Advertorial

Παρακολουθήστε 4 συναντήσεις με τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Γρηγόρη Βασιλειάδη

Με θέμα «Στον Δρόμο της Ψυχοθεραπείας» στο Βιβλιοπωλείο Εν Πλω

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το σεμινάριο ψυχολογίας «Στον Δρόμο της Ψυχοθεραπείας» με τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Γρηγόρη Βασιλειάδη ασχολείται με την ψυχοθεραπεία ως την κύρια τέχνη κι επιστήμη συγκατασκευής νοήματος ανάμεσα στον ψυχοθεραπευτή και τον θεραπευόμενο. Ως τη διαδικασία ίασης της ψυχής και του σώματος που βασίζεται στην επικοινωνία −λεκτική και εξωλεκτική−, συνδέει τον λόγο με το ασυνείδητο, τις ιδέες με τα συναισθήματα, τα προβλήματα με τα όνειρα και τις λύσεις.

Θα συζητηθούν οι τεχνικές της ψυχοθεραπείας, οι επικοινωνιακές της διαστάσεις, η σημασία της σιωπής και του λόγου, και οι άλλες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα σε αυτή την σκόπιμη και βαθιά ανθρώπινη διάδραση.

Στη συνέχεια θα συζητηθεί η διαχρονική τέχνη της ύπαρξης, οι τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εκπληρώσουμε πληρέστερα το ψυχικό μας δυναμικό, η σημασία της ικανότητας να ονειρευόμαστε και να ενοποιούμε μέσα μας τις αντιθέσεις υπερβαίνοντας τις συγκρούσεις.

Τέλος, θα προταθούν βασικές συμβουλές & κατευθύνσεις για μια ζωή γεμάτη βάθος, νόημα και αρμονία, βασισμένες στην εικοσάχρονη ψυχοθεραπευτική εμπειρία του εισηγητή.

Υποενότητες

  • Τραύμα και ψυχοθεραπευτική σχέση
  • Επικοινωνία και Συνάντηση ως δομικά στοιχεία της Ψυχοθεραπείας
  • Πώς να μάθω να Ζω απ’ την Αρχή
  • Συμβουλές για μια ευτυχέστερη ζωή, με νόημα και βάθος!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ημερομηνίες των ομιλιών: 2 Δεκεμβρίου 2017, 27 Ιανουαρίου 2018, 17 Μαρτίου 2018, 2 Ιουνίου 2018.

Ώρα: 11.00

Διάρκεια συνάντησης: 90 λεπτά

Τόπος: Βιβλιοπωλείο Εν Πλω (Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό Κέντρο Atrium)


Η Athens Voice δίνει τη δυνατότητα σε έναν από εσάς να παρακολουθήσει δωρεάν και τις 4 συναντήσεις με τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Γρηγόρη Βασιλειάδη στέλνοντας e-mail στο contest@athensvoice.gr γράφοντας «Στον Δρόμο της Ψυχοθεραπείας» στο θέμα ως την Τετάρτη 29/11. Ο νικητής θα ειδοποιηθεί με email.