Advertorial

12 προτάσεις της A.V. για σπουδές

Κολλέγια, καλλιτεχνικά και ξένες γλώσσες

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 625
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370480-765237.jpg

Πανεπιστήμια - Κολλέγια - ΙΕΚ 

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Deree 

Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή, 2106009800, www.acg.edu 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει 27 καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα (majors) και 43 υποειδικότητες (minors), τα οποία οδηγούν σε Bachelor of Science και Bachelor of Arts, καθώς και τίτλους Master σε 6 υπερσύγχρονες ειδικότητες. Οι απόφοιτοι του Deree καταγράφουν μια σημαντική επίδοση: το 61% από αυτούς εργάζονται ήδη μέσα σε 6 μήνες από την αποφοίτησή τους. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς οι σπουδές είναι προσανατολισμένες ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η διασύνδεση του Deree με την αγορά εργασίας, και πιο συγκεκριμένα η συνεργασία με πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου οι φοιτητές μπορούν να κάνουν την πρακτική τους η οποία πολύ συχνά οδηγεί σε πρόσληψη. Παράλληλα, το Deree σου δίνει τη δυνατότητα σπουδών σε δύο διαφορετικά αντικείμενα, προσφέροντας ελαστικό ωράριο μαθημάτων, αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree με αναγνώριση μαθημάτων, ύστερα από αξιολόγηση. Επίσης, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2017-18 θα προσφέρει 3,8 εκατομμύρια ευρώ σε σπουδαστές μέσω ακαδημαϊκών υποτροφιών, υποτροφιών οικονομικής στήριξης και μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης – το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, το 85% των σπουδαστών που αιτήθηκαν κάποιου είδους οικονομική στήριξη, την έλαβαν. 

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 

Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών: Λ. Μεσογείων 265, Νέο Ψυχικό, Αθήνα, 8011002345, 2106748293, greece.admissions@unic.ac.cy, www.unic.ac.cy 

Το πρωτοπόρο πανεπιστήμιο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με περισσότερους από 11.000 φοιτητές από περισσότερες από 70 χώρες, αποτελεί και την πρώτη επιλογή των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διευρύνει συνεχώς τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες προσφέροντας περισσότερα από 100 συμβατικά και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών πτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Προγράμματα όπως αυτά της Ιατρικής, της Νομικής, της Φαρμακευτικής, της Λογιστικής, και της Αρχιτεκτονικής, έχουν εξελιχθεί στα πλέον αναγνωρισμένα και αξιόπιστα στην ευρύτερη περιοχή. Η διεθνοποίηση είναι κύριο χαρακτηριστικό της στρατηγικής του πανεπιστημίου, και περιλαμβάνει συνεργασίες για κινητικότητα φοιτητών, καθώς και διαπανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών με κορυφαία πανεπιστήμια.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο 

Πατησίων 125, 2106199891, www.mitropolitiko.edu.gr 

Αποτελεί ένα από τα πρώτα ελληνικά κολλέγια, προσφέροντας προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στις Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομίας, Ναυτιλιακών, Πληροφορικής, Τουρισμού, Πολυτεχνικής Σχολής, Υγείας, Ανθρωπίνων Επιστημών, Πολιτισμού & Επικοινωνίας (bachelor). Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο λειτουργεί με την επίσημη άδεια του Yπουργείου Παιδείας, ενώ διαθέτει αποκλειστικές συνεργασίες με βρετανικά δημόσια πανεπιστήμια. Με υπερσύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για κάθε ειδικότητα, βιβλιοθήκη χιλιάδων τίτλων, καθώς και μια άρτια μέριμνα για τους φοιτητές του, με Κέντρο Ακαδημαϊκής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής, Κέντρο Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας. Διαθέτει κτιριακές υποδομές και σε Μαρούσι, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Ιπποκράτους 22, 2108225983, www.delta-iek.gr 

Με περισσότερα από 46 χρόνια εμπειρίας, στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μπορείς να σπουδάσεις μια σειρά από επαγγέλματα με αντίκτυπο στην αγορά εργασίας, όπως: Τουριστικά Επαγγέλματα, Μηχανολογία, Μόδα & Ομορφιά, Υγε=ία, Πληροφορική, Οικονομία & Διοίκηση, Εφαρμοσμένες Τέχνες, Performing Arts, Παιδαγωγικά & Κοινωνικές Υπηρεσίες, Μουσική & Ήχος, Ηλεκτρονικά, Επικοινωνία & ΜΜΕ, Ηλεκτρολογία, Αγροτική Κατάρτιση. Οι απόφοιτοι αποκτούν κρατικό δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης, τα μαθήματα ξένων γλωσσών και ECDL είναι δωρεάν, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ θα το βρεις επίσης σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Πάτρα. 

ΙΕΚ ΑΚΜΗ 

Κοδριγκτώνος 16, 2108224074, www.iek-akmi.edu.gr 

Βραβευμένο ως ένα από τα καλύτερα εφτά εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει σπουδές σε 86 ειδικότητες στους εξής τομείς: Επαγγέλματα Υγείας, Οικονομία & Διοίκηση, Τουρισμός & Επισιτισμός, Τεχνικά Επαγγέλματα, Η/Υ & Νέες Τεχνολογίες, Οπτικοακουστικά & Τέχνες, Εφαρμοσμένες Τέχνες, Ηχοληψία & Μουσική Τεχνολογία, Αισθητική & SPA, Μόδα & Ομορφιά, ΜΜΕ & Αθλητισμός, Παιδαγωγικά. Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ οδηγεί στην απόκτηση κρατικού διπλώματος το οποίο χορηγεί το υπουργείο Παιδείας, ενώ το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας θα σου εξασφαλίσει το βέλτιστο επαγγελματικό προσανατολισμό.

Καλλιτεχνικά 

ΑΚΤΟ 

Ευελπίδων 11Α, 2105230130, www.akto.gr 

Σπουδές Τέχνης, Design & Media, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, με την επικύρωση του κρατικού βρετανικού πανεπιστημίου Middlesex University. Τα προγράμματα αφορούν στους τομείς Graphic Design, Interior Architecture, Product & Design Innovation, Photography, Fashion Design, Fine Art & New Media, Animation & Interactive Media, Sketch-Comics-Cartoon, ενώ λειτουργούν και διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης - ΙΕΚ, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στη διάρκεια παρακολούθησης και τα δίδακτρα. Για εσάς που η έλλειψη χρόνου, οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις ή η απόσταση αποτελούν εμπόδια στις σπουδές, ο ΑΚΤΟ προσφέρει τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών Open Learning και Distance Learning. Campus διαθέτει και στη Θεσσαλονίκη. 

Κολλέγιο Βακαλό 

Λ. Κατσώνη 26, 2106442514, www.vakalo.gr 

Με έτος ίδρυσης το 1958, το Κολλέγιο Βακαλό συνεχίζει να προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές στους τομείς της Γραφιστικής, της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού χώρου και του Digital Design. Ένα από τα μεγάλα ατού είναι οι καθηγητές, οι οποίοι είναι καλλιτέχνες, επαγγελματίες, επιστήμονες, συγγραφείς, όλοι τους διακεκριμένοι στους τομείς τους, με εκπαιδευτική εμπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία. Με άρτιες εγκαταστάσεις αλλά και το βλέμμα στραμμένο και στην επόμενη των σπουδών ημέρα, με τη συχνή διοργάνωση σεμιναρίων επαγγελματικού προσανατολισμού. Τα προγράμματα επικυρώνονται από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Derby και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων BΑ (Honours) και MΑ.

Θοδωρής Πανάς / Σχολή Χορού Αθηνών 

Μαραθωνομάχων 51, Ακαδημία Πλάτωνος, 2105158735

Ο Θοδωρής Πανάς μαζί με μια εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων και έμπειρων καθηγητών δημιουργούν ένα πρόγραμμα μαθημάτων που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα είδη χορού, στοχεύοντας ιδιαίτερα στην καλλιτεχνική διαπαιδαγώγηση των παιδιών κάθε ηλικίας αλλά και στην εκγύμναση, έκφραση και καλλιτεχνική εκτόνωση των μεγάλων. Σε ένα εργοστάσιο 600 τ.μ. στην καρδιά της Αθήνας, στην Ακαδημία Πλάτωνος, η σχολή πληρεί τις απαιτούμενες νόμιμες προδιαγραφές ως σχολή χορού αναγνωρισμένη από το κράτος. Παράλληλα, πραγματοποιούνται κύκλοι σπουδών τριετούς φοίτησης, στους οποίους ο Θοδωρής Πανάς μαζί με τον Αλέξιο Πρίφτη και τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Δημήτρη Μαλλισόβα διδάσκουν όλα τα στοιχεία που ένας performer πρέπει να κατέχει για μια πετυχημένη πορεία στο κόσμο του μουσικού θεάτρου.

 Θεατρικά Εργαστήρια Theater Labs 

www.Theaterlabs.gr, fb: TheaterLabs, Twitter: @LabsTheater, Εγγραφές: 6945665851, info@theaterlabs.gr

Τα θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών σε 33 σημεία στην Αττική αφορούν ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και έχουν ελάχιστη ή καθόλου γνώση αυτού. Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να περάσει καλά και να εκπαιδευτεί στο χώρο του θεάτρου μέσα από κλασικές και μοντέρνες τεχνικές, με τα 4ωρα μαθήματα κάθε Σάββατο ή Κυριακή, με τις πρόβες για ανέβασμα παράστασης και με μαθήματα που αφορούν γενικότερα στο θέατρο (ορθοφωνία, αυτοσχεδιασμό, σκηνογραφία - ενδυματολογία, σκηνική παρουσία, θεατρικό παιχνίδι, κινησιολογία κ.ά.). Επίσης, γυρίζονται ταινίες μικρού μήκους ή αστεία βίντεο, γίνονται δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, σεμινάρια αλλά και εκδρομές. Το κόστος είναι €50/μήνα και €10 η εγγραφή και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα. Εγγραφές μαθημάτων έως την 1η Οκτωβρίου. 

Ασκαρδαμυκτί 

Δεληγιάννη 6 & Σ. Τρικούπη Εξάρχεια, 2108819784, www.askardamykti.com

Ένας πολυχώρος τεχνών και τεχνικών, γεμάτος εργαλεία, μεζούρες και τεχνικά σχέδια που περιμένουν να μοιραστούν τις ιστορίες τους μαζί σας. Οι εγγραφές άρχισαν, τα μαθήματα στις αρχές Οκτωβρίου, εσύ επέλεξε γνωστικό αντικείμενο: Σχέδιο & κατασκευή υποδημάτων, Σχέδιο & κατασκευή δερμάτινης τσάντας και αξεσουάρ, Σχέδιο μόδας, πατρόν - ραπτική, Οργανοποιία: κατασκευή παραδοσιακών εγχόρδων, Ξυλουργική: κατασκευή μικροεπίπλων, Ξυλογλυπτική, Βιβλιοδεσία, Κατασκευή & εμψύχωση θεατρικής μαριονέτας. Εσύ θα διαλέξεις την τέχνη που σου ταιριάζει, εκείνοι θα σου δείξουν πώς με τη φαντασία θα το κάνεις  πράξη.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Goethe - Institut 

Ομήρου 14-16, Αθήνα, 2103661000

Μαθήματα κανονικά, εντατικά, θερινά και online, με την εξατομικευμένη αξιολόγηση να διασφαλίζει την κατάταξή σου στο κατάλληλο τμήμα. Στο Goethe - Institut γνωρίζουν καλά τι σου ταιριάζει και μαζί θα εργαστείτε με άξονα την επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Κι αν δεν θες να περιοριστείς στα μαθήματα, θα βρεις ακόμα συμβουλευτική υπηρεσία, βιβλιοθήκη, πληροφορίες για σπουδές στη Γερμανία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, υποτροφίες και ό,τι άλλο χρειαστείς. Ιδανικό περιβάλλον και για τις μικρότερες ηλικίες, καθώς από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το μάθημα, το παιδί ή ο έφηβος έχουν ως κύρια γλώσσα διδασκαλίας τα Γερμανικά. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές προετοιμάζονται σωστά και με συνέπεια για τα διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά του Goethe, εξασφαλίζοντας επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία σε παγκόσμια κλίμακα. 

Γερμανικά Κουκίδης

Ακαδημίας 52, 2103603029, www.germanika-koukidis.gr, info@germanika-koukidis.gr

Το όνομα Κουκίδης είναι απολύτως συνώνυμο με τη διδασκαλία των Γερμανικών στην Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια. Ειδικεύεται αποκλειστικά στη διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας σε ενήλικες, ενώ πέρα από την προετοιμασία υποψηφίων για τις εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe, οργανώνει σεμινάρια ειδικής φύσης για συγκεκριμένες κατηγορίες μαθητών, σχεδιάζει ειδικά τμήματα για επαγγελματίες που βρίσκουν μέσω των συνεργατών του επαγγελματική αποκατάσταση στη Γερμανία, επιμορφώνει στελέχη επιχειρήσεων καθώς και καθηγητές Γερμανικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ