Κοσμος

Νέο σοκ στην Γερμανία. Έκρηξη βόμβας με έναν νεκρό και 12 τραυματίες σε εστιατόριο (εικόνες, video)

Νεκρός ο δράστης, Σύρος πρόσφυγας, που είχε απορριφθεί η αίτησή του για άσυλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134262-306199.jpg

Σύρος πρόσφυγας είναι ο δράστης της βομβιστικής ενέργειας που σημειώθηκε κοντά σε φεστιβάλ μουσικής στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματισθούν 12 πολίτες. Η αστυνομία αναφέρει ότι τουλάχιστον τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

image

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Γιοάχιμ Χέρμαν ανακοίνωσε ότι νεκρός είναι 27χρονος δράστης, ο οποίος ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έκρυβε στο σακίδιό του όταν δεν του επιτράπηκε η είσοδος στο φεστιβάλ. Ο κ. Χέρμαν χαρακτήρισε την ενέργεια «εσκεμμένη» και πρόσθεσε ότι ο 27χρονος Σύρος είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο, η οποία απορρίφθηκε. Σύμφωνα με ίδια πηγή, ο δράστης είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως.

image

Αμέσως μετά την έκρηξη ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε από τα 2.500 άτομα που το παρακολουθούσαν, είπε η αστυνομία. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως η έκρηξη μπορεί να οφείλονταν σε διαρροή αερίου.

image

Η αστυνομία είπε ότι η έκρηξη - που σημειώθηκε σε εστιατόριο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ - έγινε γύρω στις 10:12 μ.μ. τοπικής ώρας (11:12 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες.

Είναι το τέταρτο επεισόδιο βίας που σημειώνεται στη Γερμανία και το τρίτο στην Βαυαρία σε μια εβδομάδα κι ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά από την πολύνεκρη επίθεση στο Μόναχο την Παρασκευή.


Φωτογραφίες:  EPA/DANIEL KARMANN

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ