Advertorial

H Μεγαλύτερη Σχολή Ψυχολογίας στην Ελλάδα

Τα Πανεπιστημιακά προγράμματα προσφέρονται σε συνεργασία με το University of Central Lancashire της Αγγλίας και με το University of Strathclyde της Σκωτίας

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_icps_00949.jpg

Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS αποτελεί την πρώτη και κυρίαρχη επιλογή όταν πρόκειται για σχολές ψυχολογίας.

Όταν πρόκειται για σπουδές στους τομείς της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής, της Ψυχοθεραπείας και του Coaching, τότε αναμφισβήτητα το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS αποτελεί την πρώτη και κυρίαρχη επιλογή. Το Κολλέγιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1989 ως το κέντρο εκπαίδευσης που έφερε και καθιέρωσε τη Συμβουλευτική – δηλαδή την Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία – στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον αείμνηστο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιούλιο Ιωσηφίδη, την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Πόλλυ Ιωσηφίδη και τον στενότερο συνεργάτη του Carl Rogers, πατέρα της Προσωποκεντρικής, Charles Devonshire.

icps_-_main_building_with_label_02.jpg

Τόσο η Πόλλυ όσο και ο Ιούλιος Ιωσηφίδης, υπήρξαν οι «θεμέλιοι λίθοι» για την Συμβουλευτική σε εγχώριο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ιδρύοντας οργανισμούς όπως η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής, η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια Εταιρεία Προσωποκεντρικών Συμβούλων & Ψυχοθεραπευτών κ.α. Δεν είναι τυχαίο, που διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου, καθηγητές Πανεπιστημίων και άλλοι, έχουν αφιερώσει πολλά επιστημονικά τους δημιουργήματα στη μνήμη των δύο αυτών προσωπικοτήτων για τη συνεισφορά τους στην εξέλιξη της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα.

Σήμερα, το Κολλέγιο προσφέρει τα περισσότερα Πανεπιστημιακά προγράμματα Ψυχολογίας συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη Σχολή Ψυχολογίας Ελληνικού δημοσίου Πανεπιστημίου ή Κολλεγίου, ενώ συγχρόνως συγκεντρώνει πάνω από 65 εκπαιδευτές. Κατά αυτή την έννοια αποτελεί αναμφίβολα τη μεγαλύτερη σχολή ψυχολογίας στη χώρα μας.

thumbnail_20161029_094917.jpg

Τα Πανεπιστημιακά προγράμματα προσφέρονται σε συνεργασία με το University of Central Lancashire της Αγγλίας και με το University of Strathclyde της Σκωτίας. Το Κολλέγιο είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που προσφέρει εξειδικευμένα Bachelor ψυχολογίας. Δηλαδή, πέραν του γενικού πτυχίου Ψυχολογίας που αναγνωρίζεται από το Ελληνικό κράτος και οδηγεί σε άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου, προσφέρονται και πτυχία στην εγκληματολογική ψυχολογία, στην ψυχολογία με ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική, στην κλινική ψυχολογία και στην ψυχολογία υγείας.

thumbnail_20161024_163308.jpg

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, το Κολλέγιο πρωτοπορεί και πάλι, προσφέροντας 11 μεταπτυχιακά προγράμματα σε Εγκληματολογική Ψυχολογία, Ψυχοσεξουαλική Θεραπεία, Εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία, Παιδοψυχολογία, Ψυχολογία Υγείας, Γενική Ψυχολογία, Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία (τριετές), Θετική Ψυχοθεραπεία, Συστημική Ψυχοθεραπεία, Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία & Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία (μονοετές).

Από τα προγράμματα αυτά όμως, ξεχωρίζουμε και αναδεικνύουμε ως ιδιαίτερα τόσο λόγω του αντικειμένου τους όσο και λόγο της μοναδικότητας τους για τα ελληνικά δεδομένα τα εξής:

Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογική Ψυχολογία
Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα στο αντικείμενο στην Ελλάδα, το οποίο συγκεντρώνει μια διεθνή πλειάδα εξειδικευμένων εκπαιδευτών, μεταξύ των οποίων είναι ψυχολόγοι, ψυχίατροι, εγκληματολόγοι, δικηγόροι και συμπεριφορικοί αναλυτές – profilers. Η εξαιρετική αυτή ομάδα προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία φοίτησης, η οποία περιλαμβάνει εκπαίδευση μέσω διαλέξεων, ειδικών εργαστηρίων και workshops, παρουσιάσεις γνωστών ποινικών υποθέσεων, κατάρτιση στην ανίχνευση ψεύδους, στην αναγνώριση προσώπων, στην συναισθηματική ανάλυση, στην ανάκριση υπόπτων, στις κλινικές διαστάσεις της παραβατικής συμπεριφοράς και σε πολλά άλλα.

masteregklimatologiki_1200x628.jpg

Οι απόφοιτοι του προγράμματος καταλαμβάνουν θέσεις σε:

Δικηγορικά γραφεία, εγκληματολογικά πόστα, φυλακές, οργανισμούς στήριξης ευπαθών ομάδων, ειδικές υπηρεσίες παροχής γνωματεύσεων, οργανισμούς που προσφέρουν υπηρεσίες σε άτομα με παραβατική συμπεριφορά, δομές για ενδοοικογενειακή βία, ασφαλιστικούς και τραπεζικούς οργανισμούς κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ 


Μεταπτυχιακό στην Ψυχοσεξουαλική Θεραπεία
Όπως και το προηγούμενο, το πρόγραμμα αυτό είναι το μοναδικό Μεταπτυχιακό στο αντικείμενο στη χώρα μας! Με την κοινωνία να γίνεται διαρκώς πιο δεκτική και ανοιχτή να αναζητήσει βοήθεια και να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με την ψυχοσεξουαλική υγεία, το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να εκπαιδεύσει τους φοιτητές σε μια ευρεία γκάμα ψυχοσεξουαλικών διαταραχών και της θεραπείας τους. Η όλη εκπαίδευση βασίζεται στη λογική του ψυχο-βιο-ιατρικού μοντέλου και σε αυτό το πλαίσιο η εκπαίδευση εκτείνεται από ζητήματα ανατομίας και παθολογίας, μέχρι τα θεραπευτικά πρωτόκολλα μέσω προσεγγίσεων όπως η Γνωσιακή-Συμπεριφορική, η Συστημική, η Ψυχοδυναμική και η Προσωποκεντρική.

thumbnail_masterpsychosexoualiki_1200x628.jpg

Οι απόφοιτοι του προγράμματος καταλαμβάνουν θέσεις σε:

Οργανισμούς που προσφέρουν υπηρεσίες ψυχολογικής αξιολόγησης (π.χ. ασφαλιστικοί οργανισμοί, κέντρα διάγνωσης κ.α.), ειδικές υπηρεσίες παροχής γνωματεύσεων, ΜΚΟ, συμβουλευτικούς σταθμούς, νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές, σχολεία κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ 


Μεταπτυχιακό στην Θετική Ψυχοθεραπεία
Το τρίτο Μεταπτυχιακό που ξεχωρίζουμε είναι αυτό στην Θετική Ψυχοθεραπεία, καθώς και αυτό αποτελεί ιδιαίτερο και μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Η Θετική Ψυχοθεραπεία είναι μια εντελώς νέα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση στη χώρα μας που φέρνει το ICPS, μολονότι στην Ευρώπη υπάρχει ήδη από το 1975 και βασίζεται σε μια συνθετική ματιά της καθημερινότητας του ανθρώπου και των μηχανισμών που διαθέτει για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που βιώνει.

thumbnail_masterthetikispsychotherapeias_1200x628.jpg

Πρόκειται για μια εκπαίδευση που πηγαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βάθος από την θετική ψυχολογία η οποία αποτελεί απλώς μια ψυχοεκπαιδευτική διαδικασία. Η Θετική Ψυχοθεραπεία, όπως θεμελιώθηκε από τον Ψυχοθεραπευτή Nossrat Peseschkian, αποτελεί αναγνωρισμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας, συνδυάζοντας την ψυχοδυναμική, την γνωσιακή-συμπεριφορική, την συστημική και την προσωποκεντρική φιλοσοφία, σε ένα βαθύτερο πνευματικό πλέγμα όπου κυριαρχούν οι Αρχές της Ελπίδας, της Ισορροπίας και της Διαβούλευσης.

Πρόκειται για ένα βιωματικό και έντονα διαδραστικό πρόγραμμα που εξειδικεύει τους εκπαιδευόμενους στην εφαρμογή της προσέγγισης αυτής τόσο σε καθημερινά προβλήματα, όσο και σε πιο σύνθετες καταστάσεις όπως Χρόνια και ανίατη ασθένεια, Καταχρήσεις, Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, Επιζώντες καταστροφών/πολέμων κτλ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ 


Κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Τα παραπάνω προγράμματα αναγνωρίζονται στην Ελλάδα ως ισοδύναμα των μεταπτυχιακών των Ελληνικών Δημοσίων Πανεπιστημίων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους αποφοίτους τους στις σχετικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ