ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΤΑΥΡΟΣ

21.04-20.05

Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6 - 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα από 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)  

Κάποιοι αστρολόγοι θα σου πουν ότι κάθε φορά που η Αφροδίτη διελαύνει στον Λέοντα αυτό για σένα σημαίνει ότι αγοράζεις καινούργιες κουρτίνες για το σπίτι, βάφεις τα δωμάτια, αποφασίζεις να ανανεώσεις το καθιστικό κ.λπ. Κάποιοι άλλοι ότι οι εργασιακές εντάσεις μειώνονται ή ότι η σχέση με τον μπαμπά ή τη μαμά περνάει μια χαρούμενη περίοδο. Και μερικοί άλλοι ότι το σπίτι σου γίνεται κέντρο διερχομένων για φίλους και ανθρώπους που συμπαθείς και καλείς για να περάσετε μαζί βράδια με καλή διάθεση, κρασί και καλό φαγητό. Α, ναι: αυτή η περίοδος σε κάνει να σκέφτεσαι πόσο υπέροχη εφεύρεση είναι η οικογένεια, πόσο τυχερός/ή είσαι που έχεις μία ή πόσο ανυπομονείς να δημιουργήσεις μια. 

Μπορεί να συμβεί οτιδήποτε από αυτά ή και όλα αυτά. Η ουσία είναι ότι η ψυχή σου και η καρδιά σου κάνουν διάλειμμα από τις αντιξοότητεςτης ζωής, ή μάλλον βρίσκονται σε διακοπές. 

Αυτός λοιπόν ο συντονισμός σου με τη ροή της χαριτωμένης και ανάλαφρης πλευράς της ζωής απορυθμίζεται όταν η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη. Η οικογένεια μοιάζει αγχωτική, οι δικοί σου άνθρωποι δεν είναι τόσο δικοί σου άνθρωποι, οι κουρτίνες δεν ταιριάζουν με τους πίνακες, η ψυχή βραχυκυκλώνει, οι φίλοι που προσκάλεσες βαριούνται, τα ρούχα που αγόρασες δεν σου αρέσουν, το φαγητό έγινε λύσσα, οι ισορροπίες χαλάνε, κάποιος κοντινός σου σού φορτώνει τα προβλήματά του, εσύ αισθάνεσαι ότι κανείς δεν σε αγαπάει και στη δουλειά κυριαρχεί μια περίεργη ένταση. Μάλιστα. Το αντίδοτο; Ειλικρίνεια και αυτοσυγκράτηση. Ποια είπαμε είναι τα κομμάτια της οικογενειακής και προσωπικής σου ζωής που χρειάζεται να τροποποιηθούν ή να αλλάξουν ώστε να μην αναγκάζεσαι να μελαγχολείς ή να θυμώνεις κάθε φορά που έρχονται στην επιφάνεια;

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Με τον Δία στον Λέοντα μπορείς να αλλάξεις ή να αγοράσεις σπίτι, να μετακομίσεις στη διπλανή γειτονιά σε μια πρώτη ανάγνωση ή να αναγκαστείς να αλλάξεις διεύθυνση εξαιτίας μιας μετακίνησης της δουλειάς σου, που όμως θα σε ευχαριστήσει γιατί εκεί που πηγαίνεις σου αρέσει πολύ καλύτερα από πριν. Επίσης πιθανά σενάρια είναι και η αλλαγή πόλης, ακόμα και χώρας ή και ηπείρου, επειδή είναι τόσο υποσχόμενες οι εργασιακές ευκαιρίες που σου δίνονται που ουσιαστικά διαμορφώνουν ένα ευοίωνο επαγγελματικό παρόν και μέλλον. 

Φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξεις/ανακαινίσεις το σπίτι σου σαν εξωτερικό σύμβολο της ανάγκης σου να ξαναρχίσεις σε καινούργιες βάσεις τη ζωή σου. Ο Δίας της επέκτασης μπορεί να δηλώνει την αύξηση της οικογένειας, ή της ευρύτερης οικογένειας με την άφιξη ενός μωρού. Μπορεί να σημαίνει ακόμα και κάποιον/α από την οικογένεια που αφήνει την πατρική εστία για να αναζητήσει αλλού την τύχη του.  

Το σπίτι, η προσωπική σου ζωή, η οικογένεια, η αίσθηση του εαυτού σου βελτιώνονται από τη διέλευση του Δία. Η οικογενειακή ζωή φαίνεται ότι κυλάει τις περισσότερες φορές πιο ήρεμα από πριν, κάθε πρόβλημα αντιμετωπίζεται ευκολότερα, είσαι γενναιόδωρος/η στους γύρω σου, συναισθηματικά δοτικός/ή, περισσότερο ανοιχτός/ή και αισιόδοξος/η, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές κάτι θα γίνεται και τα πράγματα θα στρώνουν, όντως. Και οι άλλοι όμως σε αντιμετωπίζουν με παρόμοιο ανοιχτόκαρδο τρόπο. Όποιον θεωρείς «οικογένεια» είναι εκεί για σένα, στήριγμα και καταφύγιο. Είναι από τις εποχές που δεν έχεις άλλο δρόμο από το να προχωρήσεις μπροστά. Εσένα όμως σου δίνονται και επιλογές. Εάν αποφασίσεις να αφοσιωθείς στην επαγγελματική σου ζωή, η οικογένεια είναι δίπλα σου. Όμως η οικογένεια και το σπίτι και η προσωπική σου ζωή αποτελούν τους δύο τομείς στους οποίους χρειάζεται να επικεντρώσεις την ενέργειά σου και να δείξεις την αφοσίωσή σου. Σε αυτούς βρίσκεται η τύχη και η ασφάλειά σου. 

ΔΙΑΣ στην Παρθένο 

(11/8/15 - 9/8/16)

Η Παρθένος συμβολίζει για σένα τις ερωτικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα, την καλή ζωή και τα παιδιά. Άρα αυτοί είναι και οι τομείς της εύνοιας. Οι πιθανότητες να ευνοηθείς σε Έρωτα, Αυτοέκφραση και Παιδιά (με τις πολλές προεκτάσεις και διακλαδώσεις που εμπεριέχουν), ανεβαίνουν κατακόρυφα. 

Η δημιουργικότητά σου αυξάνεται. Ενισχύεται το θάρρος να είσαι ο εαυτός σου και να εκφράζεσαι στους άλλους χωρίς το φόβο της απόρριψης ή χωρίς να χρειάζεται να απολογηθείς για τίποτα – καμία σχέση με εγωισμό και αλαζονεία. Είσαι ο εαυτός σου και αισθάνεσαι άνετα να τον προβάλλεις προς τα έξω. Αντιλαμβάνεσαι ότι με αυτόν τον τρόπο βελτιώνονται οι σχέσεις σου θεαματικά. Αυτή η διέλευση δεν είναι αρκετή από μόνη της ώστε να δημιουργήσει μια ερωτική και σεξουαλικά έντονη ιστορία αλλά βοηθάει πάρα πολύ αφού επιθυμείς διακαώς να ερωτευθείς και να έχεις μια αυθεντική σχέση με κάποιον/α στην οποία ο καθένας ξέρει ποιος είναι και τι θέλει.

Αν έχεις παιδιά η συνεννόηση βελτιώνεται, γίνονται πηγή ικανοποίησης, η σχέση μαζί τους γίνεται επικοδομητική, οι επιδόσεις τους γίνονται πηγή υπερηφάνειας. Είσαι δίπλα τους, τα στηρίζεις, ενισχύεις την αυτοπεποίθησή τους, είσαι εκεί για αυτά. Η δημιουργική πλευρά του εαυτού σου έρχεται στην επιφάνεια περισσότερο εύκολα, οι δημιουργοί και καλλιτέχνες Ταύροι μπαίνουν σε μια εποχή δημιουργικής ανθοφορίας και υπάρχει η αίσθηση για όλους τους Ταύρους ότι η δουλειά μπορεί να είναι και παιχνίδι και χαρά. Όσο για τις ερωτικές σχέσεις μπορεί το αντικείμενο του πόθου σου να είναι εντελώς διαφορετικής νοοτροπίας, αντίληψης ζωής, πεποιθήσεων, οπτικής γωνίας. Μπορεί να έχει γεννηθεί αλλού ή να έχει μείνει σε μια ξένη χώρα για κάποιο διάστημα, μπορεί να ανήκει σε άλλη κουλτούρα – μπαίνει στη ζωή σου για να διευρύνει τη συνείδησή σου, να σε μάθει κάτι παρά πάνω, να σε αναζωογονήσει με μια νέα προοπτική.   

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη

(Εκτός από 15/6 - 18/9, που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Ο Κρόνος στον Τοξότη θα τεστάρει πιέζοντας δύο σημαντικούς τομείς. Ο ένας είναι ορατός και ονομάζεται οικονομικές δοσοληψίες και ο άλλος είναι υπόγειος και αναφέρεται στη συναισθηματική σου ζωή. Ναι, ο Κρόνος δημιουργεί άγχος, φόβους, περιορισμούς, μελαγχολία, έντονη αίσθηση του περάσματος του χρόνου, αίσθηση των ορίων και του τέλους. Όπως φυσικά καλλιεργεί τη σταθερότητα, παγιώνει ό,τι αξίζει, εντείνει την επιμονή και την υπομονή, καλλιεργεί την οργάνωση, την αποφασιστικότητα και την αντοχή στις αντιξοότητες. Άρα το άγχος της οικονομικής κατάρρευσης που ακόμα κι αν είσαι εξασφαλισμένος/η οικονομικά θα επικρέμεται όλο το διάστημα της πορείας του Κρόνου στον Τοξότη θα σε βοηθήσει να βρεις οικονομικές διεξόδους ή να αντιμετωπίσεις πρακτικά τα οικονομικά σου. Πάντως ρεαλιστικά ο Κρόνος εδώ πιέζει τα οικονομικά σου που εξαρτώνται από άλλους. Αυτοί οι άλλοι μπορεί να είναι συνεταίροι, ο εργοδότης σου, η τράπεζα, η εφορία, οι δανειστές σου, ακόμα και τα κοινά οικονομικά που έχεις με το/τη σύζυγο. 

Παράδειγμα: θέλεις να πάρεις ένα δάνειο από την τράπεζα και η τράπεζα στο αρνείται γιατί δεν πληροίς τα κριτήρια. Ή στο γάμο ή στη σχέση που έχεις ο Άλλος περνάει μια οικονομική κρίση που σε επηρεάζει άμεσα. Με λίγα λόγια σε αυτό το διάστημα δεν μπορείς να βασίζεσαι στην οικονομική στήριξη των άλλων. Μια καλή ιδέα είναι να προσπαθήσεις να γίνεις όσο το δυνατόν πιο οικονομικά ανεξάρτητος/η, το θέμα είναι να βρεις το πώς να το κάνεις πράξη.

Η συναισθηματική σου πραγματικότητα επίσης αυτή την περίοδο μπορεί να απειλείται από μια κρίση που έρχεται ως κρίση μέσα στο γάμο ή τη σχέση και σε κάνει να αισθάνεσαι αισθηματικά αποξενωμένος/η ή να ζεις σε μια συναισθηματική Σαχάρα. Αν αισθάνεσαι ότι κανείς δεν δίνει σημασία στις επιθυμίες και τις ανάγκες σου τότε έχει έρθει η ώρα για βαθιές τομές, για σοβαρές συζητήσεις – για όσα σε συνδέουν ή σε χωρίζουν με τον Άλλο. Μη χρησιμοποιήσεις το σεξ ως διαπραγματευτικό όπλο, ούτε ως μέσον πίεσης. Το σεξ και η σεξουαλικότητα είναι επίσης ένα μεγάλο θέμα: η απόλαυση γίνεται πρόβλημα και πολλές γυναίκες και άντρες κάτω από αυτή τη διέλευση δηλώνουν σεξουαλικά αδιάφοροι, ψυχροί, με μειωμένο λίμπιντο, ή συνειδητοποιούν ότι το σεξ είτε έχει χάσει τη δύναμή του είτε δεν υπάρχει.

Κλείνοντας: Μη δανείζεις. Μη δανείζεσαι. Μην μπαίνεις σε συνεταιρισμούς που δεν  είσαι 101% σίγουρος για την αξιοπιστία των άλλων. Μηνξοδεύεις χωρίς να είναι ανάγκη ή η σημαντική αγορά που κάνεις να είναι απολύτως χρήσιμη. Κατανόησε τις αξίες σου και αποδέξου τις αξίες των άλλων. 

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!