Market

Συναρπαστικός ο Ελληνικός Τελικός του World Class Bartender Of The Year 2011

Ο μεγάλος νικητής θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στο Δελχί της Ινδίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14961-41285.jpg

Με μια συναρπαστική αναμέτρηση που επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις και ανατροπές σε ό,τι αφορά στην τελική κατάταξη, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του κορυφαίου Έλληνα bartender της χρονιάς, που διοργάνωσε το τμήμα των Reserve Brands της Diageo.

Στόχος του WORLD CLASS είναι να εμπνεύσει τους ταλαντούχους bartenders αλλά και να αναδείξει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το ταλέντο τους, ώστε να δημιουργούν εξαιρετικά cocktails και να παρέχουν υπηρεσίες και εμπειρίες υψηλής ποιότητας.

Νικητής αναδείχθηκε ο 24χρονος Νίκος Μπάκουλης, bartender του Piccadilly Bar της Θεσσαλονίκης, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class Bartender, που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας από 10 ως 15 Ιουλίου.

Κριτές του τελικού ήταν ο παγκοσμίου φήμης spirit expert Simon Difford –συγγραφέας της «Βίβλου των κοκτέιλ» Diffordsguide- και η καταξιωμένη Ελληνίδα spirit writer Ντένη Καλλιβωκά. Το έργο τους δεν ήταν καθόλου εύκολο και οι αποφάσεις τους ήταν αρκετά δύσκολες, τόσο για την επιλογή της τελικής τριάδας όσο και για την ανάδειξη του νικητή.

Οι πρώτες δύο φάσεις του ελληνικού διαγωνισμού πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο και τον Μάιο του 2011 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από αυτές αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι 11 από τους συνολικά 100 bartenders που συμμετείχαν. Η διαδικασία του διαγωνισμού περιελάμβανε μια σειρά από καθοριστικές δοκιμασίες, μέσα από τις οποίες προέκυψαν οι τρεις κορυφαίοι και στη συνέχεια ο μεγάλος νικητής.

Στην πρώτη δοκιμασία οι 11 φιναλίστ κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα τεστ γνώσεων πάνω στα premium αποστάγματα της Diageo. Το Mystery Box το οποίο περιείχε οχτώ κοινά συστατικά αποτέλεσε το στοιχείο της επόμενης δοκιμασίας, στην οποία οι bartenders κληθήκαν να δημιουργήσουν cocktails με βάση το premium gin Tanqueray No.TEN. Η τρίτη δοκιμασία Speed and Taste έμοιαζε με αγώνα κόντρα στο χρονόμετρο, καθώς κάθε φιναλίστ έπρεπε να ολοκληρώσει μέσα σε δύο μόλις λεπτά δύο κλασικά cocktails (Ultimate Ketel One Cosmo και Tommy’s Don Julio Margarita) και να αξιολογηθεί σε σχέση με την ισορροπία των γεύσεών τους.

Ραντεβού λοιπόν στο Νέο Δελχί για την γιορτή της «κουλτούρας του cocktail» με τους 39 καλύτερους bartenders στον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ