ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΤΟΞΟΤΗΣ

23.11-21.12

Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6 - 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα από 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)  

Η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης σε Παρθένο και κυρίως στον Λέοντα φαίνεται ότι επιβραδύνει τις επαγγελματικές σου κινήσεις, αλλά εκεί που έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο είναι στην άποψή σου για τον κόσμο, στις ιδέες που έχεις για όσους βρίσκονται κοντά σου, στη συμπεριφορά σου απέναντί τους. Κι ενώ όταν η Αφροδίτη σε ευθεία πορεία διευκολύνει τις σχέσεις σου δημιουργώντας ένα κλίμα άνεσης, αρμονίας και ισορροπίας, δίνει καλή διάθεση στην επικοινωνία ή φέρνει στην επιφάνεια την κατανόηση και την αποδοχή, μόλις γυρίσει ανάδρομη μπαίνεις πιθανόν σε μια φάση αμφισβήτησης και αμφιβολιών όσον αφορά τη στάση των άλλων απέναντί σου, τις προθέσεις τους, τα κίνητρά τους. Με δεδομένο ότι πολλές φορές θεωρείς ότι οι απόψεις σου είναι απόλυτα σωστές και ότι υπερασπίζεσαι τα πιστεύω σου με φανατισμό ιεροεξεταστή, πιθανόν να μπεις σε μια περίοδο που αν δεν προσέξεις μπορεί να έρθεις σε σύγκρουση με τους άλλους πάνω σε ζητήματα αρχών και πεποιθήσεων που ξεκινάνε από ασήμαντη αφορμή και γίνεται ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια βαθύτερες διαφορές. 

Πρακτικά οι τομείς που επηρεάζονται άμεσα δημιουργώντας πιθανά προβλήματα και αναστάτωση εμπεριέχουν σπουδές, ταξίδια, εκδόσεις, δημόσιες σχέσεις, μετακομίσεις/μετακινήσεις, εμπόριο, διαφήμιση, μίντια, νομικές υποθέσεις, σχέσεις με εξωτερικό, ίντερνετ. Ωστόσο, αν και είναι μια εποχή εσωτερικής σύγχυσης και απογοήτευσης πιθανόν, δες την ως κατάλληλη στιγμή για να συνειδητοποιήσεις τα τυφλά σημεία της δικής σου συμπεριφοράς ώστε να τα τροποποιήσεις, πέρασε από έλεγχο τα πιστεύω, τις πεποιθήσεις και τις ιδέες σου αφαιρώντας βεβαιότητες και απολυτότητα, προσπάθησε να γίνεις πιο μετριοπαθής και πάψε να κάνεις κριτική στους άλλους δείχνοντάς τους το σωστό, θέλοντας  ουσιαστικά να τους επιβάλεις τη δική σου αλήθεια. 

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Εάν πιστεύεις ότι ο Θεός, το σύμπαν, η σύμπτωση, η τύχη, η ανώτερη δύναμη, το Όλον σε έχουν υπό την προστασία τους, και με τον κυβερνήτη σου Δία στον Λέοντα ασφαλώς θέλεις να πιστεύεις κάτι τέτοιο, τότε ούτε η έντονη δουλειά ούτε η κριτική ούτε οι υποδείξεις και οι παρατηρήσεις για τις επαγγελματικές σου επιδόσεις ή για την προσωπική σου ζωή δεν θα ενοχλήσουν, αφού αισθάνεσαι ότι είσαι πολύ καλός επαγγελματίας και σε προσωπικό επίπεδο δίκαιος/α και με μεγάλη κατανόηση. 

Ο Δίας σε βοηθάει ούτως ή άλλως να αποφύγεις όσο το δυνατόν δυσάρεστους ανθρώπους και άλλους που θέλουν να σε χειραγωγήσουν. Πρακτικά ό,τι σχετίζεται με εξωτερικό, μετακινήσεις, σπουδές, επικοινωνία, μίντια, τηλεόραση, διαφήμιση, εκδόσεις, δημόσιες σχέσεις και δίκες δέχονται καλές επιρροές. Το κουκούτσι ωστόσο αυτής της διέλευσης μπορεί να είναι κι αυτό: αν παίξεις το παιχνίδι του ανταγωνισμού θεωρώντας ότι η προσωπική σου αλήθεια είναι η Αλήθεια τότε να ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χάσεις την ισορροπία σου και να μπλεχτείς σε σχέσεις όπου κυριαρχεί ο φανατισμός και οι απόλυτες απόψεις. Δεν υπάρχει απόλυτο στις ανθρώπινες σχέσεις και να θυμάσαι ότι η ισχυρογνωμοσύνη, η μισαλλοδοξία, η εμμονή σε προσωπικές απόψεις και πιστεύω δεν οδηγούν πολύ μακριά, άντε μέχρι την επόμενη γωνία.

Όμως αυτή η διέλευση θέλει να υιοθετήσεις και να εμπλουτίσεις την οπτική που έχεις για τον κόσμο και τους ανθρώπους με καινούργιες οπτικές, με διαφορετικές γνώμες και ιδέες, με νέα αντίληψη, με καινούργιο νόημα. Να μια λέξη-κλειδί: νόημα – ποιο είναι το νόημα της Ζωής (σου;). Για αυτό τα ταξίδια, η επαφή με καινούργιους ανθρώπους που έρχονται να σε αναζωογονήσουν με διαφορετική προοπτική και η γνώση για οτιδήποτε καινούργιο αποτελούν τα δώρα του Δία στον Λέοντα.    

ΔΙΑΣ στην Παρθένο 

(11/8/15 - 9/8/16)

Επαγγελματική ζωή. Τώρα είναι οι συνθήκες κατάλληλες, τώρα μπορείς να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, με τους σωστούς ανθρώπους, τη σωστή στιγμή. Μπορείς να είσαι A list επαγγελματίας, να φανείς αντάξιος των απαιτήσεων, της θέσης και των προσδοκιών σημαντικών ανθρώπων, ακόμα κι αν ο πιο σημαντικός για σένα είναι ο μπαμπάς σου ή ο/η σύζυγος. 

Είναι από τις εποχές που έρχεται η αναγνώριση στον επαγγελματικό τομέα κυρίως. Μπορείς να απολαύσεις φήμη και επιτυχία. Ο Δίας εδώ μπορεί να στερεώσει μια συνεργασία, να σταθεροποιήσει τη θέση σου εξελίσσοντας την, να σου δοθεί μια ευκαιρία πλησιάζοντας τον πολυπόθητο στόχο για τον οποίο φύσηξες και ξεφύσηξες τον προηγούμενο καιρό. Μήπως βεβαίως η νέα «συνεργασία» δεν είναι παρά η απόφαση να πεις «δέχομαι;». Όποιο κι αν είναι το σενάριο, μια αλλαγή στάτους είναι πιθανή ΚΑΙ στα αισθηματικά εξαφανίζοντας τις μελανιές που απέκτησες περνώντας από τις περιστρεφόμενες πόρτες των σχέσεων. 

Με τέτοια έμφαση στο αστρολογικό σου Μεσουράνημα, ο 10ος οίκος βρίσκεται στο πιο υψηλό και πιο ορατό σημείο του ηλιακού αστρολογικού σου χάρτη, μια αλλαγή στάτους είναι πιθανή είτε ως άνοδος στην ιεραρχία είτε ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας ή μπαίνοντας στο Δημαρχείο.

Όπως είπαμε, ο Δίας εδώ για ένα χρόνο περίπου συνδέεται με επαγγελματική επέκταση, με πρόοδο, με προαγωγή, αλλά και με απόκτηση διπλώματος, πτυχίου ή άλλου είδους σημαντικής βράβευσης. Άνθρωποι που μπορούν να επηρεάσουν τη σταδιοδρομία σου φαίνεται ότι σε προωθούν, σιγοντάρουν τις προσπάθειές σου ή σε στηρίζουν και έτσι σου δίνεται η ευκαιρία να αναπτυχθείς, να απλωθείς, να διευρύνεις την επαγγελματική σου γκάμα. 

Ναι, θα υπάρξουν στιγμές που θα αισθανθείς εξαιρετικά ανεβαίνοντας σε μια κορυφή. Μην ξεχνάς ωστόσο ότι περνώντας μια εποχή που η ασφάλεια προέχει δεν έχει σημασία η απατηλή λάμψη, αφού χρειάζεσαι διάρκεια, σταθερότητα και μέλλον. Στο θέμα της ασφάλειας μην ξεχνάς ότι πρέπει να συμπεριλάβεις και την οικογένεια, μια υποστηρικτική οικογένεια που θα απορροφάει τους  επαγγελματικούς κραδασμούς.

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη

(Εκτός από 15/6 - 18/9,  που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Ξεκινάει μια εποχή αργών εσωτερικών αλλαγών που θα προκαλέσουν εξωτερικά γεγονότα. Ό,τι αξίζει θα εξελιχθεί, ό,τι δεν λειτουργεί πια χρειάζεται να το αφήσεις πίσω. Είναι εποχή ευθυνών, εποχή που σου ανατίθενται καινούργια καθήκοντα, εποχή που μπορείς να καθιερωθείς, να σταθεροποιηθείς, να δημιουργήσεις γερές βάσεις είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Όσο ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιό σου δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο που θα χρειαστεί χρόνια για να δείξει τις δυνατότητές του – εκτός κι αν μόλις ξεκινάς την επαγγελματική σου ζωή. Ο Κρόνος έρχεται για να σε εδραιώσει επαγγελματικά – ναι, μέσα από άγχος, αγωνία, αμφιβολίες και κούραση, αλλά με την υπόσχεση ότι ο ιδρώτας και το ταλέντο σου θα σου δώσουν καρπούς.

Πρόκειται για μια εποχή που έχει μελαγχολία και πολλές φορές βαριά ατμόσφαιρα, πώς αλλιώς να είναι μια περίοδος ενηλικίωσης άλλωστε, αλλά διαθέτει μετριοπάθεια, σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση. Ναι, η μητρότητα και η πατρότητα, όπως και μια νέα επαγγελματική θέση, ανήκουν στα κυρίαρχα σενάρια αυτής της κρόνιας περιόδου. Ακόμα όμως κι αν η  επαγγελματική σου ζωή ή οι συντροφικές/προσωπικές σου σχέσεις βρίσκονται σε καλό σημείο, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα μέσα στην οικογένεια, η ανάγκη και η ευθύνη να συντηρηθούν οι κατακτήσεις σου, να αποδείξεις την αξία σου ή να φανείς αντάξιος ασκούν πάνω σου έντονη πίεση που σε κάνει να νιώθεις ότι κάποιος παρακολουθεί τις επιδόσεις σου. Είναι εποχή υπομονής, επιμονής, προσπάθειας.  Όσο κοινωνικός/ή κι αν είσαι, η περίοδος του Κρόνου στο ζώδιό σου είναι εποχή που περικλείει μεγάλα διαστήματα εσωστρέφειας, περισυλλογής και ενδοσκόπησης.

Με τον Κρόνο βρίσκεσαι στο σημείο που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις κατάματα τις σημαντικές σου σχέσεις, τη συντροφική σου ζωή και να ασχοληθείς εντονότατα με το επαγγελματικό παρόν και μέλλον σου. Είναι γεγονός ότι με τον Κρόνο δεν έχουμε μόνο γάμο, σταθερότητα στις σχέσεις, προαγωγή μετά από προσπάθεια ή καθιέρωση, αλλά και επαγγελματικές αποτυχίες, εξαντλητικά εμπόδια, προβλήματα στις σχέσεις, διαζύγια, προσωπικές ρήξεις, αποχαιρετισμούς, τέλος. Εδώ ισχύει το σλόγκαν του Κρόνου: ό,τι έσπειρες θα θερίσεις. Ή το άλλο: όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.  

Η απάντηση στην διπλή ερώτηση «Τι θα κάνω στη ζωή μου και τι θα κάνω με τους άλλους; » αξίζει τώρα 1 εκ. ευρώ. Η πίστη στους άλλους θα δοκιμαστεί και για δύο χρόνια περίπου θα αισθάνεσαι ότι είσαι έτοιμος/η να χαστουκίσεις όποιον τολμήσει να αγνοήσει εσένα ή τους αγώνες σου, χωρίς όμως να μπορείς να το κάνεις. Με τον Κρόνο χρειάζεται να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου , ανεξάρτητα από το πώς νιώθεις μέσα σου .

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στους Ιχθύς

(Αφορά κυρίως τους γεννημένους μεταξύ 27/11 έως και 3/12 ή ωροσκόπους από 4° έως και 10° και πλανήτες στον Τοξότη σε αυτές τις μοίρες)

Πώς γίνεται να θέλεις να ξεφύγεις από το σπίτι που φοβάσαι ότι θα χάσεις; Αυτή είναι η μεγαλύτερη αμφιθυμία του Ποσειδώνα στον τέταρτό σου οίκο, δηλαδή στους Ιχθύς. Μερικές φορές η αιτία αυτής της φυγής είναι ένας προβληματικός πατέρας, κάποιο μέλος της οικογένειας, κάποιος που χρειάζεται φροντίδα ή έχει ανάγκη τους άλλους και ταυτόχρονα όμως αναγκάζει την οικογένεια να συσπειρωθεί για να βοηθήσει.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα κυριολεκτικά τρομερό γεγονός, όπως ένα πλημμυρισμένο από την κακοκαιρία σπίτι, γίνεται η αιτία να δεθεί η οικογένεια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Η συμβολική σημασία του Ποσειδώνα σε αυτή τη θέση είναι ότι τα αισθήματα δεν είναι καθόλου ρηχά και επιφανειακά και ότι βρίσκονται πολύ κάτω από την επιφάνεια αναζητώντας πάντα διέξοδο για να έρθουν στην επιφάνεια σαν δάκρυα τις περισσότερες φορές.

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!