- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Είμαστε αντίθετοι στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια
Τι είπε για το αλαλούμ με τις φρεγάτες, σχέση Καμμένου - Τσίπρα, παραίτηση Κριμιζή και Ρουβίκωνα
Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον Σκάϊ ερωτηθείσα για τη «διαφορετική εικόνα που εκπέμφθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό 'Αμυνας Φώτη Κουβέλη για την υπόθεση με τις γαλλικές φρεγάτες» απάντησε ότι με την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος «τοποθέτησε τα πράγματα στη βάση που έπρεπε» καθώς είπε ότι «έγινε μια συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, κατά την οποία εξετάστηκε η διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων της χώρας για την άμυνα της χώρας».
«Αν έρθει η ώρα να υπάρξει κάποια απόφαση, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Ισχύει ό,τι είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα» σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, προσθέτοντας ότι «ο υπουργός 'Αμυνας ξεκαθάρισε επίσης ότι είναι ανοιχτός σε ενημέρωση των κομμάτων, τα οποία αντί να προβαίνουν σε δηλώσεις και προσπάθειες εκμετάλλευσης των θεμάτων αυτών θα έπρεπε να ζητούν επίσημη ενημέρωση».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως δεν είναι καλές οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.
Αναφορικά με την επιβολή τελικά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, είπε ότι η αύξηση αυτή κατόπιν διαπραγμάτευσης «πήρε μια εξαίρεση για τα νησιά που έχουν πληγεί περισσότερο από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές». «Είναι γνωστό ότι η χώρα όσο βρισκόταν υπό μνημονιακό καθεστώς δεν μπορούσε να ασκήσει ιδιόκτητη οικονομική πολιτική. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας ήταν συγκεκριμένες από τις οποίες βγαίνουμε με αυτή τη συγκυβέρνηση φέτος το καλοκαίρι» πρόσθεσε.
Για το νομοσχέδιο σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε ότι οι ΑΝΕΛ από θέση αρχής θεωρούν πως κυρίαρχο και πρωτεύον είναι το δικαίωμα του παιδιού και της σωστής ψυχικής και σωματικής ανάπτυξής του όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα και η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας.
«Οι ΑΝΕΛ είμαστε συνεπείς σ' αυτό το θέμα. Ανάλογη θέση πήραμε για το σύμφωνο συμβίωσης και στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, όπου είχαμε τονίσει ότι προέχει το δικαίωμα του παιδιού. Εμείς - κι εγώ προσωπικά - σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε ενήλικα να αποφασίζει για το πώς θέλει να ζει. Ο καθένας προφανώς έχει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Τα παιδί όμως δεν επιλέγει τους γονείς του. Εκεί πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στις διατάξεις του Συντάγματος περί οικογένειας και ανάπτυξης του παιδιού όσο και στις αντιλήψεις της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας» πρόσθεσε.
Σημείωσε ακόμα, ότι όντως πρέπει να γίνει συζήτηση για το πως διαβιούν και μεγαλώνουν τα παιδιά στα ιδρύματα και για το πως η Πολιτεία μπορεί να στηρίζει το έργο των ιδρυμάτων και να προστατεύσει αυτά τα παιδιά, αλλά «είναι άλλο να προχωρούμε με τέτοια άλματα σε αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια».
«Οι ΑΝΕΛ είμαστε αντίθετοι στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, παρότι είναι κάτι διαφορετικό από την υιοθεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως προς τις καταγγελίες και την παραίτηση του Στ. Κριμιζή από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι «ο αρμόδιος υπουργός έδωσε κατηγορηματικές διευκρινίσεις γι' αυτό το θέμα, είπε ότι ο ΕΛ.Δ.Ο δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος και είναι σε διαδικασία απόκτησης ΑΦΜ και συγκρότησης εσωτερικού κανονισμού. Ο κ. Κριμιζής είναι ένας διεθνούς κύρους επιστήμονας, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά στον οργανισμό συμμετέχουν και άλλοι αξιόλογοι επιστήμονες. Όσο για τις καταγγελίες του κ. Κριμιζή στην επιστολή του ήταν ασαφείς».
Επίσης, χαρακτήρισε «θλιβερή» την εικόνα ενός άνδρα που πάτησε στο μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη παίζοντας το κομπολόι του.
Τέλος, ερωτηθείσα αν καλύπτει τους ΑΝΕΛ η αντιμετώπιση της ομάδας «Ρουβίκωνας» απάντησε «θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με καλύτερο τρόπο. Δεν μπορεί να επιτρέπονται τέτοιες εικόνες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Η αναφορά στη Euroleague και την πρόοδο στις σχέσεις με τη Λιβύη
Το δίλημμα ανάμεσα στη συναλλαγή και τη θεσμική λειτουργία
Συνεχίζει τη μάχη στη ΜΕΘ
Τι ώρα κλείνει σήμερα η πλατφόρμα
Στο 38,5% οι θετικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.