- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκοπιανός πρώην ΥΠΕΞ: Πέμπτη ή Παρασκευή Τσίπρας και Ζάεφ υπογράφουν
Στη Μικρή Πρέσπα η συνάντηση των δύο ηγετών
«Την Πέμπτη ή την Παρασκευή οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα υπογράψουν τη συμφωνία για την ονομασία», υποστηρίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας και βουλευτής του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, Αντόνιο Μιλοσόσκι.
Επικαλούμενος διπλωματικές πηγές, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας αναφέρει πως το «ραντεβού» Τσίπρα – Ζάεφ θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό τμήμα της λίμνης Μικρής Πρέσπας.
Κατά τον κ. Μιλοσόσκι, κύριος συντονιστής της συνάντησης είναι ο σύμβουλος του κ. Ζάεφ, Μπόγιαν Μαρίτσιτς.
Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο Mia της γειτονικής χώρας, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν σχολίασε την Τετάρτη τις πληροφορίες περί επικοινωνίας Τσίπρα - Ζάεφ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που φτάσουμε τελικά σε συμφωνία το επικρατέστερο όνομα είναι το «Republika Severna Makedonija», δηλαδή Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, με erga omnes, αλλά και τη δυνατότητα μιας μεταβατικής περιόδου δύο ετών, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις αλλαγές στο Σύνταγμά της ΠΓΔΜ, να αλλάξει το συνταγματικό όνομα και να αφαιρεθούν οι αλυτρωτικές αναφορές. Σ’ αυτό το διάστημα θα πρέπει να πραγματοποιηθούν και άλλες αλλαγές, από τις ταμπέλες σε δημόσιους χώρους, μέχρι τα διαβατήρια.
Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα, κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα εμφανίζονται πεπεισμένα για το «ευτυχές τέλος» της διαπραγμάτευσης. Το ίδιο κλίμα κυριαρχεί και στους κυβερνητικούς κύκλους στα Σκόπια. Άτομα από το περιβάλλον του Ζόραν Ζάεφ να κάνουν λόγο για «σημαντική πρόοδο μετά την τελευταία εμπλοκή». Εξάλλου, μπορεί οι δύο πρωθυπουργοί να μην έχουν ακόμα επικοινωνήσει, αλλά οι παρασκηνιακές διεργασίες έχουν πάρει φωτιά. Συνεργάτες των δύο ηγετών βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία, επιχειρώντας να κρατήσουν μία κοινή γραμμή και να παρακάμπτουν τα εμπόδια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.