Advertorial

Τρία παιχνίδια με κάρτες που μπορείς να τα πάρεις μαζί σου παντού

Χωράνε μερικά Εκρηκτικά Γατάκια, ένα Λάμα και ένας Yogi στην τσάντα σας; Τρία παιχνίδια με κάρτες για άπειρες ώρες ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Friends
© Cottonbro I Pexels

Εκρηκτικά Γατάκια, Λ.Α.Μ.Α,Yogi. Τρία οικογενειακά παιχνίδια από την Κάισσα που μπορείτε να πάρετε μαζί σας παντού και να σας χαρίσουν άπειρες ώρες ψυχαγωγίας.

Tα καίρια παγκόσμια ερωτήματα πάντοτε υπήρξαν «πόσοι ελέφαντες χωράνε σε ένα μικρό αυτοκίνητο;» και «πόσοι λοιμωξιολόγοι χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα;» Μαζί με αυτά τα ερωτήματα που συνεχίζουν να απασχολούν την ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια και ζητούν απαντήσεις, ιδιαίτερα τώρα που οι λοιμωξιολόγοι βρίσκονται στην επικαιρότητα και δεν έχουν χρόνο για ηλεκτρολογικές εργασίες, εμείς κάνουμε μία άλλη ερώτηση: Χωράνε μερικά… εκρηκτικά γατάκια, ένα ολόκληρο λάμα και ένας yogi σε μία τσάντα;

Μην βιαστείτε να απαντήσετε αρνητικά. Σίγουρα, ένας yogi μπορεί να είναι ευλύγιστος και ικανός να χωρέσει σε μία τσάντα, ακόμα και αν αυτή είναι σχολική τσάντα πλάτης, πόσο μάλλον τσάντα ταξιδίου. Το έχουμε δει πάμπολλες φορές, ειδικά όταν οι yogi χρειάζεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς. Μερικά γατάκια - ακόμα και αν αυτά είναι εκρηκτικά - ίσως μπορούμε να τα στριμώξουμε ή για την ακρίβεια να στριμωχτούν μόνα τους μέσα στην ίδια τσάντα. Αγαπάμε τα γατάκια, έχουμε γατάκια, τα βάζουμε στην τσάντα με προσοχή και πάντοτε με τη δική τους συναίνεση. Είναι γνωστό πως οι μικροί και ζεστοί χώροι αρέσουν στα γατάκια, είναι εξίσου ευλύγιστα, δεν ξέρουμε, βέβαια, αν έχουν βρεθεί τόσο κοντά με έναν yogi. Σίγουρα μία… ενδιαφέρουσα συνάντηση σε κλειστό χώρο.

Καλά όλα τα παραπάνω, ένας λάμα όμως πώς χωράει σε μία τσάντα; Αν δούμε τις ταινίες «Αγάπη μου, συρρίκνωσα ένα λάμα» ή «Αγάπη μου, μεγέθυνα την τσάντα για να χωρέσει ένα λάμα» τότε υπάρχουν λύσεις. Δυστυχώς, αυτές οι ταινίες δεν έχουν γυριστεί ακόμα, υπάρχουν μόνο μέσα στο μυαλό μας.

Friends
© Phillip Goldsberry I Unsplash

Και όμως, ένα λάμα (ή Λ.Α.Μ.Α. για να κρατάμε τους τύπους), μερικά Εκρηκτικά Γατάκια και ένας Yogi που μας εύχεται «καλά ξεμπερδέματα» χωράνε σε μία τσάντα. Φρόντισε για εμάς η Κάισσα, αφού αναφερόμαστε σε τρία από τα πιο δημοφιλή οικογενειακά παιχνίδια για κάρτες που παίζονται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ιδανικά για φθινοπωρινά σαββατοκύριακα και απογεύματα με όλη την οικογένεια ή φίλους, ζεστό τσάι για εμάς, κακάο για τα παιδιά, σνακ για όλους, όταν η τσάντα ανοίξει και ξεπεταχτούν από μέσα της ένα λάμα, κάποια εκρηκτικά γατάκια και ένας yogi, μην ανησυχήσετε καθόλου. Είναι ήρωες και χαρακτήρες μέσα από τρία παιχνίδια με κάρτες για όλη την οικογένεια και την παρέα και μας υπόσχονται άπειρες ώρες ψυχαγωγίας, διασκέδασης και… ακονίσματος μυαλού. Πόση διασκέδαση τελικά «χωράει» σε μία τσάντα;

Και αν έχετε απορίες τι είδους παιχνίδια είναι αυτά, πώς παίζονται και σε ποιους απευθύνονται, παρακάτω σας τις λύνουμε.

Λ.Α.Μ.Α

Λ.Α.Μ.Α
Λ.Α.Μ.Α

Απόφυγε τα Λάμα! - ΛΑΜΑ!

Έχετε το νου σας, γιατί κάθε σωστό Λάμα γνωρίζει τον πιο σημαντικό από όλους τους κανόνες: Πετάξτε τους αρνητικούς πόντους!

Ξεφορτωθείτε τις κάρτες σας για να μην έχετε μάρκες. Θα εγκαταλείψετε, ή θα περιμένετε την κατάλληλη κάρτα; Στο τέλος, αυτός που απέφυγε τους αρνητικούς πόντους θα είναι ο νικητής!

Παικτες: 2-6. Ηλικία: 8+. Διάρκεια παιχνιδιού: 20'

EXPLODING KITTENS-ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΓΑΤΑΚΙΑ

EXPLODING KITTENS-ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΓΑΤΑΚΙΑ
EXPLODING KITTENS-ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΓΑΤΑΚΙΑ

Αντέχεις να παίξεις αυτό το εκρηκτικό παιχνίδι; - Εκρηκτικά Γατάκια

Ετοιμαστείτε για μια γατένια, στρατηγική παραλλαγή της Ρώσικης Ρουλέτας. Οι παίκτες τραβάνε κάρτες προσπαθώντας να μετακινήσουν ή να αποφύγουν Εκρηκτικά Γατάκια. Αν κάποιος τραβήξει ένα Εκρηκτικό Γατάκι, ανατινάζεται και βγαίνει από το παιχνίδι - εκτός και αν ο παίκτης αυτός έχει μια Κάρτα Προστασίας, με την οποία μπορεί να εξουδετερώσει το Γατάκι χρησιμοποιώντας πράγματα όπως δείκτες λέιζερ και σάντουιτς με λιχουδιές!

Παίκτες: 2-5. Ηλικία: 7+. Διάρκεια παιχνιδιού: 15'

YOGI-ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

 YOGI-ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ
YOGI-ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

΄Ενα παιχνίδι μπέρδεμα! - Yogi!

Ήρθε η ώρα να δείξετε πόσο ευλύγιστοι είστε! Σε κάθε γύρο αυτού του τρελού παιχνιδιού τραβάτε μια κάρτα που περιέχει μια απλή οδηγία, όπως το να τοποθετήσετε την κάρτα πάνω στο κεφάλι σας, ή να ακουμπήσετε με ένα δάχτυλο τη μύτη σας. Οι οδηγίες όμως αυτές δρουν προσθετικά, οπότε κάποια στιγμή θα βρείτε τον εαυτό σας δεμένο κόμπο! Πόσο θα αντέξετε;

Παίκτες: 3-10. Ηλικία: 8+. Διάρκεια παιχνιδιού: 20'

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ