- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κομισιόν προς Αθήνα: Θέλετε να μειώσετε τους φόρους; Μόνο με υπερπλεόνασμα
«Να βάλουν γυαλιά όσοι χαρακτηρίζουν "τέταρτο μνημόνιο" την ενισχυμένη εποπτεία», το σχόλιο Μοσκοβισί
Με δεμένα τα χέρια θα βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση στη μεταμνημονιακή περίοδο που ξεκινά στις 20 Αυγούστου, ημέρα ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου.
Ενισχυμένη επιτήρηση και τριμηνιαίος έλεγχος συνθέτουν το σκηνικό της ενισχυμένης εποπτείας από τους θεσμούς, την ώρα που η Αθήνα καλείται τον Οκτώβριο να στείλει προς έλεγχο το προσχέδιο του προϋπολογισμού της προς εντοπισμό «τυχόν κινδύνων» στα δημοσιονομικά.
Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης του Κολλεγίου των Επιτρόπων και την εκτελεστική απόφαση ενεργοποίησης του νομικού μηχανισμού που διέπει την εκτέλεση της ενισχυμένης εποπτείας, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα για την επόμενη ημέρα του τρίτου μνημονίου.
Οποιαδήποτε κοινωνική παροχή ή μείωση της φορολογίας μπορεί να γίνει μόνο εφόσον η Αθήνα πιάσει τους υψηλούς στόχους στο ετήσιο πλεόνασμα (3,5% έως το 2022 και 2,2% έως το 2060). Πρακτικά, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διανείμει στον λαό οτιδήποτε είναι πάνω από αυτά τα ποσοστά, κάτι που πρακτικά είναι εξαιρετικά δύσκολο λαμβάνοντας υπ' όψιν το ύψος του στόχου που έχει τεθεί.
«Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της και να κεφαλαιοποιήσει στην πρόοδο που έχει κάνει έως τώρα, έτσι ώστε να καταφέρει η Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές» τόνισε ο Ντομπρόβσκις.
Καμπανάκι
Επιπλέον, παρατήρησε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σε διάφορους τομείς στην Ελλάδα, όπως είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, το ύψος των «κόκκινων δανείων» και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.
Ερωτώμενος για τα περί «τέταρτου μνημονίου», ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι χρειάζεται... γυαλιά όποιος «δεν μπορεί να δει τη διαφορά μεταξύ ενισχυμένης εποπτείας και τέταρτου μνημονίου».
«Δεν είναι πρόγραμμα, είναι ένα πλαίσιο για να συνεχίσει η Ελλάδα να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα» πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διατηρείται το κόστος δανεισμού - Ο αντίκτυπος του πολέμου στον πληθωρισμό και την ανάπτυξη
«Η πολιτική βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία» - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που εισέβαλε ένοπλος
Το προφίλ του «μοναχικού λύκου» από την Καλιφόρνια - 31χρονος δάσκαλος και προγραμματιστής
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία μετά τη νέα οδηγία του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Εσπευσμένη απομάκρυνση του προεδρικού ζεύγους μετά από πυροβολισμούς στην εκδήλωση
Εσπευσμένη απομάκρυνση του Αμερικανού προέδρου από τη δεξίωση των ανταποκριτών μετά από πυρά - Τι δήλωσε
Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι οι εκδηλώσεις μνήμης
Χάος και τρόμος όταν ακούστηκαν πυρά - Ασφαλείς ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.