Σαλάτα με φασολάκια και τόνο

Νόστιμη και εύκολη συνταγή για «δύσκολα» δευτεριάτικα βράδια
23

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τηγανίζετε τις μπουκιές του ψωμιού σε ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές, ώσπου να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Ζεματίζετε τα φασολάκια σε βραστό νερό για 3 λεπτά, σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από κρύο νερό για 2-3 λεπτά. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα φασολάκια με το ψωμί, τα φασόλια, τον τόνο, τις ντομάτες, τις ελιές και τα φύλλα πράσινης σαλάτας.

Για το ντρέσινγκ:

Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό λεμονιού και τα βάζετε στο τηγάνι που τηγανίσατε τις μπουκιές ψωμιού. Αλατοπιπερώνετε και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά. Βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνετε τη σαλάτα λίγα λεπτά πριν τη σερβίρετε.

*Η συνταγή είναι του Βασίλη Λορέντζου.