Ελλαδα

Πανελλαδικές 2016: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

7 στους 10 υποψηφίους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136107-311061.jpg

Τέλος μπαίνει στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς στις 11 το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκαν οι Βάσεις για το 2016 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας 7 στους 10 υποψηφίους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα από τους 105.548 υποψηφίους οι 72.973 εισάγονται σε Πανεπιστήμια, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ΤΕΙ, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού.

image

Αύριο στις 11 το πρωί θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ