Ελλαδα

Ανείπωτη η ναυτική τραγωδία στην Αίγινα

Νεκροί ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι και δύο ακόμη άτομα 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135704-309871.jpg

Τρεις είναι επιβεβαιωμένοι νεκροί στο ναυτικό δυστύχημα που έχει συγκλονίσει την Αίγινα και όλη την Ελλάδα. Ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν, τουλάχιστον 20 άτομα. Οι τραυματίες, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, είναι 15. 

Πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι νεκροί είναι ο χειριστής της μεγάλης βάρκας, ένα παιδάκι και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού. Δυστυχώς η τελευταία ενημέρωση από το Λιμεναρχείο και το aeginaportal.gr ανασύρθηκε ένας ακόμη νεκρός από τον τόπο της τραγωδίας και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Πέρδικας.

Μια 28χρονη γυναίκα έχει ακρωτηριαστεί στην αριστερή κάτω κνήμη, ενώ ένα 16χρονο παιδί πάσχει από επαπειλούμενο αεραγωγό και τρεις ακόμη τραυματίες μεταφέρονται άμεσα με ταχύπλοο από την Αίγινα στον Πειραιά και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Έχει επίσης ζητηθεί η συνδρομή του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μεγάλη τουριστική βάρκα είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε περίπου 20 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με τη λάντζα, η οποία βυθίστηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα. Το οκτώ μέτρων φουσκωτό έκοψε στη μέση τη βάρκα και την ανέτρεψε. Να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν αγνοούμενοι και πως έχουν εντοπιστεί όλα τα άτομα που επέβαιναν στο τουριστικό σκάφος.

image

Ταχύπλοα σπεύδουν για βοήθεια στο σημείο του ναυτικού δυστυχήματος

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αίγινας τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Είναι όλοι τους βαριά τραυματισμένοι.

Επιτόπου έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Η επιχείρηση για την περισυλλογή ολοκληρώθηκε.

Την ίδια ώρα, στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο οδηγός του ταχύπλοου και διενεργείται η σχετική προανάκριση για το δυστύχημα.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.