Τρέξε Άθενς Βόις, τρέξε!
H Άθενς Bόις έγινε άλογο κούρσας στον Ιππόδρομο. Το πανέμορφο άλογο είχε προπονητή τον Nίκο Kαλογερόπουλο και ανήκε στους Στάβλους Nάξου (Nίκου Aρσένη)
Athens Voice World

Τρέξε Άθενς Βόις, τρέξε!

Όταν η Άθενς Bόις έγινε άλογο κούρσας στον Ιππόδρομο
62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το άλογο με το όνομα Άθενς Βόις και οι νίκες του στον Ελληνικό Ιππόδρομο

Το 2005 η ATHENS VOICE έδωσε το όνομα της σ' ένα καθαρόαιμο άλογο 3 ετών, που έτρεχε στον Ιππόδρομο. Η υπέροχη «Άθενς Βόις» ήταν κόρη του Tόνι Γκάλβιν και της Mις Tίνα, καταγόταν δηλαδή από το γενεαλογικό δέντρο του περίφημου Tζενεράλε. Προερχόταν από τα ιπποφορβεία της Iπποντούρ, είχε προπονητή τον Nίκο Kαλογερόπουλο και ανήκε στους Στάβλους Nάξου (Nίκου Aρσένη). H πανέμορφη Άθενς Bόις ξεκίνησε την καριέρα της στον Iππόδρομο με ένα πρωταγωνιστικό ντεμπούτο. Στην πρώτη της μόλις κούρσα, με αναβάτη τον Nτίνο, κατέκτησε την τρίτη θέση, και μάλιστα στο φωτοφίνις, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και υποσχέσεις για τη συνέχεια. H νονά «Athens Voice», η εφημερίδα, δήλωνε πολύ περήφανη για τη συνονόματή της. 

 

Το άλογο με το όνομα Άθενς Βόις 

Δύο χρόνια αργότερα η συνονόματη φοράδα μας που έχει γίνει 5 ετών, μας κάνει και πάλι υπερήφανους στις ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο. Αντιγράφουμε από το «Γκανιάν»: «Απογειώθηκε στη λάσπη η Άθενς Βόις υπερισχύοντας με εντυπωσιακά μεγάλη υπεροχή (11 ½ μήκη!!!) της φαβορί Κρεολής. Η Άθενς Βόις εξέπληξε τους πάντες με την υπερσαρωτική επικράτησή της, η οποία έφτασε σε διαφορά μηκών τέτοια που δύσκολα παρατηρείται σ’ αυτόν τον ιππόδρομο. Ο τρόπος με τον οποίο άρχισε να ξεφεύγει στα 500 μέτρα και η χαρακτηριστική άνεση με την οποία τερμάτισε, εξέπληξαν και τους φανατικότερους θαυμαστές της». 

Μερικά χρόνια αργότερα αποσύρθηκε  από τους αγώνες, γέννησε 2 πουλαράκια εκ των οποίων το δεύτερο κατάφερε 7 νίκες στις ιπποδρομίες. Η Άθενς Βόις πέρασε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της ευτυχισμένη και ήσυχη σ ένα κτήμα στον Παρνασσό.

Δειτε περισσοτερα