Αθλητισμος

93 χρόνια ΑΕΚ (video)

Σαν σήμερα το 1924 ιδρύθηκε η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349629-725581.jpg
www.aekfc.gr

Τουλάχιστον 40 πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη ίδρυσαν την ΑΕΚ το 1924.

Σαν σήμερα είναι που πάρθηκε η ιστορική απόφαση, στο κατάστημα αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κώστα Δημόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο σύλλογος με τους πιο ρομαντικούς οπαδούς, ξεπέρασε τον σκόπελο των χαμηλότερων κατηγοριών, απέφυγε τη διάλυση και τώρα επιθυμεί να επιστρέψει στους τίτλους. Το πέτυχε, βέβαια, πέρυσι με την κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως διακαής πόθος είναι ένα πρωτάθλημα, που λείπει από τον "Δικέφαλο" εδώ και 23 χρόνια. 

Παρ' όλες τις αποτυχίες και τις δύσκολες στιγμές, ο κόσμος στηρίζει την "Ενωση" και δεν παύει να ελπίζει. Είναι αυτό που περιγράφουν οι ίδιοι ως Άλλη Εντελώς Κατάσταση. Δηλαδή ΑΕΚ! 

Το βίντεο δημιουργήθηκε στα περσινά γενέθλια της ομάδας και μέσα σε 20 λεπτά παρουσιάζει όλες τις ένδοξες στιγμές του ποδοσφαιρικού τμήματος. 

Φωτογραφία: Η ομάδα της ΑΕΚ το 1924. Από αριστερά: Ασδέρης, Ιερεμιάδης, Χατζόπουλος, Καραγιαννίδης, Μήλας, Κίτσος, Κεχαγιάς, Ιππιάδης, Μπαλτάς, Δημόπουλος, Παρασκευάς και ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Απόστολος Νικολαϊδης που στο συγκεκριμένο αγώνα ήταν διαιτητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ