4831-35211.jpg

Γιώργος Παυριανός

Γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1965 στην Πάτρα. Αριστούχος μαθητής, μπήκε με υποτροφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το οποίο ουδέποτε τελείωσε. Το 1978 εργάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου με διευθυντή το Μάνο Χατζιδάκι. Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1981 και από τότε μέχρι σήμερα έχει γράψει τρομερά σουξέ τα οποία από σεμνότητα δεν αναφέρει. Το διάστημα 1986-1996 δούλεψε σαν δημοσιογράφος στα περιοδικά "Πρόσωπα", "Κλικ", "Men", "Diva", Γυναίκα", "Nitro", όπου δημιούργησε αίσθηση όχι τόσο για τα κείμενά του, όσο για τις αλεπάλληλες μεταμφιέσεις του με τις οποίες εικονογραφούσε τα θέματά του. Το 2006 ξεκίνησε η συνεργασία  του με την Athens Voice. Άγαμος, λάτρης της παρέας και του κρασιού, φύση καλλιτεχνική και ανήσυχη, αντιφατικός σαν προσωπικότητα, με χιούμορ και υπομονή, ζει λιτά στο μικρό του δώμα στο Παγκράτι και μπορεί να υπερηφανευτεί ότι έχει επιζήσει χάρις στην καλοσύνη των φίλων του.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γιώργος Παυριανός, David Bowie
Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | David Bowie

Αυτό το Podcast «Μυθικά Πρόσωπα» (Επεισόδιο 21) είναι αφιερωμένο σε ένα παγκόσμιο μύθο της μουσικής, στον David Bowie. O Γιώργος Παυριανός θυμάται και περιγράφει μια επεισοδιακή διαδρομή από την Αθήνα στην Λυών, για να παρακολουθήσει μια μοναδική συναυλία.

Ζυράννα Ζατέλη και Γιώργος Παυριανός
Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Ζυράννα Ζατέλη

Στο 19ο Επεισόδιο του Podcast «Μυθικά Πρόσωπα», ο Γιώργος Παυριανός αφηγείται την πρώτη γνωριμία του, τη συνεργασία του και την πάνω από 40 χρόνια φιλία του με τη μαγική συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη.

Βίκυ Λέανδρος και Γιώργος Παυριανός
Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Βίκυ Λέανδρος

Στις 9 Νοεμβρίου 1989, το Τείχος του Βερολίνου γκρεμίστηκε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ένωση της Ανατολικής με την Δυτική Γερμανία. Ο Γιώργος Παυριανός ήταν εκεί, έγραφε τραγούδια για την Βίκυ Λέανδρος και σε αυτό το Podcast «Μυθικά Πρόσωπα» αφηγείται πώς ήταν να γράφει στίχους ενώ έβλεπε το γκρέμισμα του Τείχους.

Μελίνα Μερκούρη, Γιώργος Παυριανός
Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Μελίνα Μερκούρη

Το 14ο Podcast «Mυθικά Πρόσωπα» είναι αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη. Ο Γιώργος Παυριανός θυμάται μοναδικές στιγμές γεμάτες με τη γοητεία και τη μαγεία του πιο μυθικού προσώπου της Ελλάδας.

Γιώργος Παυριανός - Σαπφώ Νοταρά
Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Σαπφώ Νοταρά

Στο Podcast «Μυθικά Πρόσωπα» (Επεισόδιο 12), ο Γιώργος Παυριανός θυμάται τα αστεία περιστατικά και τις περιπέτειες που πέρασε μέχρι να πείσει την Σαπφώ Νοταρά να παίξει, σε ένα ραδιοφωνικό έργο, τον Ηρώδη