Advertorial

Σπουδάζοντας την τέχνη

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 583
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καλλιτεχνικά 

Ποίηση και Πεζογραφία στο British Council 

Πλατεία Κολωνακίου 17, 2103692361, 

www.britishcouncil.gr

Για τέταρτη χρονιά θα λειτουργήσουν στο British Council, από τον Οκτώβριο, οι Ομάδες Γραφής Ποίησης και Πεζογραφίας. Οι ομάδες απευθύνονται σε νέους αλλά και σε πιο έμπειρους συγγραφείς που επιθυμούν να μοιραστούν τη δουλειά τους, να ακούσουν σχόλια, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν καταξιωμένους συγγραφείς και επαγγελματίες (εκδότες, επιμελητές και μεταφραστές) από τον χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία. Την ομάδα πεζογραφίας θα συντονίσει ο Βαγγέλης Προβιάς, ενώ την ομάδα ποίησης έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών έως 12/10. 

Θοδωρής Πανάς / Σχολή Χορού Αθηνών

Μαραθωνομάχων 51, Ακαδημία Πλάτωνος, 2105158735, info@athensdanceschool.gr 

Έχοντας 25 χρόνια εμπειρία στον χώρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο στη σκηνή και σε μεγάλα τηλεοπτικά show όσο και στις αίθουσες διδασκαλίας, ο χορευτής, χορογράφος και musical theater performer, Θοδωρής Πανάς, με λαμπρή διεθνή καλλιτεχνική πορεία δημιούργησε με τους συνεργάτες του Ίωνα Κυπραίο και Χριστίνα Λεγάκι, μια ξεχωριστή σχολή χορού. Η Θοδωρής Πανάς / Σχολή Χορού Αθηνών στεγάζεται σε ένα εργοστάσιο 600 τ.μ., ανακαινισμένο στα ποιοτικά πρότυπα των σχολών του εξωτερικού, με τις αίθουσες να είναι ιδανικές για μαθήματα χορού, την πραγματοποίηση σεμιναρίων, auditions και εξετάσεων αφού πληροί τις νόμιμες προδιαγραφές ως σχολή χορού αναγνωρισμένη από το κράτος. Τα τμήματα είνα πολλά και ποικίλα, όπως Κλασικό Μπαλέτο με Σύστημα VAGANOVA, Σύγχρονος, Musica Theater, Hip Hop, Breakdance, Ελληνικοί χοροί, Funky Jazz, Capoeira, Χοροί του Κόσμου (Latin, Oriental, Tango Argentinο), αλλά και Yoga, Pilates, Barre a Terre, Χοροθεραπεία (για άτομα με αναπηρίες). Ο Θοδωρής Πανάς μαζί με μια εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων και έμπειρων καθηγητών δημιουργούν ένα ευέλικτο πρόγραμμα διδασκαλίας, προκειμένου ο καθένας να βρει αυτό που τον εκφράζει. 

Εκδόσεις Όστρια 

Χέυδεν 3, Πεδίον του Άρεως, 2112136882, 2110122454, www.ostriavivlio.com, ostriavivlio@gmail.com 

Τα τμήματα Δημιουργικής Γραφής, Θεατρικό Εργαστήρι και Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα δημιουργούν οι εκδόσεις Όστρια, με καταξιωμένους στο χώρο συγγραφείς, ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Στη Δημιουργική Γραφή οι σπουδαστές θα διδαχθούν Πεζό Λόγο (μυθιστόρημα, διήγημα), Σενάριο (κινηματογράφου, τηλεόρασης) και Θεατρικό Έργο (ιδέα, ανάπτυξη, σκηνή). Το Θεατρικό Εργαστήρι στο πρώτο προπαρασκευαστικό του έτος, μέσα από τη θεωρία αλλά και πολλή πρακτική, θα βάλει τις βάσεις για τη συνέχεια. Τα μαθήματα που θα διδαχθούν είναι Υποκριτική (αρχαία τραγωδία, σύγχρονο θέατρο, αυτοσχεδιασμός), Υποκριτική στην Κάμερα, Χορός-Κίνηση-Μιούζικαλ, Ορθοφωνία, Σκηνογραφία-Ενδυματολογία, Ξιφομαχία-Οπλομαχία και Ιστορία Θεάτρου. Η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα δίνει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες (εραστές της τέχνης) να μάθουν για το θέατρο, την πραγματική διαδικασία ενσάρκωσης ενός ρόλου, να γνωρίσουν αναλυτικά πώς ανεβαίνει μια επαγγελματική παράσταση. Η παράσταση που θα ετοιμαστεί θα ανέβει σε κεντρική σκηνή της Αθήνας και στη συνέχεια σε άλλους δήμους, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.λπ. Διευθυντής σπουδών όλων των τμημάτων είναι ο Τάσος Μπαγλατζής. 

Ξένες Γλώσσες 

Ινστιτούτο Γκαίτε 

Ομήρου 14-16, 2103661000, www.goethe.de 

Στο Goethe-Institut έχεις την επιλογή να μάθεις γερμανικά με αργό, γρήγορο ή εντατικό ρυθμό. Με έμφαση σε συγκεκριμένο λεξιλόγιο ή στην προετοιμασία εξετάσεων. Σε ειδικά τμήματα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για μικρές ομάδες ή μεμονωμένα άτομα, για παιδιά ή εφήβους, εξ αποστάσεως ή και μεικτά. Ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους η εκμάθηση γερμανικών είναι παιχνίδι, διασκέδαση, καθημερινή χρήση της γλώσσας και γνωριμία με τον γερμανικό πολιτισμό. Οι έμπειροι καθηγητές, το ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και εφήβους διδακτικό υλικό, η σύγχρονη τεχνολογία και οι διεθνώς αναγνωρισμένες εξετάσεις του Goethe-Institut προσφέρουν κάτι περισσότερο από γνώση, δημιουργώντας προοπτικές. Οι εξετάσεις, τέλος, του Goethe-Institut αποδεικνύουν με απόλυτη εγκυρότητα την ικανότητα και τις γνώσεις σου στα γερμανικά. Καλύπτουν όλα τα επίπεδα και αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο, τόσο από εργοδότες όσο και από ακαδημαϊκούς φορείς. Έτσι, προσφέρουν ευκαιρίες και δημιουργούν προοπτικές για επαγγελματική και ακαδημαϊκή εξέλιξη.

Γαλλικό Ινστιτούτο 

Σίνα 31, 2103398600, www.ifa.gr 

Ιδρύθηκε το 1907 και αποτελεί την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα. Η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας είναι ειδικότητα εδώ και 100 χρόνια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Πλαισιωμένο από μια ομάδα καθηγητών πλήρως εξοικειωμένων με τις νέες τεχνολογίες, προσφέρει μαθήματα για όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες, επαγγελματικές επιμορφώσεις και μαθήματα εξ αποστάσεως. Επίσης, το γραφείο συμβουλεύει και υποστηρίζει τους φοιτητές στην κινητικότητα προς τη Γαλλία, ενώ  προσφέρει μαθήματα προετοιμασίας για την αναχώρηση στη Γαλλία και πανεπιστημιακές συνεργασίες για τα κοινά γαλλο-ελληνικά μεταπτυχιακά. Με παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα. 

Derre - American College of Greece

Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, 2106009800, www.acg.edu 

Το Derre προσθέτει στα εξειδικευμένα μεταπτυχιακά του προγράμματα το MA in TESOL, που απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη διδασκαλία της Αγγλικής. Το πρόγραμμα συνδυάζει το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και την ακαδημαϊκή έρευνα με τις πρακτικές εφαρμογές της γνώσης και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας. 

Ομορφιά 

EVABEAUTY Studies 

Καλλιθέα: Ελευθερίου Βενιζέλου 140, 2109589616. Πειραιάς: Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, 2104100041,  www.evabeauty.gr  

H EVABEAUTY Studies, αναγνωρισμένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, με 20 χρόνια επιτυχημένης εκπαίδευσης στην υπηρεσία της ομορφιάς, διοργανώνει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου (18.00) Open Day Κομμωτικής, στη σχολή του Πειραιά. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, να πάρουν πληροφορίες για την ειδικότητα της κομμωτικής καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες που θα κάνουν εγγραφή στο τμήμα κομμωτικής μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση, όπου δύο τυχεροί θα κερδίσουν από ένα σετ εργαλείων. Στην EVABEAUTY Studies μπορείτε να επιλέξετε τις σπουδές σας του ανάμεσα στις ειδικότητες ομορφιάς: Μανικιούρ - Πεντικιούρ - Τεχνητά νύχια / Ονυχοπλαστική, Κομμωτική, Μακιγιάζ, Μόνιμο μακιγιάζ, Αισθητική, Τατουάζ.