Visual Browsing

Ποιος είναι ο «Τοξικός Εραστής» του Δημήτρη Δεγαμινιώτη;

Ποιος είναι ο «Τοξικός Εραστής» του Δημήτρη Δεγαμινιώτη;
Ο «αινιγματικός» συγγραφέας κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο στις 14 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Υδροπλάνο
  • A-
  • A+
0
Ο «Τοξικός Εραστής» είναι το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Δεγαμινιώτη και έρχεται στις 14 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις Υδροπλάνο

Αυτοδιηγηματικός, με εριστικό πνεύμα αλλά με κυρίαρχο πάντα το ερωτικό στοιχείο, θα μπορούσε να καταταχθεί στον «Βρώμικο Ρεαλισμό». Η γραφή του Δημήτρη Δεγαμινιώτη προσεγγίζει με επιτυχία όλο το εύρος των ηλικιών, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν, πως φέρει λίγη από την αίσθηση της Άρλεκιν λογοτεχνίας.

Με περισσότερους από 383.000 ακολούθους σε όλο τον κόσμο, το πρώτο του βιβλίο, «Τοξικός Εραστής», θα κυκλοφορήσει ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Τι λέει, όμως, ο ίδιος για το εκδοτικό του εγχείρημα;

Δημήτρη ο τίτλος σου «Τοξικός Εραστής» είναι οξύμωρος σαν σχήμα. Τι συμβολίζει αυτή η επιλογή;
Ο «Τοξικός εραστής» συμβολίζει τον ήρωα του βιβλίου. Συμβολίζει την δύναμη των λέξεων. Προϊδεάζει τον αναγνώστη για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια, με δυο μόνο λέξεις.

Πώς οδηγήθηκες στην απόφαση να εκδώσεις το πρώτο σου βιβλίο;
Δεν σου κρύβω πως δεν ήταν εύκολη απόφαση. Για να προχωρήσω στην έκδοση του πρώτου μου βιβλίου, είχα θέσει κάποιες προϋποθέσεις. Ήθελα το αποτέλεσμα να είναι κάτι ξεχωριστό. Σε αυτό, βοήθησε ο εκδοτικός οίκος Υδροπλάνο και ο τρόπος που με προσέγγισαν. Όταν μου εξήγησαν όλο το project και συνειδητοποίησα το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο αλλά και την αγάπη των ανθρώπων που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό του εκδοτικού οίκου για το βιβλίο, τότε ήμουν έτοιμος να πάρω την μεγάλη απόφαση. 

Όταν έβαλες «τελεία» πώς ένιωσες;
Ένιωσα την ανάγκη να βάλω ένα ποτό και να καπνίσω ένα τσιγάρο.

Υπάρχουν πολλοί, που σε έχουν χαρακτηρίσει ως τον «Μπουκόφσκι της Ελληνικής λογοτεχνίας». Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι αυτή η ταύτιση;
Νομίζω πως ο κάθε συγγραφέας έχει το δικό του προσωπικό στυλ. Επίσης, τα όμορφα λόγια και τα κοπλιμέντα με κάνουν να αισθάνομαι άβολα. Φυσικά είναι άκρως τιμητική μια ταύτιση σαν και αυτή. Ο Τσαρλς Μπουκόφκσι ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς.

Είδαμε το video- promo του βιβλίου σου και εντυπωσιαστήκαμε. Συμμετείχες και εσύ ο ίδιος στα γυρίσματα;
Όχι. Ήταν ένα υπέροχο βίντεο όμως με εξαιρετική μουσική επίσης. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του.

Δημήτρης Δεγαμινιώτης- Τοξικός Εραστής

Αγαπάς τις λέξεις σου. Πόσο επίπονες όμως γίνονται καμία φορά όταν τις αποτυπώνεις;
Αν δεν είναι επίπονες και αληθινές, ποιος ο λόγος να αποτυπωθούν στο χαρτί;

Γράφεις σε καθημερινή βάση;
Γράφω πάρα πολύ δύσκολα. Η συγγραφή για εμένα είναι «ανάγκη». Μια ανάγκη που μόνη της έρχεται και μόνη της φεύγει για να μου δώσει τον απαραίτητο χρόνο, να γεμίσω το μυαλό μου με νέες εμπειρίες και εικόνες.

Τι είναι αυτό που σου δίνει έμπνευση;
Έμπνευση αποτελούν τα πάντα γύρω μας. Από το πιο μικρό ως και το πιο «σπουδαίο». Μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους. Να ακούω τις ιστορίες τους, τα προβλήματά τους. Έμπνευση για ‘μένα είσαι εσύ. Ο διπλανός σου. Ο κύριος που κάθεται απέναντί μας. Ένας περαστικός στο δρόμο, που σιγοτραγουδά την μεγάλη «καψούρα» του. Έμπνευση είναι η ίδια η ζωή.

Η επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου, συμπίπτει με την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Προτείνεις σε ένα ζευγάρι να σε διαβάσει από κοινού;
Προτείνω να με διαβάσουν ξεχωριστά. Για να μπορέσει ο καθένας, να αποτυπώσει τις «δικές» του εικόνες στο μυαλό. Για να μπορέσουν να ταξιδέψουν χωρίς φόβο, στα δικά τους προσωπικά «μονοπάτια».

Θα ακολουθήσουν τέσσερις «αινιγματικές» και κεντρικές παρουσιάσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου. Με πρώτη και σημαντική εκείνη της Αθήνας στις 22 Φεβρουαρίου.

Η αναγνωστική ζήτηση του βιβλίου είναι τόσο μεγάλη, που στις προπαραγελλίες του εκδοτικού οίκου τηρείται σειρά προτεραιότητας. Κάντε έγκαιρα και εσείς τη δική σας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των εκδόσεων: https://www.ydroplanobooks.gr/degaminiotis/

Facebook: https://www.facebook.com/degaminiotis/
Instagram: https://www.instagram.com/degaminiotis/

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5