- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το Βερολίνο στέλνει πίσω στην Ελλάδα 2.000 πρόσφυγες
Εντός της εβδομάδας οι υπογραφές στη συμφωνία με την Αθήνα
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να πέσουν οι υπογραφές στη συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων από το γερμανικό έδαφος.
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα» επισημαίνει ότι έως την Τρίτη θα έχει υπογραφεί το κείμενο, με βάση το οποίο προβλέπεται η επιστροφή στην Ελλάδα (χώρα εισόδου) ατόμων που η αίτηση χορήγησης ασύλου απορρίφθηκε. Η γερμανική κυβέρνηση έχει υπογράψει ανάλογη συμφωνία και με την Ισπανία.
Περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιστρέψουν σε ελληνικό έδαφος. Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι το Βερολίνο έχει δεσμευτεί να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοικτές περιπτώσεις με επανενώσεις οικογενειών, αποδεχόμενο μακροπρόθεσμα περισσότερα άτομα από εκείνα που στέλνει πίσω.
Την ίδια στιγμή, πάντως, η καγκελάριος της Γερμανίας ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Σαξονία, την Πέμπτη, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν οι εικόνες του 2015, όταν η χώρα διατήρησε ανοικτά τα σύνορά της, υποδεχόμενη χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν εκεί μέσω της «βαλκανικής» οδού και όχι μόνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει προσωπικά μαζί της για την υπόθεση
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σύνδεση με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
Στο Παρίσι από η Σουηδή ακτιβίστρια - Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί σχολείων
Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της
Άλμα τιμών λόγω των διαταραχών στη Μέση Ανατολή και των χαμηλών αποθεμάτων στη Γερμανία
Το μονοπάτι όπου βρέθηκαν τραυματισμένα τα θύματα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή
Τα πετρελαϊκά αποθέματα εξαντλούνται και τα δημόσια χρέη πιέζουν τις κυβερνήσεις
Διαμαρτυρία με μπετόνια στα χέρια και σφοδρές αντιδράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στην αμυντική πολιτική της Ελλάδας
Πέντε άτυπες ψηφοφορίες δεν έχουν οδηγήσει σε συναίνεση για τον διάδοχο του Αντόνιο Γκουτέρες
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Châtaigniers en fleurs»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μήνυμα που έστειλε για τον πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά της και τη μάχη της με τον καρκίνο
O Ουκρανός πρόεδρος ενδέχεται να υποτιμά «το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ένας πληγωμένος Τραμπ»
Τι ακολούθησε μετά την προβλεπόμενη διαδικασία
Η θεωρία για την εξαφάνιση της πτήσης και ο λόγος για τον οποίο η ομάδα έρευνας δεν μπορεί να διανυκτερεύσει στο νησί
Από τη γαλλική «French Theory» στην αμερικανική ταυτοτική πολιτική: η μετάλλαξη της σύγχρονης Αριστεράς και η επιστροφή των ιδεών στην Ευρώπη.
Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά της πρέσβειρας στην Αθήνα
Το μαχαίρι έσπασε στο κρανίο του θύματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.