ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Απίστευτο λάθος στην επιγραφή της UNESCO στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (εικόνα)

Η πιο παγκόσμια «λέξη» στο αρχαίο θέατρο που είναι πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
428
Απίστευτο λάθος στην επιγραφή της UNESCO στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (εικόνα)
Απίστευτο λάθος στην επιγραφή της UNESCO στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (εικόνα)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ
428
  • Shares

Σερφάροντας στο internet ένα λάθος έπεσε στο μάτι μας και μετά έπεσε το ίδιο το μάτι μας - εξαιτίας του λάθους. 

Το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων έγινε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς αλλά αυτός που έφτιαξε την επιγραφή μάλλον έχει πρόβλημα με την παγκοσμιοποίηση και αποφάσισε να κάνει λάθος τη μία από τις τρεις λέξεις της επιγραφής. 

Αντί για World Heritage Site (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς) η επιγραφή αναφέρει Word (που σημαίνει «λέξη» και όχι κόσμος) Heritage Site. Είναι απορίας άξιον ότι κανένας δεν παρατήρησε τόσο χοντρό λάθος (τρεις λέξεις όλες και όλες και η μία να είναι λάθος;) και άφησε την υπουργό Πολιτισμού να ποζάρει δίπλα στην κοτσάνα. 

Απίστευτο λάθος στην επιγραφή της UNESCO στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (εικόνα)

Το ΑΠΕ σημειώνει για την εκδήλωση: 

Με μια εκδήλωση γεμάτη συγκινησιακή φόρτιση και πολλούς συμβολισμούς, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι διήμεροι εορτασμοί για τη ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων η υπουργός αποκάλυψε  την αναμνηστική πινακίδα επιβεβαιώνοντας πλέον και τυπικά την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι πινακίδες ενημερώνουν πλέον τους χιλιάδες έλληνες και ξένους τουρίστες που κάθε χρόνο έρχονται στους Φιλίππους ότι επισκέπτονται ένα διεθνές μνημείο με ιδιαίτερους συμβολισμούς όχι μόνο για την ιστορία των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων αλλά και το χριστιανισμό. Από τους Φιλίππους  διαδόθηκε από τον Απόστολο Παύλο σε ολόκληρη την Ευρώπη το ευαγγελικό μήνυμα ιδρύοντας την πρώτη χριστιανική εκκλησία στη Γηραιά Ήπειρο και βαφτίζοντας την πρώτη ευρωπαία και ελληνίδα χριστιανή την Αγία Λυδία. Είναι αυτός ο προικισμένος τόπος που η περίφημη μάχη των Φιλίππων, στην ομώνυμη πεδιάδα στον ίσκιο του χρυσοφόρου όρους Παγγαίου, μετέβαλε την πολιτική και συνταγματική ιστορία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

Μια σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο και η παρερμηνεία της
ELLINIKA HOAXES
23.07.2017
URBAN CULTURE
22.07.2017 - 10:43
Κυκλοφορούν στους δρόμους και ξεχειλίζουν γνήσιο ταλέντο
ΘΕΜΑ
21.07.2017 - 14:06
Προτού κλείσεις τη βαλίτσα των διακοπών και σαλπάρεις για μέρη εξωτικά, διάβασε ποια είναι εκείνα τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις με την καμία
SOCIAL
21.07.2017 - 14:03
Το δίδυμο του Cineλθετε λίγο πριν βγει και πάλι στο δρόμο για καλοκαιρινή περιοδεία, δίνει μία ασυνήθιστη συνέντευξη στην AV.
VIRAL
23.07.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ