Advertorial

Γιατί το Βανκούβερ είναι μία από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζεις;

Μέσα από τη στήλη Fine Drinking, θα μάθουμε τα πάντα για το ποτό και το fine drinking. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στο μακρινό Καναδά και στο συναρπαστικό Βανκούβερ, μέσα από τα μάτια της Lauren Mote.

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344898-716583.jpg
Lauren Mote, νικήτρια του World Class 2015, Καναδάς

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, έπειτα από έρευνα σε 231 πόλεις του κόσμου, το Βανκούβερ βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα με τις πιο ευχάριστες πόλεις που μπορεί να ζήσει κανείς. Πώς όμως είναι η ζωή εκεί; Για να το μάθουμε, ρωτήσαμε τη Lauren Mote, τη νικήτρια του World Class 2015 από τον Καναδά. Η ίδια λέει: «Έχουμε πολλά κοινά με τη ζωή στη Δυτική Ακτή. Δεν έχουμε το ίδιο χιόνι όπως το υπόλοιπο της χώρας ή τα πολύ ζεστά και υγρά καλοκαίρια όπως στο Μόντρεαλ και το Τορόντο, οπότε είναι ενδιαφέρον γεωγραφικά.»

Το πιο σημαντικό ωστόσο, όπως τονίζει η Lauren είναι ότι «μπορούμε όλο το χρόνο να τρώμε φαγητό που καλλιεργείται σε απόσταση 10 χλμ. και είμαστε αρκετά αυτάρκεις στο στυλ μας. Τα bar και τα εστιατόρια χρησιμοποιούν πολλά συστατικά και έχουν διαφορετικές κουλτούρες γιατί πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Βανκούβερ. Είναι επίσης πολύ φιλικό προς το περιβάλλον, και κατέχει αρκετά υψηλή θέση στις πόλεις όχι μόνο με την καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και με τη μεγαλύτερη προσοχή προς στο περιβάλλον.

Εκτός από κάτοικος του Βανκούβερ όμως, η Lauren είναι σύμβουλος ποτών για το Four Season Vancounver (Pacific Centre South, 791 West Georgia Street, Βανκούβερ) και συν-ιδιοκτήτρια του Bittered Sling. Άρα, ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας πει που χτυπάει η καρδιά αυτής της πόλης!

Lauren Mote, νικήτρια του World Class 2015, Καναδάς

Τι να κάνετε

Νομίζω ότι η κουλτούρα της βροχής είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο στο Βανκούβερ. Έχουμε παρόμοιο κλίμα με το Σιάτλ, αλλά οι άνθρωποι απλά συνεχίζουν να κάνουν τέλεια πράγματα χωρίς να τους νοιάζει ο καιρός. Έχουμε πανέμορφες παραλίες, όπως οι κρυμμένες Second και Third Beach, για να φτάσετε στις οποίες πρέπει να πάρετε ποδήλατο μέσα από μυστικά μονοπάτια. Ακόμα υπάρχει η Wreck Beach, μια παραλία γυμνιστών στην οποία φτάνετε με μια τεράστια σκάλα. Έχουμε μερικές εξαιρετικές λαϊκές αγορές με προϊόντα άριστης ποιότητας, που διοργανώνονται τέσσερις ή πέντε φορές την εβδομάδα, και είμαστε αρκετά κοντά στην περιοχή παραγωγής κρασιού, την Okanagan Valley. Μπορείτε να κάνετε hiking στο Grouse Mountain το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ή σκι στο Mount Seymour τον χειμώνα.

Πού να φάτε

Αγαπώ το Bao Bei. Είναι μια μοναδική προσέγγιση, ένας συνδυασμός μιας κινέζικης brasserie με καναδέζικα συστατικά. Το Maenam, με ταϊλανδέζικη κουζίνα, είναι ένα από τα αγαπημένα μας εστιατόρια, καθώς και το L’Abattoir, που προσφέρει high-end πιάτα με προϊόντα από τη Δυτική Ακτή. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε μία από τις πολλές σχολές μαγειρικής– η The Dirty Apron και η Cook Culture είναι δύο από τις πολύ καλές.

Τι να πιείτε

Το UVA (το bar στο οποίο εργαζόμουν παλιά) ειδικεύεται σε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για κρασιά (με το ποτήρι ή πρόσβαση σε κελάρι), και έχει επίσης φοβερά cocktails. Το The Keefer Bar, ένα πολύ ενδιαφέρον bar σε στυλ Κινέζικου φαρμακείου, είναι τέλειο αν θέλετε ψαγμένα cocktails. Για μπίρα, δεν θα βρείτε καλύτερα από το Alibi Room, το οποίο διαθέτει τουλάχιστον 50 ποικιλίες όχι μόνο από εδώ, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο! Η κουλτούρα craft μπίρας που έχουμε είναι απίστευτη, και πολλές από τις ποικιλίες που διαθέτουμε δεν θα τις βρείτε πουθενά αλλού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ