότερο λιπαρή, που σημαίνει ότι είναι πιο υγιεινή σε σχέση με τις υπόλοιπες κινέζικες κουζίνες. Το σιγοβρασμένο χοιρινό με καστανή σάλτα είναι το αγαπημένο μου πιάτο.
Ποια είναι σήμερα η γαστρονομική προτίμηση της Σαγκάης και του Andaz Ξινιαντί στη Σαγκάη;
Σεφ Τζάκι: Είναι η αυθεντική καινοτομία.
Τι θα πρέπει να δοκιμάσουμε στη Θεσσαλονίκη και στο Hyatt; Τι δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα μας;
Σεφ Τζάκι: Προσωπικά προτείνω σιγοβρασμένη βασιλική γαρίδα με πικάντικη σάλτσα ρυζιού, ωστόσο, το βόειο κρέας με σάλτσα μαύρης πιπεριάς και το φρυγανισμένο φιλέτο γριβαδιού με γλυκόξινη σάλτσα είναι μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε.
Ποιο είναι το πιάτο που ανυπομονείς να δοκιμάσεις στη διάρκεια της επίσκεψής σου στην Ελλάδα;
Σεφ Τζάκι: Με ενδιαφέρει να δοκιμάσω το ελληνικό γιαούρτι και τον μουσακά.


* Α la carte μενού

Ορεκτικά
Κινέζικο γιαμ με σάλτσα βατόμουρου
Φρυγανισμένο φιλέτο κυπρίνου με  γλυκόξινη σάλτσα
Κολοκυθάκια με όστρακα και  λάδι κρεμμυδιού
Μοσχαρίσιο κοκκινιστό κρέας με σόγια
Φασόλια χιονιού, μανιτάρια, λάδι κρεμμυδιού
Κυρίως Πιάτο
Γαρίδες με πικάντικη ζύμη ρυζιού
Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαύρου πιπεριού
Τηγανητό ρύζι με θαλασσινά, αυγό και κρεμμυδάκι
Κινέζικα επιδόρπια
Κέικ ρυζιού, με άνθη από Osmanthus
Ρύζι ατμού, καρύδια και κόκκινη πάστα φασολιών
Καρύδα με ζελέ κόκκινου φασολιού


Η τιμή ανά άτομο είναι €42
Πολιτική παιδιών: 0-6 ετών χωρίς χρέωση, 6-12 ετών 50% έκπτωση
Ώρες: 13.30-17.00
Για περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις καλέστε στο 2310401295 ή επικοινωνήστε στο ​Email.