- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Feedέλ. Τι γυρεύει η Φρίντα Κάλο σε μια πάροδο της Ερμού;
Τι γυρεύει η Φρίντα Κάλο σε μια πάροδο της Ερμού;
Άνοιξε στις γιορτές μέσα στα στενάκια της Ερμού. Το πέτυχα τυχαία, παραμονή Χριστουγέννων, και αποδείχτηκε αληθινό καταφύγιο από τον πανικό «ψώνια του τελευταίου λεπτού», που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στο διπλανό δρόμο.
Κρυμμένο καλά στο τοσοδούλικο στενάκι της οδού Κτενά, το Feedέλ με υπότιτλο Urban Gastronomy και την ελληνική κατάληξη έλ (όπως «ελληνικός», «Ελλάδα» κ.λπ.) με περίμενε όταν από αφηρημάδα έστριψα σε λάθος δρόμο. Όμορφο και ήσυχο, με ένα κηπάκο σκέτο παραμύθι, στολισμένο με μικρά-μικρά φωτάκια, ξύλινα τραπέζια και ωραίες μυρωδιές. Ήταν αυτό που έπρεπε.
Ανοίγει στις 10 το πρωί (και έχει ωραίο καφέ). Αφού όμως προχωρήσει λίγο η μέρα και ανοίξει και το άλλο μάτι, αρχίζει να παίρνει φωτιά η κουζίνα και τα τηγάνια του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, ο γνωστός καλός σεφ είναι ο άσος στο μανίκι του Feedέλ. Υπάρχουν δύο μενού. Ο κατάλογος του lunch κυκλοφορεί στα τραπέζια μέχρι τις 6 το απόγευμα. Μετά αποσύρεται διακριτικά για να δώσει τη θέση του στον κατάλογο του dinner.
Ήταν περασμένες 7 όταν έκατσα στο τραπέζι που του κρατάει συντροφιά η Φρίντα Κάλο (την υπέροχη τοιχογραφία έχει ζωγραφίσει μια φοιτήτρια της σχολής Καλών Τεχνών), επομένως στα χέρια μου βρέθηκε ο κατάλογος No 2.
Διάλεξα χτυπητή με aji Amarillo, λούτζα Μυκόνου και φιστίκι Αιγίνης (€6), κοτόπουλο με πουρέ «πατάτες φούρνου», ρίγανη και σκόρδο (€9,5) και τορτελίνια κόκορα με ντομάτα, κανέλα και ανθότυρο (€10). Υπάρχουν και άλλες έξτρα δημιουργικές προτάσεις όπως πράσινη φάβα με τρούφα, τσορίθο και θυμάρι (€6), χτένια με αυγολέμονο bonito, μαύρο κράκερ και σέσκουλα (€14), κατσικίσιο τυρί με πράσινο μήλο, αλμυρό cramble και μέλι (€8,50) και πολλά ακόμα, όλα να ακολουθούν την ίδια λογική των «αλλιώτικων» μεζέδων. Με άλλα λόγια πρόκειται για γνωστές κι αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, που ένιωσαν ένα ελαφρύ χτύπημα στην πλάτη από τα χέρια της υψηλής γαστρονομίας.
Παρακινημένη από περιέργεια, ζήτησα να δω το μεσημεριανό κατάλογο. Κι είδα ριζότο με μανιτάρια (€7,50), ριγκατόνι με κοτόπουλο (€7), burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι (€7,50) ή σνίτσελ (€7) και δύο σαλάτες (€6,50-6,80). Το μεσημέρι λοιπόν τρως πιο casual, πιο ελαφρά και «γρήγορα» σε ένα διάλειμμα ανάμεσα στα ψώνια και τη βόλτα. Το βράδυ πας πιο χαλαρός και ήρεμος για να συζητήσεις με την παρέα γύρω από ένα τραπέζι με κέντρο το φαγητό ή για ένα ποτό μετά τη δουλειά. Θα βρεις ωραία λίστα κρασιών, καλά ενημερωμένη, με 27 ετικέτες (25 ελληνικές και 2 ξένες). Αξίζει όμως να δοκιμάσεις και τα πολύ δυνατά signature cocktails του μπάρμαν Αλέξη.
Με δυο λόγια, ένα ωραίο και διαφορετικό «all day». Παρόλο που σε περιμένει κάθε ώρα και στιγμή, ξεφεύγει από την κατηγορία club sandwich και τοστ-ζαμπόν-τυρί. Τσέκαρέ το την επόμενη φορά που θα χαθείς στην Ερμού.
Κτενά 1, 210 3210551, ανοιχτά κάθε μέρα 10.00-00.00
INFO
Μόλις ένα βήμα από την πολυσύχναστη Ερμού, σε περιμένει με δημιουργίες που ετοιμάζει στην κουζίνα ο γνωστός σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Θα βρεις μεζέδες με ένα touch υψηλής γαστρονομίας, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε πιάτα με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα. Ανοιχτό από τις 10 το πρωί, είναι ιδανικό για ένα γρήγορο διάλειμμα από τα ψώνια, αλλά και για ένα χαλαρό ποτό το βράδυ. Highlight η κρυφή πλατεία-κήπος. Ανοιχτά και μεσημέρι.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.