- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κυκλώνας Ίρμα: Διέλυσε φυλακή υψίστης ασφαλείας και 100 κρατούμενοι δραπέτευσαν
Στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους - 40 εξ αυτών πολύ επικίνδυνοι
Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε σήμερα ότι περισσότεροι από 100 επικίνδυνοι κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια φυλακή στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα που άφησε πίσω εννέα νεκρούς, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.
«Η φυλακή καταστράφηκε, περισσότεροι από 100 κρατούμενοι, πολύ επικίνδυνοι, δραπέτευσαν», είπε ο Άλαν Ντάνκαν, ο υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Η κατάσταση αυτή προκαλεί μια σοβαρή απειλή πλήρους κατάρρευσης του νόμου και της τάξης στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους», πρόσθεσε.
Ο Ντάνκαν διευκρίνισε ότι στη ζώνη αυτή έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες για να επιβάλουν την τάξη. Δεν είπε όμως πόσοι από τους δραπέτες έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, που επικαλείται ένα κυβερνητικό έγγραφο, παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι 60 από αυτούς.
«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές της Αγίας Λουκίας και των Βρετανικών Παρθένων Νήσων για τη μεταφορά (στην Αγία Λουκία) 40 επικίνδυνων κρατουμένων που δραπέτευσαν» αναφέρεται στο έγγραφο αυτό.
Ο Ντάνκαν είπε επίσης ότι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σκοτώθηκαν συνολικά 9 άνθρωποι στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την Ανγκουίλα. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 6 νεκρούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.