- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Για 18η συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον θεσμού των Χρυσών Σκούφων βραβεύτηκαν τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και οι καλύτεροι δημιουργοί στον χώρο της γεύσης. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία τα τελευταία χρόνια στηρίζει ενεργά την ελληνική γαστρονομία, δεν θα μπορούσε να λείπει από την μεγάλη αυτή γιορτή της ελληνικής κουζίνας.
Την Κυριακή 20 Μαρτίου, η αίθουσα Σκαλκώτα, του Μεγάρου Μουσικής κατακλύστηκε από καταξιωμένους σεφ, εκπροσώπους της υψηλής γαστρονομίας, λάτρεις της ελληνικής κουζίνας, επώνυμους και καταναλωτικό κοινό. Εκεί τους υποδέχτηκε, κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση στο ελληνικό κοινό, η Amstel Premium Pilsener. Πρόκειται για μια μοναδική μπίρα που παράγεται ακολουθώντας την ίδια αυθεντική συνταγή, όπως όταν πρωτοπαρασκευάστηκε από τους Αρχιζυθοποιούς της Amstel, και η οποία συγκεντρώνει όλη την εμπειρία της Amstel στη ζυθοποίηση από το 1870 έως σήμερα!
Ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, παρέδωσε το βραβείο «Σχέση ποιότητας – τιμής» στον Έκτορα Μποτρίνι, ιδιοκτήτη του εστιατορίου “Art O2” και επεσήμανε τη θέση της μπίρας στο σύγχρονο γαστρονομικό τοπίο.
Τις βραβεύσεις ακολούθησε cocktail party στη διάρκεια του οποίου η Amstel Premium Pilsener συνόδευσε τις γαστρονομικές δημιουργίες που παρουσίασαν τέσσερις διακεκριμένοι έλληνες σεφ. Τα αυξημένα επίπεδα λυκίσκου, τα οποία της προσδίδουν μια πιο γεμάτη και δυνατή γεύση ταίριαξαν μοναδικά με τις σύγχρονες «εκδοχές» των παραδοσιακών, ελληνικών πιάτων που παρουσιάστηκαν.
Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο των Χρυσών Σκούφων με μενού που δημιουργήθηκε ειδικά για τη βραδιά από τον παγκοσμίου φήμης Ισπανό σεφ Martin Berasadegui, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin. Εκπρόσωποι από τον χώρο της γαστρονομίας, της πολιτικής, του θεάματος και του επιχειρηματικού κόσμου καθώς επίσης και οι βραβευμένοι με Χρυσό Σκούφο 2011, συναντήθηκαν στην Μεγάλη Βρεταννία. Μεταξύ των καλεσμένων διακρίναμε τον κ. Μ. Χατζησάββα, την κα Κ. Δανδουλάκη, τον κ. Γ. Σκιαδαρέση με την σύζυγό του κα Μπ. Μάλφα, τον κ. Α. Λυμπέρη, την κα Λ. Νταιφά και τον κ. Γ. Μιχαλακόπουλο.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το συνδυασμό των εκλεπτυσμένων ζύθων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Bios, Erdinger, Duvel και McFarland και των ξεχωριστών γαστρονομικών δημιουργημάτων του διακεκριμένου σεφ. Πιο συγκεκριμένα η Bios συνόδευσε επάξια τα τραγανά στρείδια, σαλάτα γκρέιπφρουτ και καρύδια, και «χαβιάρι» εσπεριδοειδών, ενώ η Erdinger ανέδειξε τη γεύση του καραμελωμένου mille-feuille με καπνιστό χέλι. Στη συνέχεια η Duvel απέδειξε ότι μπορεί να απογειώσει μοναδικά τον σολομό «Keia» ελαφρά καπνιστό με παγωμένο σέλινο, πούδρα με φουντούκι, καφέ και βανίλια, ενώ το ξεχωριστό μενού έκλεισε με την McFarland η οποία συνόδευσε ιδανικά τα μάγουλα από μοσχαράκι με φρέσκα ζυμαρικά με μανιτάρια, κρεμμυδάκια και κρέμα τρούφας, αλλά και αποτελώντας το βασικό συστατικό του ξεχωριστού cocktail McFarland Lux.
Η ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μπίρα και Ευ Ζην» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
«Μπίρα & Ευ Ζην»
Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Μπίρα και Ευ Ζην», το οποίο εντάσσει την μπίρα στο σύγχρονο γαστρονομικό τοπίο, ενώ συγχρόνως επικοινωνεί τα θετικά οφέλη της ήπιας κατανάλωσής της, στο πλαίσιο πάντα ενός υγιεινού τρόπου ζωής.