- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκουρλέτης: «Στημένο παιχνίδι» η ΔΕΗ, αλλά θα πειθαρχήσει
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για «βαποράκια» συμφερόντων
«Έχω γαλουχηθεί να σέβομαι τον δημοκρατικό διάλογο και τις συλλογικές αποφάσεις. Προηγείται η τελική συλλογική απόφαση -και πως αυτή θα διαμορφωθεί- για τη συμφωνία και τη ΔΕΗ», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή.
Εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι προσπαθεί να «λειάνει την εκκολαπτόμενη απόφαση» με τις τοποθετήσεις του για το μέλλον της ΔΕΗ. «Δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω πολιτική καριέρα», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως δεν είναι δογματικός και δεν διαφωνεί με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ούτε είναι οπαδός των μονοπωλιακών καταστάσεων.
Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στους δανειστές κατηγορώντας τους για αθέτηση των συμφωνηθέντων για τη ΔΕΗ,. «Υπάρχουν στελέχη των τεχνικών κλιμακίων, που λειτουργούν ως βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία». Υποστήριξε πως το σχέδιο για πώληση περιουσιακών στοιχείων, έως τον Ιούλιο του 2018, είναι πιεστικό και δημιουργεί συνθήκες στημένου παιχνιδιού, αφού εάν δεν γίνει η πώληση θα υποστεί η χώρα επιπτώσεις. Αυτό σε οδηγεί να πουλήσεις όσο - όσο», είπε ο κ. Σκουρλέτης.
Καταλόγισε, ωστόσο, ευθύνες και στη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία, είπε δεν πίστεψε και δεν προώθησε το σχέδιο για συμπράξεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να μην υποχρεωθεί η επιχείρηση να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία. Εκτίμησε ότι έχουν εξαιρεθεί τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και θα συμπεριληφθούν μόνο τα λιγνιτικά και πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων από τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ.
Σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι «εάν οδηγηθούμε σε κάτι που δεν θέλουμε, σε ένα τέταρτο μνημόνιο, θα είναι αποτυχία». Παραδέχθηκε, μάλιστα, πως όσο χάνεται χρόνος στη διαπραγμάτευση τόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα. Συμφώνησε με την άποψη του κ. Τσακαλώτου ότι υποτιμήθηκαν οι μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις από τα μέτρα. «Φαίνεται ότι φθάσαμε στο κόκκαλο» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης «και πρέπει να αλλάξουμε μίγμα πολιτικής».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.