- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας με το Μνημόνιο επέλεξε τον εαυτούλη του και την εξουσία
«Τα μέτρα τα γράφουν οι θεσμοί και όχι οι υπουργοί»
Υπογράφοντας το τρίτο Μνημόνιο και προωθώντας τα νέα μέτρα ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να «προσέξει τον εαυτούλη του» και να «μείνει στην εξουσία», αντί να ακολουθήσει το δρόμο της συνείδησης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η τέως Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Είναι ακόμα νέος και θα πρέπει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με αυτό το όνειδος», είπε δηκτικά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και τόνισε ότι αυτή μπορεί να κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέφτη.
Η κα Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στην πραγματικότητα γράφονται από τους θεσμούς και νομοθετούνται «καταναγκαστικά» από κυβερνητικούς βουλευτές που λειτουργούν ως «επιτετραμμένοι» των εταίρων.
«Είναι κατάδηλο ότι (σ.σ. τα νέα μέτρα) δεν τα έγραψαν οι υπουργοί, πασίδηλο ότι δεν νομοθετεί καμία αυτεξούσια δημοκρατική λειτουργία», είπε η πρώην σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα.
Σχολίασε μάλιστα αιχμηρά ότι «ούτε στα όνειρά» τους η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα φαντάζονταν μία «τόσο πειθήνια κυβέρνηση» στην Ελλάδα, που «κουνά το κεφάλι και αποδέχεται να εφαρμόζει τα πιο σκληρά και απάνθρωπα μέτρα».
Η κα Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τους έμμεσους φόρους, που αριθμεί 7.500 σελίδες και θα πρέπει να ψηφιστεί μετά από δύο μέρες συζήτησης στην Ολομέλεια.
«Είναι ακύρωση της δημοκρατίας», τόνισε, σημειώνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο χρόνος που χρειάζονται οι βουλευτές για να διαβάσουν ένα τόσο μεγάλο πολυνομοσχέδιο, αλλά και το γεγονός ότι είναι αδύνατο να επεξεργασθούν σοβαρά το περιεχόμενο των μέτρων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερμό συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του πρώτου World Cup
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ιστορική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την ομόφωνη διεθνή διάκριση
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη έκπτωση - Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του κυβερνητικού έργου
Έκθεση με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία
Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα το 2035 - Ψηφιακή πλατφόρμα για τις τιμές στην ακτοπλοΐα
Ξεκινά τη Δευτέρα με μείωση του ορίου στα 5.000 ευρώ - Όλες οι αλλαγές
Η έκθεση της Κομισιόν που όλοι επικαλέστηκαν, αλλά λίγοι διάβασαν
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες
Στη στήλη Business Backstage δεν βλέπεις απλώς την είδηση, αλλά και το τι κρύβεται πίσω από αυτή. Κάθε εβδομάδα, όλα όσα κινούν την οικονομία — αλλιώς
Στόχος η υποχώρηση των τιμών κατά 5% έως 20% σε βασικά προϊόντα από τις 31 Αυγούστου
Τα νέα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ αποκαλύπτουν ανατροπές στις χρεώσεις για το 2026
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.