359334-744653.jpg
Θεματα

7 σημεία για να γευτείς τα πιο αυθεντικά Bao Buns

Η πιο hot τάση του αθηναϊκού καλοκαιριού έρχεται από την Ασία

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα ασιατικά ψωμάκια που ψήνονται στον ατμό, δεν είναι λασπωμένα όπως ισχυρίζονται οι συντηρητικοί, αιώνιοι σουβλακοφάγοι…τς τς τς. Αντίθετα, είναι αφράτα, ζουμερά, η εξωτερική τους πλευρά κολλάει ελαφρώς στα χέρια ενώ η εσωτερική λιώνει στο στόμα και αναδύει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις από τα υλικά και τα καρυκεύματα της γέμισης. Η μόδα τους ξεκίνησε από πέρυσι αλλά φέτος το καλοκαίρι βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους! Τρώγονται φυσικά με τα χέρια και ένα μόνο δεν είναι ποτέ αρκετό…

Mr. Pug’s Canteen 

Mr. Pug’s Canteen

Οι γνωστοί από το κηφισιώτικο fusion Oozora, Γιώργος Βενιέρης και Σήφης Μανουσέλης έστησαν ένα «παράθυρο»-καντίνα πάνω στη Κατσουλιέρη του Χαλανδρίου (εκεί που μέχρι πρότινος ήταν στο lukumami) και φτιάχνουν με τη μυστική τους συνταγή καταπληκτικά, γευστικά και ζουμερο-sticky bao buns. Τα γεμίζουν με πανσέτα, ή αυγό τουρσί, μαριναρισμένο κρεμμυδάκι και καρότο. Αξίζει να δοκιμάσεις το  bao dog- δηλαδή το δικό τους hot dog  με λουκάνικο από κοτόπουλο και κάρυ, κέτσαπ καυτερή με τσίλι και τζίντζερ αλλά και το breakfast bao με scrambled eggs. Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι 210 6824001

Oozora

Ο γνωστός bao-φάγος, Γιώργος Βενιέρης, ο πρώτος που έκανε μόδα τα ασιατικά ψωμάκια

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι από αυτό εδώ το εστιατόριο ξεκίνησε η μεγάλη καριέρα των bao μια και στην κουζίνα βρίσκεται και πάλι ο Γιώργος Βενιέρης γνωστός…bao-φάγος και λάτρης οτιδήποτε αυθεντικά ασιατικού! Απόλαυσέ τα στα τραπέζια του μεγάλου κήπου ή και στην μπάρα που προσφέρει ελαφριά μενού που ξεκινούν από 5€. Ο Βενιέρης εδώ τα φτιάχνει και μια στάλα πιο «αμπιγιέ», με αστακό ή με κοτόπουλο που εμπλουτίζονται με sriracha mayo, λεπτοκομμένα αγγούρια - καρότα και φρέσκο καυτερό τσίλι. Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, 2108018515

Μr. Dim

Μr. Dim

Άλλος ένας κύριος, ο Mr Dim, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης, έχει δημιουργήσει ένα ασιατικό και φιλόξενο εστιατόριο με  επιρροές από Ιαπωνία, Κίνα, Ταϋλάνδη, Μαλαισία και Ινδονησία. Θα λατρέψεις τα dim sum ατμού και θα ξεχωρίσεις τα buns με bbq pork και πίκλες αλλά και το burger με χειροποίητο μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, wasabi, teriyaki sauce, πίκλες, ντομάτα, κινέζικο λάχανο και spicy mayo. Κράτητος 9 και Ευρυδάμαντος 59, κοντά στην πλατεία Αγίου Σώστη, 21 0935 6041

Nikkei

Nikkei

Στο καινούργιο του πόστο, στην ωραία βεράντα κάτω από το St George Lycabettus, το γνωστό γιαπωνεζοπερουβιάνικο εστιατόριο θα σε ενθουσιάσει με τη σύνθεση που έχει φτιάξει ο εξαιρετικός του σεφ Θάνος Στασινός. Το οποίον, bao γεμιστό με ξεψαχνισμένη πάπια Πεκίνου, hoisin sauce, ginger, σησαμέλαιο και καρότο. Εδώ θα τα συνοδέψεις και με κάποιο από τα πολύ ωραία κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κερκύρας. Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι.

Nolan

Nolan

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό από το φετινό τηλεοπτικό master chef αλλά στους foodies αυτής της πόλης είναι εξαιρετικά αγαπητός για τις γαστρονομικές προτάσεις του στο Nolan στο κέντρο της Αθήνας, γεμάτο από ασιατικές fusion λιχουδιές. Φυσικά, δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει και τα περίφημα bao buns. Αφράτα και στο σωστό μέγεθος- δηλαδή όσο μια χουφτίτσα- γεμιστά με πεντανόστιμο χοιρινό και μαρμελάδα βερίκοκο, λιώνουν στο στόμα. Βουλής 31-34, Αθήνα, 210 3243545

Pink Flamingο

Pink Flamingο

Ο Βασίλης Καλλίδης (βλέπε Uberness) είχε από καιρό εκπέμψει σήματα καπνού για το επόμενο του βήμα, μέσω Instagram! Αποφάσισε να κάνει έρευνα για το «καυτό» αυτό ζήτημα ταξιδεύοντας σε διάφορες ασιατικές χώρες και εμείς βουρκώναμε από συγκίνηση βλέποντας τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τις υπέροχες ζύμες. Όσα έμαθε στα ξένα μας τα προσφέρει στο ολοκαίνουριο Pink Flamingo. Σε πανέμορφα μπαμπού καλαθάκια προσφέρει αυθεντικά dim sum με καταγωγή από το  Χονγκ-Κονγκ  δεν παραλείπει όμως κάθε μέρα και από ένα διαφορετικό, ανάλογα με την έμπνευσή του bao bun. Σκούφου 2-4(Απόλλωνος), Σύνταγμα

Hytra

Αααα…εκεί ψηλά στην βεράντα της Στέγης, έπειτα από κάποια παράσταση ή απλά για να χαρείς τη δροσιά και την πανοραμική θέα στην πόλη μπορείς να γευτείς πολλά και ενδιαφέροντα από τα χέρια του Τάσου Μαντή. Με σλόγκαν «bringing new ideas to the table», ο εξαιρετικός αυτός σεφ δεν παραλείπει να καταπιαστεί με την καινούργια (για εμάς τους Αθηναίους) ασιατική λιχουδιά και παρουσιάζει το δικό του bao, γεμιστό με αργοψημένο χοιρινό, kimchi από κόκκινο λάχανο και σάλτσα δαμάσκηνο. Λ. Συγγρού 107, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 2103316767

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα