- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Παρότι βρέθηκε στο τρίτο σετ να χάνει με 5-2, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης νίκησε 6-5 τον Νοτιοκορεάτη Βον-Χο Γεόνγκ και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο ατομικό BC3 στη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο Λίβερπουλ.
Ο κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και Νο-1 στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας BC3, με Sport Assistant την σύζυγό του, Κατερίνα Πατρώνη, έφτασε σε μια εντυπωσιακή νίκη στον τελικό επί του Ασιάτη αντιπάλου του και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
O Πολυχρονίδης, προκρίθηκε στον τελικό μετά τη νίκη 8-0 επί του Αυστραλού Ντάνιελ Μίκελ στα ημιτελικά. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, έχασε το πρώτο σετ με 2-0, ισοφάρισε στο δεύτερο σε 2-2, για να βρεθεί με την... πλάτη στον τοίχο στο τρίτο σετ το οποίο και τον έφερε πίσω στο σκορ με τρεις πόντους διαφορά (5-2). Με... οδηγό την εμπειρία του, ο Πολυχρονίδης, άλλαξε άρδην την εις βάρος του κατάσταση. Με εξαιρετική εμφάνιση στο τέταρτο και τελευταίο σετ, κατέκτησε τέσσερις πόντους και εν τέλει και τη νίκη με 6-5.
Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο του Πολυχρονίδη, σε μεγάλη διοργάνωση, επί βρετανικού εδάφους, αφού να θυμίσουμε ότι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πριν από έξι χρόνια, ήταν χρυσός στα ζευγάρια BC3 (μαζί με τους Πανανό και Κορδαλή).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφαίοι οι Χέιζ-Ντέιβις, Χουάντσο και Φαλ
Ο Σέρβος προπονητής την περασμένη αγωνιστική περίοδο καθόταν στον πάγκο της Παρτίζαν
Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την Λιεκταμπέλις στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του EuroCup
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε την τρίτη της νίκη επί παίκτριας του Top-10 για το 2026
Ο εκνευρισμός του έγινε εντονότερος όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ
Απίστευτες σκηνές με τον διαιτητή να αλλάζει απόφαση για πέναλτι έπειτα από 23 λεπτά διακοπής
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Οι ώρες και τα κανάλια μετάδοσης
Σπουδαία νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια
Ασταμάτητος ο αστέρας της Αλ Νασρ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχασε την ευκαιρία για κορυφή ο «Δικέφαλος»
Το σύνολο του Παναγιώτη Χριστοφιλέα πήρε ένα τεράστιο τρίποντο απέναντι στον «Δικέφαλο»
Έρευνα της FIFPRO σε 800 παίκτριες αποκαλύπτει οικονομικές πιέσεις, προβλήματα ψυχικής υγείας και μεγάλες ανισότητες
Και μάλιστα με ανατροπή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.