Advertorial

Στην Κοπεγχάγη μπορείς να είσαι ο εαυτός σου

Μέσα από τη στήλη Fine Drinking, θα μάθουμε τα πάντα για το ποτό και το fine drinking, πώς να φτιάχνουμε μοναδικά cocktails στο σπίτι και τα καλύτερα tips για διασκέδαση σε μερικές από τις πιο ζωντανές πόλεις του κόσμου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339711-706575.jpg

Ο Ted Dako ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος bartender της Δανίας για το 2015, από το World Class, τη διεθνή πλατφόρμα που έχει σκοπό να μυήσει το κοινό στο fine drinking μέσα από αξέχαστες εμπειρίες. Μέχρι πρόσφατα τον βρίσκαμε πίσω από την μπάρα στο Bar 25. Αυτή τη στιγμή είναι συνιδρυτής της εταιρίας cocktail catering «We Got Spirit» στην Κοπεγχάγη. Του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά αυτής της γοητευτικής πόλης:

«Αγαπώ την Κοπεγχάγη για την απίστευτα φιλική κουλτούρα της, και για τον τρόπο που είναι μια μεγάλη πόλη χωρίς την αίσθηση της “πολύ μεγάλης πόλης”. Στην Κοπεγχάγη, υπάρχει χώρος για όλους, και είναι ok να είσαι ο εαυτός σου. Είναι επίσης και μία από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για ποδηλάτες: τα ποδήλατα είναι πάνω από τα αυτοκίνητα στην ιεραρχία της πόλης! Έχει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, και φοβερή κουλτούρα γαστρονομίας και bar.»

Ted Dako

Τι να κάνεις

Κατά τη διάρκεια της μέρας, χαλαρώστε στο Islands Brygge – το καλοκαίρι μπορείτε ακόμα και να κολυμπήσετε στο λιμάνι! Για το τελευταίο ποτό της νύχτας, επισκεφτείτε το Curfew, που έχει τεράστιο κατάλογο με cocktails αλλά και μεγάλη συλλογή από vintage εξοπλισμό bar και spirits.

Τι να φας και τι να πιεις

Απολαύστε το φαγητό σας σαν μια βόλτα διάρκειας 4-5 ωρών γεμάτη σνακ στο Papirøen, που έχει γύρω στους 40 χώρους για street food και ποτό, και απολαύστε ένα ποτό στο Atze Peng, όπου ο ιδιοκτήτης Anže Pihler χρησιμοποιεί τα πιο φρέσκα και καλύτερα συστατικά για τα cocktails, και μάλιστα φτιάχνει και το δικό του διαυγή πάγο (crystal ice)!

*Οι bartenders του World Class ξέρουν όλα τα μυστικά για τις καλύτερες πρωτότυπες εμπειρίες, είτε θέλετε πάρτι μέχρι την αυγή στα καλύτερα club του Τελ Αβίβ, είτε να εξερευνήσετε τα καλύτερα bar της Νέας Υόρκης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γιορτάσετε ακόμα κι αν είστε μακριά από το σπίτι. Για αυτό μείνετε συντονισμένοι στη στήλη Fine Drinking της Athens Voice και θα τα μάθετε όλα!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ