Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Χορος

Ο «Εγκάρσιος προσανατολισμός» του Δημήτρη Παπαϊωάννου στη Στέγη

Ας ισορροπήσουμε για να μη χαθούμε. Το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου, μας προσανατολίζει προς την πηγή του φωτός.

Διάρκεια: 105'
Ο «Εγκάρσιος προσανατολισμός» του Δημήτρη Παπαϊωάννου στη Στέγη

6 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα από το νέο σύμπαν που δημιούργησε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στην καινούρια του διεθνή συμπαραγωγή με τίτλο «Εγκάρσιος Προσανατολισμός».

403 δευτερόλεπτα ανείπωτης ομορφιάς από έναν Έλληνα καλλιτέχνη που κάθε έργο του δημιουργεί έναν κόσμο τον οποίο θες να επισκεφθείς.


Οι πρώτες κριτικές από διεθνή Μέσα αποθεώνουν τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και τη νέα του παραγωγή με τη Στέγη. «Αν ο Μιχαήλ Άγγελος ζούσε τώρα, μια τέτοια δουλειά δεν θα μας παρέδιδε;» αναφέρει το κορεάτικο auditorium. kr· «κόσμημα εφευρετικότητας και ομορφιάς» γράφει το γαλλικό Le Progrès· «μια παρατεταμένη πράξη καλλιτεχνικής μαγείας που δημιουργήθηκε μπροστά στα μάτια μας από τους ανυπέρβλητα ακριβείς ερμηνευτές» επισημαίνουν οι New York Times.

Κάθε νέα του παραγωγή, μια εμπειρία που θέλεις να ζήσεις. Γιατί «ο Παπαϊωάννου είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους τέσσερις πιο σημαντικούς χορογράφους στον κόσμο» όπως χαρακτηριστικά έγραψε η εφημερίδα Le Figaro τον Ιούνιο του 2021. Εικόνες, κινήσεις, ήχοι που σε εκτοξεύουν προς την πηγή της ζωής, της δημιουργίας, της φαντασίας, του παιχνιδιού και σε καλούν να ανακαλύψεις τη δική σου αλήθεια προς το φως. Εγκάρσιος Προσανατολισμός ονομάζεται η μέθοδος που χρησιμοποιούν τα έντομα για να διατηρούν μια σταθερή γωνία προς μια μακρινή πηγή φωτός για προσανατολισμό, ο λόγος για τον οποίο πετούν προς ό,τι λάμπει. 


Παραστάσεις

Τετάρτη 22 & Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 20:30, Κυριακή 26 – Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 20:30
Σάββατο 1 – Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 20:30, Τετάρτη 5 – Κυριακή 9 Ιανουαρίου 20:30,
Τετάρτη 12 – Κυριακή 16 Ιανουαρίου 20:30

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Παπαϊωάννου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Damiano Ottavio Bigi, Šuka Horn, Jan Möllmer, Breanna O’Mara, Τίνα Παπανικολάου, Łukasz Przytarski, Χρήστο Στρινόπουλο, Μιχάλη Θεοφάνους

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Ν. Κοσμος Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Λ. Συγγρού 107

2109005800

http://www.sgt.gr

Ο «Εγκάρσιος προσανατολισμός» του Δημήτρη Παπαϊωάννου στη Στέγη
Ο «Εγκάρσιος προσανατολισμός» του Δημήτρη Παπαϊωάννου στη Στέγη
από 22/12/2021 έως 16/01/2022

κάθε μέρα 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€55-5. Κατάλληλο για ηλικίες 18+