ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

20.01-19.02

Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6 - 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα 31/7- 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)  

Σου έχει τύχει να είσαι πάνω σε ένα στρώμα θαλάσσης και κάποιος να το κουνάει τόσο πολύ ώστε να πέφτεις μέσα στο νερό φωνάζοντας και γελώντας; Με την ανάδρομη Αφροδίτη καταρχάς αφαίρεσε από την προηγούμενη πρόταση το «γελώντας» και έχεις μια πρώτη γεύση των παρενεργειών της που δεν ενθουσιάζουν κανένα όσο καλή διάθεση και να έχει. Σε όλους μας αρέσει να πιστεύουμε ότι δεν γινόμαστε αντικείμενα χειραγώγησης ή ότι δεν μας ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς – και γινόμαστε και μας ενδιαφέρει. Έτσι σε ενδιαφέρουν τα παράπονα των άλλων που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις, να γίνουν αφορμή έντονων διαφωνιών και διαπληκτισμών ή και ευθείας κόντρας. Μια ασήμαντη αιτία μπορεί να γίνει αιτία για συγκρούσεις που υπέβοσκαν για καιρό και τώρα εκτονώνονται. Το θέμα είναι να μην προσπαθήσεις να εκλογικεύσεις τυχόν διαφορές αλλά να δεις πού οφείλονται, πόσο δίκιο έχει ο άλλος της σχέσης, πόσο δίκιο έχεις εσύ. 

Η ανάδρομη Αφροδίτη στον Λέοντα δυναμιτίζει τις συντροφικές ή τις σημαντικές διαπροσωπικές σχέσεις ή ακόμα και τις τυχόν επαγγελματικές συνεργασίες σου. Το ζευγάρι μπαίνει σε εποχή δυσανεξίας.  Ό,τι υπάρχει κάτω από χαλί κρυμμένο φανερώνεται, οι τυχόν διαφορές εντείνονται.

Αν οι ισορροπίες είναι πλαστές δημιουργείται κρίση. Οι δύο του ζευγαριού γίνονται δυο ξένοι που αν δεν προσπαθήσουν να ρίξουν γέφυρες η χαραμάδα θα γίνει ρήγμα. Φυσικά και αν είσαι μόνος/η και δελεαστείς αυτή την περίοδο έχε υπόψη σου να κρατάς μικρό καλάθι. Αυτός που στιγμιαία σου κόβει την ανάσα είναι πιθανόν ο/η εντελώς ακατάλληλος/η για σένα. 

Ευτυχώς αυτά συμβαίνουν στην ανάδρομη φάση της Αφροδίτης, γιατί όταν διελαύνει απρόσκοπτη στον Λέοντα υπάρχει και επικοινωνία και καλή διάθεση και οι σχέσεις μπορούν να είναι βελούδινες, ελπιδοφόρες, ζωντανές και ευοίωνες. Η διέλευσή της σε ορθή πορεία είναι υποσχόμενη για όσους επιδιώκουν τη συντροφικότητα, ενεργητική για όσους βρίσκονται σε σχέση, ανάλαφρη για τις πολύχρονες σχέσεις. Οπότε το πριν και το μετά διάστημα της ανάδρομης κίνησής της μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά: αν υπάρχουν ανοιχτά θέματα σε κάθε είδους σοβαρή σχέση μίλησε πριν ή μετά και απόφυγε κάθε είδους απόφαση που παίρνεται εν θερμώ. 

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Ο Δίας σού δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσεις τη συντροφική σου ζωή πιο ανάλαφρα. Μπορείς να επιβεβαιωθείς πάλι ότι η συντροφικότητα, ένας/μία σύντροφος, είναι γενετικό σου δικαίωμα. Δεν είσαι ένα απομονωμένη νησί, είσαι μια ήπειρος που συνδέεται με τους ανθρώπους, με την κοινωνία, με τη ζωή. Ακόμα κι αυτοί που ήταν απρόσιτοι, απόμακροι ή αποξενωμένοι αποφασίζουν να σου διαθέσουν χρόνο, είναι ανοιχτοί απέναντί σου, σε βοηθάνε επαγγελματικά μερικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να σε ερωτευθούν ακόμα και να σε παντρευτούν, αν αυτό είναι που επιζητάς. 

Η χρονιά του Δία στον Λέοντα έχει ζωντανές σχέσεις, έντονες διαπροσωπικές σχέσεις, αναζωογονητικές φιλίες και παρέες, καινούργιους ανθρώπους, ευγενική οικειότητα και ποιότητα.  Η κοινωνία είναι έτοιμη να σε κανακέψει, υπάρχει εξωστρέφεια, αισιοδοξία ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Υπάρχει δημοφιλία, φήμη, ακόμα και διασημότητα. 

Από τη μια πλευρά μπορείς να συμπαρασταθείς σε όσους έχεις δίπλα σου, μπορείς να συμπονάς και να αγαπάς με περισσότερη ζέση, να ενδιαφέρεσαι πιο έντονα για τους ανθρώπους κι από την άλλη μπορείς να αδιαφορείς για όσους δεν δίνουν δεκάρα για σένα. Πάμε πάλι. Η καλή τύχη στον Λέοντα μπορεί να σε απαλλάξει από κουρασμένες σχέσεις που έχουν βαλτώσει εδώ και χρόνια ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες συναντήσεις, όπως και να σου φέρει μια καινούργια, ενδιαφέρουσα και με προοπτικές επαγγελματική συνεργασία ή μια ερωτική σχέση ή ένα γάμο. Όσο καλές κι αν είναι οι ερωτικές σου σχέσεις ή όσο εποικοδομητικές κι αν είναι οι εργασιακές συνεργασίες μπορούν τώρα να γίνουν ακόμα καλύτερες, περισσότερο δημιουργικές και ευχάριστες. Με δύο λόγια ανοίγουν νέες λεωφόροι στις διαπροσωπικές σου σχέσεις που οδηγούν στο μέλλον με συναρπαστικούς συνοδηγούς.

ΔΙΑΣ στην Παρθένο

(11/8/15- 9/8/16)

Ο Δίας στην Παρθένο μπορεί να δείχνει μεταξύ άλλων πόσο πολύ οι τράπεζες θέλουν να σε κάνουν πελάτη τους, πόσο φερέγγυο σε βρίσκουν, πόσο αξιόπιστος είσαι. Λαμβάνοντας υπόψη την εποχή δεν είναι κακή μια τέτοια αντιμετώπιση, αλλά αν δεν σε ενδιαφέρουν οι τράπεζες μπορείς να κρατήσεις ότι οι άλλοι αναγνωρίζουν σε σένα κάποιον φερέγγυο, αξιόπιστο, με ικανότητες που μπορούν να ποντάρουν πάνω του χρήματα, να μπουν μαζί του σε κάποιο συνεταιρισμό, να δουν στο πρόσωπό του κάποιον με δημιουργικότητα, ταλέντα και μέλλον. Μόνος ή με άλλους είσαι τόσο επινοητικός/ή που αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας μπορείς να πουλήσεις σχεδόν τα πάντα, να βρεις καινούργιες πηγές εισοδήματος.

Μπορείς να βάλεις άφοβα το χέρι σου στις τσέπες των άλλων για χρηματοδότηση και να αφήσεις το ένστικτό σου να βρει τι είναι αυτό που θέλει η αγορά και οι άνθρωποι και να τους το δώσεις. Ζήτησε και θα έχεις.

Μπορείς να κάνεις επιτυχημένες αλλαγές στη ζωή σου, να κατανοήσεις περισσότερο αυτόν/ή που είσαι μαζί, να πας με το κύμα. Κάθε είδους κρίση είναι αντιμετωπίσιμη, δεν σε ρίχνει σε απελπισία, έχεις λύσεις, βγαίνεις στον αφρό. Είναι μια εποχή εσωτερικής αναγέννησης, η ερωτική ιστορία που δημιουργείται μέσα σε αυτή την περίοδο είναι τυχερή, ο άλλος που γνωρίζεις σε αναζωογονεί, σε στηρίζει, σε μαθαίνει, σε εξελίσσει. Ω, ναι, το σεξ σου προσφέρει ανατριχίλες που ποτέ πριν δεν είχες και που ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσεις. Οι άνθρωποι είναι περισσότερο διαθέσιμοι να σε βοηθήσουν και να σου συμπαρασταθούν και εσύ ανταποδίδεις γιατί ξέρεις ότι δίνοντας από την πόρτα σού επιστρέφονται από το παράθυρο.

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη

(Εκτός από 15/6 - 18/9, που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Αυτή την εποχή καλείσαι να συγκεράσεις την ατομικότητά σου με την ομάδα, το μαζί, τους άλλους. Σε όποια ομάδα κι αν ανήκεις. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό είχες την ευκαιρία να ξεχωρίσεις και να αναγνωριστείς μέσα από την επαγγελματική σου ζωή, ως άτομο. Τώρα χρειάζεται να ενσωματωθείς στην ομάδα χωρίς να σε ενδιαφέρει να λάμψεις μέσα σε αυτήν. Χωρίς να σε νοιάζει η προσωπική σου ανάδειξη. Από εδώ και πέρα σημασία έχει η ομάδα και η κοινή προσπάθεια και τα κοινά όνειρα, επιδιώξεις και προσδοκίες για το μέλλον.

Εάν σου είναι δύσκολο να συνεργαστείς ή να συμμετέχεις σε ομαδικές προσπάθειες ίσως αισθανθείς ότι οι άλλοι, συνεργάτες και φίλοι, μπαίνουν στο δρόμο σου. Ότι σε εμποδίζουν, ότι σε καθυστερούν, ότι δεν σε υπολογίζουν.  Ίσως αναλάβεις ευθύνες, καθήκοντα και υποχρεώσεις που δεν θέλεις ή σε βαραίνουν πολύ. Κι όμως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για να αποφύγεις τέτοια  βάρη. 

Ο Τοξότης για σένα συμβολίζει τον τομέα επίσης που περιέχει τα όνειρα, τα ιδανικά, τους στόχους σου. Από εδώ και πέρα θα διαπιστώσεις αν δούλεψες ικανοποιητικά ώστε να πετύχεις τους στόχους ή για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Αν ναι, θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν όχι υπάρχει απογοήτευση, δυσαρέσκεια, στέγνωμα. Δεν θα πάρεις αυτό που θέλεις.

Χρειάζεσαι ανθρώπους που θα σε οδηγήσουν στο ξέφωτο, που θα σε γοητεύσουν με καινούργιες αντιδράσεις, που θα σε ερωτευθούν για αυτό που είσαι. Ναι, είναι πιθανόν να πέσεις πάνω σε τρελαμένους διευθυντές, ανταγωνιστικούς συναδέλφους, αναξιόπιστους άντρες και γυναίκες που θα σε αφήσουν ερωτικά στα κρύα του λουτρού. Ναι, είναι πιθανόν. Όμως χρειάζεσαι ένα φίλο, ένα στόχο, μία ελπίδα, έναν έρωτα για να ξαναγεννηθείς.    

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!