Ο δεύτερος θάνατος του Καρόλου Κουν
Το φετινό ρεπερτόριο περιλαμβάνει και έργο του μπλόγκερ Πιτσιρίκου
Εκατόν οκτώ χρόνια και μία μέρα από τη γέννησή του, η ανανεωμένη διοίκηση του Θεάτρου Τέχνης ανακοίνωσε ότι το φετινό του ρεπερτόριο περιλαμβάνει και έργο του μπλόγκερ Πιτσιρίκου. Μαγκιά. Εκατόν οκτώ χρόνια είναι υπεραρκετά για να ξεχάσουμε τους νεκρούς και να μας ξεχάσουν κι εκείνοι. Να μην προσδοκούν, φερ’ ειπείν, τίποτα από μας, πέρα από τη λήθη που απολύτως δικαιούνται. Απ’ αυτής της απόψεως, τι πιο σεβαστικό μνημόσυνο από τούτο δω για τον Κάρολο Κουν; Ο ανεκτικός λαϊκός πολιτισμός μας θα επέτρεπε μάλιστα πολύ περισσότερα. Στις εννιά του μακαρίτη άλλον έμπασες στο σπίτι, λέει μια παροιμία. Αλλά ούτε εκεί είναι το θέμα. Ας σχετίζονται οι άνθρωποι όπως τους φωτίσει. Γιατί και το θέατρο, μη νομίζεις. Είναι κι αυτό ένα μεγάλο κρεβάτι. Εκεί συλλαμβάνονται οι καλύτερες ιδέες, εκεί ισορροπούν οι επιθυμίες και καρποφορούν οι πιο ενδιαφέρουσες ανταλλαγές. Αρκεί να ορίσουμε από ποια μεριά κοιμάμαι εγώ κι από ποια εσύ. Αυτό είναι α δ ι α π ρ α γ μ ά τ ε υ το.
Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που πάνε και κοιμούνται μες στη μέση. Που απλώνονται μέχρι εκεί που δεν τους παίρνει, και δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι.
Είναι πολύ σκληρή η ρημάδα η στρωματσάδα κι αυτό το ξέρουν καλά οι Κολοκοτρωναίοι που στρώμα έχουνε τη μαύρη γης, προσκέφαλο λιθάρια. Αυτοί που παλεύουν να κρατηθούν στο σανίδι μέσα στην κρίση, χωρίς ένα δυνατό brand name πάνω απ’ το κεφάλι τους.
Έξι χρόνια μετά το ολοκαύτωμα της Marfin, η ανανεωμένη διοίκηση του Θεάτρου Τέχνης ανακοίνωσε ότι το φετινό του ρεπερτόριο περιλαμβάνει και έργο του μπλόγκερ Πιτσιρίκου. Μαγκιά. Έξι χρόνια είναι υπεραρκετά για να ξεχάσουμε τους νεκρούς της Σταδίου και να ξεχάσουν κι εκείνοι τον, μετά θάνατον, υβριστή τους. Να μην προσδοκούν, φερ’ ειπείν, τίποτα, ούτε καν από τους τρίτο χέρι κληρονόμους. Αυτούς που διαχειρίζονται το στρωματέξ, το στρώμα, το υπόστρωμα, την ντιβανοκασέλα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Ένα σκύλο που αλυχτάει τη μνήμη νεκρών και προετοιμάζει το παρόν μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.