Market

Προκήρυξη αγώνα: «Τρέξε για τη ζωή, βοήθησε την Πόρτα Ανοιχτή»

Η «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά αγώνα δρόμου με την ονομασία «ΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ».

115151-718269.jpg
Market News
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323586-666298.jpg

Η «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά αγώνα δρόμου με την ονομασία «ΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ», υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης “ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ”, προκειμένου να αναδείξει τα οφέλη της άθλησης αλλά και να κινητοποιήσει το ευρύτερο κοινό ως προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9.30 πμ, στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, με εκκίνηση και τερματισμό μπροστά στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, (Μαρίνου Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη) με 2 διαδρομές (5χλμ για όλους και 1χλμ μόνο για παιδιά και ΑΜΕΑ).

Μπορείτε να χαρείτε το τρέξιμο μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, σ’ ένα running event με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Σ’ αυτόν τον αγώνα ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ. Στόχος μας δεν θα είναι μόνο η επίδοση, αλλά η συμμετοχή και η υποστήριξη σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Την Τεχνική Επιμέλεια του αγώνα έχει αναλάβει η Energy Races.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

•14:00-18:00: Λειτουργία Γραμματείας, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργυρούπολης στην οδό Τριπόλεως 6 & Λ. Κύπρου

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

•    07:30-09:00: Προσέλευση συμμετεχόντων, λειτουργία Γραμματείας στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη

•    09:00 – 09:30: Οδηγίες αγώνα, προθέρμανση

•    09:30: Εκκίνηση αγώνα δρόμου 5χλμ

•    10:00: Εκκίνηση αγώνα δρόμου παιδιών και ΑΜΕΑ 1χλμ

•    10:00-10:30: Αποθεραπεία

•    11:00: Τελετή Βράβευσης Νικητών

•    11:30: Λήξη Διοργάνωσης

Η διαδρομή

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, με εκκίνηση και τερματισμό μπροστά στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, (Μαρίνου Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη) με 2 διαδρομές (5χλμ για όλους και 1χλμ μόνο για παιδιά και ΑΜΕΑ).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα δρόμου 5χλμ θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη, με ώρα εκκίνησης 9:30πμ.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου παιδιών και ΑΜΕΑ θα πραγματοποιηθεί επίσης μπροστά στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη, με ώρα εκκίνησης 10:00πμ

Η διαδρομή των 5χλμ αποτελείται από μια κυκλική στροφή όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη.

Η πρόσβαση

Για την πρόσβασή σας στον χώρο εκκίνησης του αγώνα μέσω των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μπορείτε να αποβιβαστείτε στο ΜΕΤΡΟ, στάση Αργυρούπολη, να ανέβετε την οδό Πόντου και να στρίψετε δεξιά στην Μ. Γερουλάνου ή να χρησιμοποιήσετε τα Λεωφορεία με πρόσβαση κοντά στην περιοχή διεξαγωγής του αγώνα. Υπάρχει η δυνατότητα parking σε όλους τους επιτρεπόμενους χώρους στάθμευσης της περιοχής με βάσει τα μέτρα της Τροχαίας για την διεξαγωγή του αγώνα.

Οι εγγραφές και η παραλαβή του starter kit

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές:

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο link: www.energyraces.gr/event/porta-anoixti

Η προθεσμία της ηλεκτρονικής εγγραφής είναι η Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στον αγώνα δρόμου 5χλμ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν γεννηθεί το 2001 ή νωρίτερα.

Στον αγώνα δρόμου παιδιών και ΑΜΕΑ 1χλμ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 2002 – 2010 καθώς και ΑΜΕΑ όλων των ηλικιών.

Το αντίτιμο συμμετοχής:

Το αντίτιμο της συμμετοχής στον αγώνα δρόμου 5χλμ είναι 5€ το άτομο, το οποίο περιλαμβάνει την ηλεκτρονική χρονομέτρηση, το μετάλλιο του τερματισμού καθώς και τον ανεφοδιασμό του συμμετέχοντα.

Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου παιδιών και ΑΜΕΑ 1χλμ είναι δωρεάν.

Η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής στον αγώνα δρόμου 5χλμ θα πραγματοποιείται:

•    Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, ώρες 14:00-18:00, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργυρούπολης στην οδό Τριπόλεως 6 & Λ. Κύπρου.

•    Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, πριν την εκκίνηση του αγώνα, ώρες 07:30-09:00, στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη

Η παραλαβή του starter kit:

Η παραλαβή του starter kit του κάθε συμμετέχοντα και στις 2 διαδρομές (που θα περιλαμβάνει το chip της χρονομέτρησης, του αριθμού συμμετοχής κλπ) θα πραγματοποιείται στην Γραμματεία του αγώνα:

•    Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, ώρες 14:00-18:00, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργυρούπολης στην οδό Τριπόλεως 6 & Λ. Κύπρου.

•    Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, πριν την εκκίνηση του αγώνα, ώρες 07:30-09:00, στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη

Νικητές – Βραβεύσεις

Στον αγώνα δρόμου 5χλμ, θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι νικητές στις εξής κατηγορίες:

-Γενική Κατηγορία Ανδρών

-Γενική Κατηγορία Γυναικών

Στον αγώνα δρόμου παιδιών 1χλμ, θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι νικητές στις εξής κατηγορίες:

Κατηγορίες Αγοριών:

-Κατηγορία αγοριών που έχουν γεννηθεί το 2002 – 2003

-Κατηγορία αγοριών που έχουν γεννηθεί το 2004 – 2005

-Κατηγορία αγοριών που έχουν γεννηθεί το 2006 – 2007

-Κατηγορία αγοριών που έχουν γεννηθεί το 2008 – 2010

Κατηγορίες Κοριτσιών:

-Κατηγορία κοριτσιών που έχουν γεννηθεί το 2002 – 2003

-Κατηγορία κοριτσιών που έχουν γεννηθεί το 2004 – 2005

-Κατηγορία κοριτσιών που έχουν γεννηθεί το 2006 – 2007

-Κατηγορία κοριτσιών που έχουν γεννηθεί το 2008 – 2010

Στον αγώνα δρόμου ΑΜΕΑ 1χλμ, θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι νικητές στις εξής κατηγορίες:

-Ειδική Κατηγορία Ανδρών ΑΜΕΑ

-Ειδική Κατηγορία Γυναικών ΑΜΕΑ

Λοιποί Όροι και Προϋποθέσεις

•    Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις και αποδέχονται τους όρους και τις προϋποθέσεις των διοργανωτών.

•    Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τυχόν κλοπές ή ζημίες σε προσωπικά αντικείμενα των συμμετεχόντων.

•    Όλοι οι ανήλικοι συμμετέχοντες για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους υποχρεούνται να έχουν υπογεγραμμένη την έγγραφη συγκατάθεση του γονέα τους.

•    Όλοι οι συμμετέχοντες παραιτούνται  από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών και των χορηγών του Αγώνα για τυχόν βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία και συναινούν στην ελεύθερη χρήση του ονόματος/εικόνας τους από τους διοργανωτές και χορηγούς του Αγώνα με οποιοδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης, μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και κοινωνικά δίκτυα (social networks) κτλ για προωθητικούς λόγους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο website της ΠΟΡΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ, www.eps-ath.gr

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

 «Τρέξε για τη ζωή, βοήθησε την Πόρτα Ανοιχτή»

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Σωματείο Ειδικώς Αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό, ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη της πρόνοιας για ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα. Στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη πάνω από 240 παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Ως πρωτοπόρος στον τομέα της εγκεφαλικής παράλυσης, η  Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών αποβλέπει στην άρση των φραγμών που δημιουργούν η άγνοια και η προκατάληψη, στη στήριξη γονέων και οικογενειών, στην μετεκπαίδευση στελεχών, στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και στην ενθάρρυνση της επιστημονικής έρευνας, ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης.

• Πιστεύουμε στην μοναδική αξία και τις απέραντες δυνατότητες κάθε ανθρώπου με αναπηρία.

• Επιμένουμε να ανοίγουμε καινούργιους δρόμους, να καταργούμε εμπόδια και να γεφυρώνουμε διαφορές.

• Πιστεύουμε ότι η παιδεία, ο πολιτισμός και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στη ζωή κάθε ανθρώπου.

• Επιμένουμε  στην  προσφορά  υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και μάθαμε να μη δειλιάζουμε όσο υπάρχει ένα παιδί που αποζητά την βοήθεια μας.

• Προσβλέπουμε  πάντα  σε  ένα  θαυμαστό, καινούργιο  κόσμο  που  θα  τον μοιραστούμε όλοι.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS).

Διεύθυνση: Μαρ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη 164 52

Τηλ: 2109622290 Fax: 2109644330

Email: opendoor@eps-ath.gr  Website: www.eps-ath.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ