ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΛΕΩΝ

23.07-23.08

Αφροδίτη ανάδρομη  στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6-19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα από 31/7-6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)  

Φυσικά και μπορείς να φωταγωγήσεις το μέρος που βρίσκεσαι και να γίνεις το κέντρο του ενδιαφέροντος. Φυσικά μπορείς να γοητεύσεις και να είσαι το πάρτι ακόμα κι αν αυτό αποτελείται από σένα μόνο κι έναν/μία άλλο/η. Όσο η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιό σου σε ευθεία πορεία έχεις ένα δίχτυ ασφαλείας για ό,τι υποθετικά άσχημο μπορεί να υπάρξει. Η Αφροδίτη είναι ένα μίνι αλεξικέραυνο. Σε ευνοεί στις διαπροσωπικές σχέσεις, εμπλουτίζει την ερωτική σου ζωή, δημιουργεί συνθήκες για προσοδοφόρες συνεργασίες, πιθανόν να φέρνει χρήματα μέσα από μία επαγγελματική πρόταση, ένα δώρο ή μια παροχή.

Όμως όταν η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη φρόντισε να μην μπεις σε ένα οικονομικό roller coaster από το οποίο θα ουρλιάζεις «κατεβάστε με, σας λέω, δεν αντέχω τα απότομα σκαμπανεβάσματα…». Φρόντισε δηλαδή να μη διακινδυνεύσεις με κανένα τρόπο την οικονομική σου ασφάλεια. Μην ξεκινήσεις κανενός είδους συνεργασία. Μην αγοράσεις τίποτα σημαντικό και φυσικά μη δανείσεις ούτε να δανειστείς. Ή μήπως υπάρχουν έκτακτα έξοδα που χαλάνε τον προϋπολογισμό και τη διάθεση; Κι αν είσαι σε μία σχέση οι πιθανότητες είναι ότι εκεί που όλα κυλάνε ήρεμα και ανοιχτόκαρδα και θεωρείς ότι τίποτα δεν μπορεί να την κλονίσει, ένας ξαφνικός καβγάς, μια αναπάντεχη σκηνή, μια διαφωνία που παίρνει διαστάσεις ή παράπονα που έρχονται στο φως σού δημιουργούν ερωτηματικά για την αντοχή της σχέσης. Και μια φράση ανεβαίνει αυθόρμητα: Με αγαπάει; Τον/την αγαπάω; Μπορούμε; Θέλουμε; Συνεχίζουμε; Ή είναι μια καλοκαιρινή μπόρα που θα περάσει; 

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Ξεκινάει ένας νέος δωδεκαετής κύκλος εξέλιξης στη ζωή σου. Όταν ο Δίας είναι εδώ στο ζώδιό σου το μεγάλο στοίχημα είναι να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι, τι επιθυμείς αληθινά, πού θέλεις να πας, με ποιους, πώς. Αυτή η διέλευση ενθαρρύνει την έκφρασή σου, μειώνει τους φόβους σου, ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου, βοηθάει να κάνεις καλή εντύπωση στους άλλους. Είναι μια εποχή εξωστρέφειας όπου ο κόσμος είναι η θάλασσα που θέλεις να κολυμπάς.  

Είναι εποχή για να μάθεις καινούργια πράγματα, για να συναντήσεις νέους ανθρώπους, για να αποκτήσεις νέες εμπειρίες. Για να απολαύσεις ωστόσο τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου παρωχημένες απόψεις και ιδέες, να αφήσεις πίσω σου παιδικά πείσματα και συμπεριφορές και να αφεθείς στο κύμα. Ο κόσμος που ανοίγεται μπροστά σου θα χαρακτηριστεί από το βλέμμα σου – όσο πιο καθαρό, πιο ανοιχτό, πιο κατανοητικό και λαμπερό, τόσο μεγαλύτερη η ορμή για ζωή.

Πρόσωπα και ευνοϊκές συνθήκες έλκονται από σένα δημιουργώντας καινούργιες επαγγελματικές και αισθηματικές προοπτικές. Όποιος/α μπαίνει στη ζωή σου αυτή την περίοδο του Δία επωφελείται από σένα, όπως κι εσύ από αυτόν/ή. Το μαζί είναι σημαντικό τώρα.

Τυχερή χρονιά, όχι με την έννοια 365 ημερών ευτυχίας, αλλά με την έννοια ότι οι προσωπικές σχέσεις αναπτύσσονται αρμονικά, μερικοί άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σου για να μείνουν, για να την κάνουν καλύτερη, για να σε εξελίξουν, για να σε επηρεάσουν θετικά. Η αυτοεκτίμηση ανοίγει την γκάμα των δραστηριοτήτων, η ενέργεια διευρύνει τους στόχους σου, επαγγελματικά και προσωπικά δημιουργούνται νέες λεωφόροι. Η επιτυχία και η χαρά είναι οι τεράστιες δυνατότητες αυτής της περιόδου μαζί με την αίσθηση ότι μπαίνεις σε μια νέα πολλά υποσχόμενη εποχή.

Όχι, δεν έχεις όλες τις απαντήσεις. Συνεχίζεις να μαθαίνεις. 

ΔΙΑΣ στην Παρθένο 

(από 11/8/15 - 9/8/16)

Ο Δίας στην Παρθένο είναι ένα καλό νέο που μπορεί να αφορά την οικονομική σου ευημερία, ή αλλιώς και πολύ απλά την τσέπη σου. Η Παρθένος σχετίζεται με την οικονομική σου κατάσταση και τις αξίες από τις οποίες αντλείς ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Οπότε αυτοί είναι και οι τομείς που θα προσπαθήσεις να βελτιώσεις και να αναπτύξεις. Η οικονομική σου ασφάλεια φαίνεται ότι εξασφαλίζεται ή αισθάνεσαι ότι δεν κινδυνεύεις οικονομικά.

Αν έχεις πνευματικές ανησυχίες τότε αυτή είναι η διάσταση της ζωής σου που θα θελήσεις να καλλιεργήσεις. Αν το ζητούμενό σου είναι η αυτοπεποίθησή σου τότε αυτή είναι που θα ανεβάσεις μαθαίνοντας κάτι καινούργιο που θα σε διευκολύνει στη δουλειά ή στις επιδιώξεις σου. Ακονίζοντας τα ταλέντα και τις δεξιότητές σου και προσθέτοντας γνώσεις στο βιογραφικό σου, μπορείς να ανεβάσεις το ηθικό σου και να ξαναπάρεις μπρος αν θεωρείς ότι κάπου έχει κολλήσει η εξέλιξή σου. 

Αν ένα εξοχικό, ένα αυτοκίνητο, μια τηλεόραση, ένα κινητό αποτελούν στάτους σύμβολα που σε κάνουν να αισθάνεσαι επιτυχημένος/η, τότε είναι αυτά που θα κυνηγήσεις. Σε αυτή τη χρονιά είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσεις πώς διαχειρίζεσαι τις πηγές σου, να σκεφτείς καθαρά τους στόχους σου που έχεις βάλει και να δεις τι χρειάζεσαι πρακτικά για να τους ολοκληρώσεις. Φυσικά και τα χρήματα διευκολύνουν, αφού μπορεί να μη φέρνουν την ευτυχία αλλά τη νοικιάζουν για λίγο, αλλά όταν γίνονται αυτοσκοπός, όταν από αυτά αντλείς την αυτοεκτίμησή σου και θεωρείς ότι αυτά σου δίνουν αξία, τότε αρχίζει να χωλαίνει η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Βρες τον τρόπο να αισθανθείς καλυμμένος/η οικονομικά καλλιεργώντας ταυτόχρονα αυτά που αληθινά ποθεί η ψυχή σου – το μαζί, την αγάπη, την ομορφιά και την καλλιέργεια  του εαυτού σου.

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη 

(Εκτός από 15/6 - 18/9, που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Είναι εποχή που θα μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου, πώς να εκφράζεσαι και πώς να αγαπάς. Τίποτα από τα τρία δεν γίνεται από μόνο του. Καταρχάς τα δύο πρώτα χρειάζεται οργάνωση και προσοχή. Παρόλο που ο Τοξότης εκφράζει για σένα, μεταξύ άλλων, τη χαρά, τη διασκέδαση και τον ελεύθερο χρόνο, με τον Κρόνο εκεί η χαρά και η διασκέδαση θολώνουν και τίποτα δεν έχει ελαφρότητα. Σαν όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σου αυτό το διάστημα να είναι ευκαιρία για κάποιο μάθημα που χρειάζεται να μάθεις ή έχει μέσα του κάποιου είδους ηθικό δίδαγμα. 

Ό,τι σχετίζεται με όσα συμβολίζει ο Τοξότης –έρωτας, δημιουργικότητα, παιδιά– γίνεται βάρος ή μάλλον χρειάζεται να αναλάβεις το βάρος του.  Ένα παιδί μπορεί να γίνει αιτία αυξημένων ευθυνών για κάποιο λόγο. Η ερωτική σχέση μπορεί να γίνει δύσκολη και κυρίως όταν δεν αφήνεις τον καινούργιο και υπό διαμόρφωση εαυτό σου να εκφραστεί. Η ερωτική ιστορία που πιθανώς ξεκινάς αυτή την περίοδο έχει σαν αντικείμενο κάποιον/α μεγαλύτερο σε ηλικία που λειτουργεί σαν γονιός.  Ή μπορεί να είσαι εσύ που θα παίξεις αυτό το ρόλο για κάποιον/α νεότερο/η. Κάθε ερωτική σχέση που ξεκινάει στη διάρκεια αυτής της διέλευσης εμπεριέχει έντονα αισθήματα και σου επιτρέπει να δεις κομμάτια του εαυτού σου που δεν είχες συνειδητοποιήσει πριν. Ακόμα κι αν η κατάληξη ή η πορεία της σχέσης είναι δυσάρεστη, παρόλα αυτά βοηθάει στην ωριμότητά σου. Εδώ να σημειώσω ότι πιθανόν να υπάρχει επιφυλακτικότητα ή ακόμα και αρνητισμός για ερωτικές ιστορίες, επειδή αντιλαμβάνεσαι ότι κάθε ερωτική σχέση φέρνει μαζί της προκλήσεις που δεν θα ήθελες ίσως να αντιμετωπίσεις ή ευθύνες που δεν έχεις διάθεση να αναλάβεις. Όμως πώς γίνεται να εξελιχθείς, να κολυμπήσεις δηλαδή χωρίς να βραχείς; Από την άλλη πλευρά, αν θέλεις μια σχέση και αυτή παρουσιάζει προβλήματα ή σου δημιουργεί απογοήτευση εξέτασε τα αισθήματά σου, τις προσδοκίες σου, τα κίνητρά σου. Να θυμάσαι ότι κάθε αντιπαράθεση, σύγκρουση ή και σκηνές που φοβάσαι δεν σηματοδοτούν χωρισμό αλλά είναι απαραίτητες για να εξυγιαίνονται οι σχέσεις.  

Σημασία στην ερωτική σχέση έχει τώρα η κόλλα που σας δένει και όχι η ερωτική παραζάλη. Ο ενθουσιασμός, η ανατριχίλα της κατάκτησης, το δράμα των σχέσεων σε κάνει να νιώθεις ζωντανός/ή, εντάξει. Όμως αυτό που χρειάζεσαι τώρα είναι δέσμευση, αμοιβαίες υποχωρήσεις, ανάληψη ευθυνών, ουσιαστική αγάπη.

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!