- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαβρόφ: Η έρευνα για την κατάρριψη του Boeing στην Ουκρανία θυμίζει υπόθεση Σκριπάλ
«Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, μόνο αβάσιμες υποψίες» σχολίασε ο Ρώσος αξιωματούχος
«Η έρευνα για την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία θυμίζει την υπόθεση των Σκριπάλ καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Μιλώντας στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας διευκρίνισε: «Θυμίζει πολύ την υπόθεση των Σκριπάλ, όταν είχαν πει "Highly likely (κατά πάσα πιθανότητα) είναι οι Ρώσοι", ενώ την ίδια στιγμή ανακοίνωναν ότι η έρευνα συνεχίζεται και θα απαιτηθεί χρόνος».
«Δημιουργείται η αίσθηση déjà vu. Αν οι εταίροι μας έχουν αποφασίσει και σε αυτήν την περίπτωση, που αφορά τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, να την αξιοποιήσουν για να επιτύχουν τους δικούς τους πολιτικούς στόχους, τότε ας είναι βάρος στη συνείδησή τους» πρόσθεσε.
Κανένα στοιχείο
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επεσήμανε ότι ο Ολλανδός συνάδελφός του, Στεφ Μπλοκ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του, δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή της Ρωσίας στην κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines.
«Σήμερα μου τηλεφώνησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας και μου ανέφερε όσα είναι ήδη γνωστά. Μου είπε ότι δεν έχουν καμία αμφιβολία ως προς το γεγονός ότι ο πύραυλος Buk προήλθε από το έδαφος της Ρωσίας» ανέφερε ο Λαβρόφ.
«Τον ρώτησα να μου αναφέρει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζεται. Δεν μου είπε κανένα στοιχείο. Αντίθετα, τόνισε πως θέλουν να βοηθήσει η Ρωσία ώστε να τεκμηριωθούν αυτά τα στοιχεία που βασίζονται σε εντελώς ανυπόστατες υποψίες. Του υπενθύμισα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία συνεργάστηκε περισσότερο από τον καθένα με αυτές τις ανακριτικές αρχές, δίνοντας πλήθος πληροφοριών» κατέληξε ο Ρώσος αξιωματούχος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γερμανική βιομηχανία πιέζει τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς για αυστηρότερη πολιτική απέναντι στην Κίνα
Μια αλλαγή που «ταρακουνάει» το τουριστικό μοντέλο του ήλιος-θάλασσα που είχαμε συνηθίσει
Ο γιος τους θα ονομαστεί Κίμων Θωμάς Κωνσταντίνος
Η Μόσχα απορρίπτει τους ισχυρισμούς
Υψηλό το επίπεδο των σχέσεων 'Αγκυρας-Μόσχας, δηλώνουν οι δύο ηγέτες
O απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000
Συλλήψεις για την ένοπλη επίθεση που συνδέεται με διαβόητο βαρόνο κοκαΐνης
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι κατέγραψε ζωντανά την αιματηρή επίθεση και δημοσίευσε το μανιφέστο των δραστών
Οδεύει προς διεθνείς οργανισμούς - Εκλογές για την έδρα του
Εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός - Εκτιμάται ότι στόχος ήταν το γενικευμένο μπλακ άουτ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.