Advertorial

Κολλέγιο Βακαλό

Το πνεύμα των διακεκριμένων ιδρυτών της, Ελένης και Γιώργου Βακαλό, Π. Τέτση και Φ. Φραντζισκάκη, εμπνέει και καθοδηγεί μέχρι σήμερα το εκπαιδευτικό της έργο

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kollegio-bakalo.jpg

Η Σχολή Βακαλό αποτελεί τον πρώτο ελληνικό εκπαιδευτικό φορέα στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του Design.

Η Σχολή Βακαλό (σήμερα Κολλέγιο) ιδρύθηκε το 1958 και αποτελεί τον πρώτο ελληνικό εκπαιδευτικό φορέα στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του Design. Το πνεύμα των διακεκριμένων ιδρυτών της (Ελένης και Γιώργου Βακαλό, Π. Τέτση και Φ. Φραντζισκάκη) εμπνέει και καθοδηγεί μέχρι σήμερα το εκπαιδευτικό της έργο με σκοπό τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων-δημιουργών. 

Ειδικότητες:

BACHELOR

Γραφιστικές Εφαρμογές (Graphic Design): απονομή Bachelor of Arts (Honours) in  Design, επικυρωμένου από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby σε 3ετείς σπουδές αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Aρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου (Interior Design): απονομή Bachelor of Arts (Honours) in Design, επικυρωμένου από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby σε 3ετείς σπουδές αποκλειστικά στην Ελλάδα.

MASTER

Visual Communication and Interactive Media: απονομή Master of Arts in Design, επικυρωμένου από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby με σπουδές 1 χρόνου αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Interior Architectural Design: απονομή Master of Arts in Design, επικυρωμένου από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby με σπουδές 1 χρόνου αποκλειστικά στην Ελλάδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Μονοετή εργαστήρια Σκηνογραφίας και Ζωγραφικής: χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης.

Διάρκεια Φοίτησης:

-Τριετείς σπουδές στις δυο ειδικότητες Design για Βachelor (Honours) 

-Μονοετείς σπουδές στις δυο μεταπτυχιακές ειδικότητες Design για Μaster

Παροχές / Προνόμια προς σπουδαστές:

Βιβλιοθήκη (με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο), αίθουσες προβολών, εργαστήρια Η/Y, εκθεσιακοί χώροι, συμμετοχές σε διαγωνισμούς ελληνικών και ξένων φορέων, ημερίδες-σεμινάρια, προβολή σπουδαστικών εργασιών σε περιοδικά και εκθέσεις, εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα, εκπαιδευτικές εκδρομές / ξεναγήσεις κ.α. 

Υποτροφίες

Η Σχολή Βακαλό απονέμει υποτροφίες στους πρωτεύοντες σπουδαστές κάθε έτους του προπτυχιακού προγράμματος, υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και ολική τριετή υποτροφία για την επαγγελματική επανένταξη απεξαρτημένων ατόμω

Εξατομικευμένη Υποστήριξη Σπουδαστών

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος «προσωπικής εξέλιξης» των σπουδαστών (Personal Development Planning) παρέχονται εξατομικευμένες συμβουλές για εκπαιδευτικά και επαγγελματικά θέματα.

Επαγγελματική Αποκατάσταση αποφοίτων:

Το Κολλέγιο Βακαλό διαθέτει γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης των τελειοφοίτων και αποφοίτων, στο οποίο απευθύνονται οι ενδιαφερόμενες εταιρίες.

Συνεργασίες με ξένα Πανεπιστήμια:

Το Κολλέγιο Βακαλό συνεργάζεται από το 1996 με το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby. Το Συμφωνητικό Επικύρωσης αποτελεί ένα συμβόλαιο συνεργασίας, βάσει του οποίου το βρετανικό Πανεπιστήμιο αναγνωρίζει το επίπεδο σπουδών Βακαλό ως ισότιμο με το επίπεδο των πανεπιστημιακών προγραμμάτων τα οποία προσφέρει η δική του Σχολή Αrt and Design.

Η Βακαλό είναι πιστοποιημένη από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποιήσεων (BAC), το οποίο την έχει αναγνωρίσει ως «ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση» σε δύο διαδοχικούς ελέγχους (2001, 2006). Επιπλέον, τακτικοί έλεγχοι από την Υπηρεσία Διασφάλισης Ποιότητας (QAA) του βρετανικού Υπουργείου Παιδείας (1998, 2002, 2006) έδειξαν ότι η συνεργασία Βακαλό-Derby πληρεί τις προϋποθέσεις για την απονομή πανεπιστημιακών πτυχίων. Τέλος, τα πτυχία επικυρώνονται και από το NARIC (το βρετανικό ισοδύναμο του ΔΟΑΤΑΠ).

Εγκαταστάσεις:

Τα κεντρικά διδακτήρια και οι διοικητικές υπηρεσίες στεγάζονται στο εξαώροφο, ειδικά σχεδιασμένο, ιδιόκτητο κτίριο, επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη 26. Πρόκειται για ένα κτίριο 1600τ.μ με αίθουσες διδασκαλίας, εκθεσιακούς χώρους, αμφιθέατρο (με σύγχρονα συστήματα εικόνας και ήχου), ασύρματο δίκτυο wi-fi με ελεύθερη διαδικτυακή πρόσβαση στους σπουδαστές, κυλικείο, αίθριο και πλήρη πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σε παρακείμενα οικοδομικά τετράγωνα, σε απόσταση 10-300μ, βρίσκονται τα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, η βιβλιοθήκη, και το τετραώροφο κτίριο στη γωνία των οδών Ιπποκράτους και Παπατσώρη, στο οποίο στεγάζονται τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα, καθώς και τα εργαστήρια σκηνογραφίας, ζωγραφικής και πλαστικής μακέτας.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απόσταση 5-10 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι» και πολύ κοντά στις στάσεις λεωφορείων.

INFOΚΟΛΛΕΓΙΟ «ΒΑΚΑΛΟ», Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471 Λυκαβηττός, Αθήνα, Τηλ: 2106442514, 2106425185

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ