Αθλητισμος

Αποκλεισμός-σοκ για τη Γερμανία στο Μουντιάλ της Ρωσίας (εικόνες, video)

Ηττήθηκε με 2-0 από την ομάδα της Νότιας Κορέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
noier32423.jpg
©EPA/DIEGO AZUBEL

Εκτός της φάσης των «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας έμεινε η Γερμανία, καθώς ηττήθηκε από τη Νότια Κορέα με 2-0.

Τα γκολ για τους «Ασιάτες» πέτυχαν ο Κιμ Γιουνγκ-Γκβον (στο 93') και ο Σον Χιουνγκ Μιν (στο 96'). Στο πρώτο γκολ, μάλιστα, χρειάστηκε να επιστρατευτεί το VAR για να κυρώσει ο διαιτητής το τέρμα, καθώς δεν υπήρξε κανένα οσφάιντ. Στην (πρώην πια) παγκόσμια πρωταθλήτρια αρκούσε μία νίκη με ένα γκολ διαφορά. Αυτή, όμως, δεν ήρθε ποτέ...

ernman234.jpg
©EPA/ROBERT GHEMENT

on23.jpg
©EPA/DIEGO AZUBEL

Οι παίκτες του Γιοακίμ Λεβ επιτέθηκαν για 90 λεπτά άναρχα και δίχως να απειλήσουν ουσιαστικά. Ναι, οι Γερμανοί έκαναν 28 τελικές προσπάθειες, όμως οι πραγματικές ευκαιρίες τους ήταν ελάχιστες. Αντίθετα, οι Κορεάτες που απειλούσαν συνεχώς με αντεπιθέσεις, σκόραραν δύο φορές στις καθυστερήσεις, ολοκληρώνοντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.

ss.jpg
©EPA/ROBERT GHEMENT

ernabn2342.jpg
©EPA/SERGEY DOLZHENKO

Το σοκ από την ήττα είναι μεγάλο, καθώς η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ είχε κατακτήσει το Μουντιάλ στη Βραζιλία, το 2014, επικρατώντας μεταξύ άλλων στον ημιτελικό με το εμφατικό 7-1 της οικοδέσποινας. Τη δική του... εκδίκηση πήρε ο Γκάρι Λίνεκερ, τροποποιώντας το διάσημο ρητό του σε μήνυμά του στο Twitter, με το οποίο ξεκάθαρισε πως στο τέλος ΔΕΝ κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί.

diego-azubel.jpg
©EPA/DIEGO AZUBEL

fe.jpg
©EPA/ROBERT GHEMENT

Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία μένει εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη φάση των ομίλων. Μάλιστα, οι Γερμανοί τερματίζουν τελευταίοι στον όμιλο, με Σουηδία και Μεξικό να περνούν στην επόμενη φάση και τη Νότια Κορέα να τερματίζει τρίτη.

omilos.jpg

Η «νατσιονάλμανσαφτ» ήταν κάκιστη στη φάση των ομίλων. Σημείωσε μόλις δύο γκολ και μόνο μια νίκη στα τρία παιχνίδια που έδωσε στα γήπεδα της Ρωσίας, απογοητεύοντας τους φιλάθλους της.

gemran234.jpg
©EPA/OMER MESSINGER

german2342342.jpg
©EPA/OMER MESSINGER

Athens Voice - ορμητικοί χείμαρροι στην Μάνδρα Αττικής

Athens Voice - Απεγκλωβισμός κατοίκου στη Μάνδρα Αττικής

Οι συνθέσεις

Νότια Κορέα: Τζο, Λι, Γιουν, Σον, Κου (56’ Χουάνγκ, 79’ Γκο), Χονγκ, Τζουνγκ, Τζ. Λι, Μουν (69’ Τζου), Κιμ, Τζανγκ. 

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ζούλε, Χούμελς, Χέκτορ (78’ Μπραντ), Κεντίρα (58’ Γκόμεζ), Κρόος, Γκορέτσκα (63’ Μίλερ), Ρόις, Οζίλ, Βέρνερ. 

Διαιτητής: Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ). 

Χέρι - χέρι στην επόμενη φάση Σουηδία-Μεξικό

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σουηδία έπιασε καταπληκτική απόδοση, διέλυσε το Μεξικό με 3-0 και πέρασε πρώτη στην φάση των «16».

Το σκορ άνοιξε στο 50' ο Ογκούστινσον. Το 2-0 έγινε στο 62' με τον Γκράνγκβιστ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Άλβαρες.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ