Advertorial

Σημαντικές επιδόσεις για τους αποφοίτους του Deree στην αγορά εργασίας

Τα πλεονεκτήματα των σπουδών στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος 

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μία σημαντική επίδοση καταγράφουν οι απόφοιτοι του Deree – Aμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος: το 61% από αυτούς που αναζητούν εργασία απασχολούνται ήδη μέσα σε 6 μήνες από την αποφοίτησή τους. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς οι σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι προσανατολισμένες ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση, οι απόφοιτοί του να είναι ακαδημαϊκά πλήρως εφοδιασμένοι όχι μόνο με τις γνώσεις αλλά και με τα απαραίτητα soft skills, που μοιάζουν να λείπουν από συναδέλφους τους σε άλλα πανεπιστήμια. 

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση διαδραματίζει και η διασύνδεση του Deree με την αγορά εργασίας, και πιο συγκεκριμένα η συνεργασία με πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου οι φοιτητές μπορούν να κάνουν την πρακτική τους η οποία πολύ συχνά οδηγεί σε πρόσληψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε τελετή αποφοίτησης, το «παρών» δίνουν σημαντικά πρόσωπα του επιχειρηματικού, πολιτικού και πολιτιστικού κόσμου.

Σύμφωνα με τους αριθμούς, το δίκτυο των αποφοίτων του Deree αριθμεί γύρω στα 53.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούνται σε 1.700 εταιρείες σε 60 χώρες. Αυτή τη στιγμή το Deree έχει σπουδαστές από 70 χώρες, προσφέροντας 27 καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα (majors) και 43 υποειδικότητες (minors), τα οποία οδηγούν σε Bachelor of Science και Bachelor of Arts, καθώς και τίτλους Master σε 6 υπερσύγχρονες ειδικότητες.

Σε ό,τι αφορά τις «προτιμήσεις» που δείχνουν οι σπουδαστές, για το 2016 το top 10 των προπτυχιακών προγραμμάτων στο Deree ήταν: 

Psychology (Ψυχολογία)

Management, Communication (Επικοινωνία)

Marketing, Information Technology (Τεχνολογία Πληροφοριακών Συστημάτων)

International Tourism & Hospitality Management (Διεθνής Τουρισμός και Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας)

International Business(Διεθνής επιχειρηματικότητα)

Shipping Management (Ναυτιλιακά)

Finance (Χρηματοοικονομικά) και English (Αγγλική Φιλολογία).