Advertorial

5 συναρπαστικά βιβλιοπαιχνίδια για το lockdown

Λύνουμε γρίφους μαζί με τον Σέρλοκ Χολμς, προσπαθούμε να αποδράσουμε από το «Exit», μέσα από βιβλία που συνδυάζουν τα παιχνίδι και την ανάγνωση.

Μάνος Νομικός
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σας προτείνουμε 5 νέα βιβλιοπαιχνίδια, τη νέα τάση ψυχαγωγίας που συνδυάζει τα βιβλία, τα κόμικς και τη λύση γρίφων και μυστηριωδών υποθέσεων.

Το δεύτερο lockdown μας ξαναβρίσκει όλους στα σπίτια και προσπαθούμε –για άλλη μία φορά- να συνηθίσουμε πώς είναι να μένεις μέσα. Όχι ότι το «μέσα» μας έχει λείψει αυτή τη χρονιά, το αντίθετο μάλλον. Πολλοί από εμάς δουλεύουμε από το σπίτι, ενώ τα παιδιά μας, κάθε ηλικίας και σχολικής τάξης, κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Κάποια στιγμή, όλοι μας χρειαζόμαστε αποφόρτιση και ένα άλλου είδους ψυχαγωγία, μακριά από τις οθόνες των υπολογιστών και των τάμπλετ.

Τι καλύτερο από ένα βιβλίο που συνδυάζει το παιχνίδι και τη λύση γρίφων; Ειδικά αν κάποια στιγμή είσαι μόνος και βαριέσαι να ανοίξεις το τελευταίο επιτραπέζιο παιχνίδι που πήρες. Άσε που αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να καλέσεις μεγάλη παρέα φίλων στο σπίτι. Κάνεις υπομονή και οι μέρες που οι παρέες μαζεύονταν για να παίξουν πολύπλοκα επιτραπέζια με εντυπωσιακές φιγούρες και πλοκή είναι κοντά. Η αισιοδοξία αρχίζει να αχνοφαίνεται.

Αυτό είναι το καλό με τα βιβλιοπαιχνίδια. Μπορείς να παίξεις μόνος σου -σε κάποιες περιπτώσεις και πάνω από ένα άτομο- και δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να στήσεις, να ξεστήσεις, να βάλεις πίσω στη θέση τους κάρτες και φιγούρες. Απλά, τα «τσιμπάς» από τη βιβλιοθήκη σου, τα ανοίγεις και ξεκινάει ένα ταξίδι στο μυστήριο και στη λύση γρίφων. Μην ξεχάσεις να έχεις ένα μολύβι για να σημειώνεις στοιχεία και πόντους, δεν σου ζητάνε κάτι άλλο. Καλή διάθεση, μυαλό ξουράφι και λίγο από το χρόνο σου. Και μην ξεχνάς, ποτέ δεν είσαι αρκετά μεγάλος για να διαβάσεις και να παίξεις ένα βιβλιοπαιχνίδι. Είναι για όλους.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε πέντε από τα καλύτερα βιβλιοπαιχνίδια που κυκλοφορούν από την Κάισσα και σας καλούν να αφήσετε κάτω τα τάμπλετ και να πιάσετε τα μολύβια. Το ταξίδι στο μυστήριο ξεκινάει!



Η Απαγωγή

Η Απαγωγή (κόμικ)
Γιατί να επιτεθεί κάποιος σε έναν αστυνομικό; Αυτή είναι μια από τις πολλές ερωτήσεις που τριγυρίζουν ασταμάτητα στο μυαλό σας από την στιγμή που πήρατε το σημείωμα για τα λύτρα, λίγο μετά την απαγωγή της κόρης σας. Καθώς προχωράτε προς την είσοδο της κρυμμένης βαθιά στο δάσος έπαυλης, μουδιασμένος από το φόβο, αισθάνεστε ότι κάτι δεν θα πάει καλά. Και αυτά που πρόκειται να αντιμετωπίσετε, δεν θα μπορούσατε ποτέ να τα φανταστείτε…
Ηλικίες: 12+

ΕΧΙΤ βιβλίο: Το Υπόγειο με τα Μυστικά

ΕΧΙΤ βιβλίο: Το Υπόγειο με τα Μυστικά
Αν σας αρέσουν οι γρίφοι και δεν τους χορταίνετε, μην ψάχνετε άλλο. Αυτό το βιβλίο είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Κι αυτό, γιατί είναι γεμάτο με φοβερά μυστικά και εντυπωσιακούς γρίφους. Σαν ένα άλλο escape room, βοηθήστε τρεις φίλους να αντιμετωπίσουν δύσκολες αποστολές τη μια μετά την άλλη, γιατί χωρίς εσάς δεν έχουν ελπίδα. Η ιστορία θα συνεχιστεί μόνο αν λύσετε τους γρίφους…
Ηλικίες: 14+

Τέσσερεις Υποθέσεις του Σέρλοκ Χολμς

Τέσσερεις Υποθέσεις του Σέρλοκ Χολμς (κόμικ) 
Κάποιος άγνωστος έστειλε τέσσερεις περίεργες υποθέσεις στον Σέρλοκ Χολμς. Θα καταφέρει ο διάσημος ντετέκτιβ να λύσει αυτές τις υποθέσεις με τη βοήθειά σας, και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω τους;
Ηλικίες: 10+

Η Σχολή των Ιπποτών

Η Σχολή των Ιπποτών (κόμικ) 
Τρία αδέλφια θέλουν να αφήσουν πίσω τους της αγροτική ζωή και να γίνουν Ιππότες. Για να τα καταφέρουν όμως θα πρέπει να περάσουν από πολλές δοκιμασίες, και να ζήσουν πολλές περιπέτειες. Θα καταφέρουν να αποφοιτήσουν από τη Σχολή των Ιπποτών;
Ηλικίες: 10+

Σέρλοκ Χολμς & Μοριάρτυ – Συνεργάτες

Σέρλοκ Χολμς & Μοριάρτυ – Συνεργάτες (κόμικ) 
Μια ληστεία, ένας φόνος, μια απαγωγή: ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Γουάτσον πρέπει να αντιμετωπίσουν παράξενες καταστάσεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τραίνο. Όμως το πιο παράδοξο είναι η συνεργασία τους με τον θανάσιμο εχθρό του Χολμς, τον Τζέημς Μοριάρτυ. Πάρτε το ρόλο του Χολμς, του Γουάτσον ή του Μοριάρτυ. Εξετάστε υπόπτους, βρείτε στοιχεία, και λύστε υποθέσεις. Αυτή τη φορά, ΕΣΕΙΣ είστε ο ντετέκτιβ!
Ηλικίες: 10+