ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

22.06-22.07

Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6 - 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα από 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)  

Ενώ με την Αφροδίτη στον Λέοντα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να σου έρθουν κάποια χρήματα από οπουδήποτε ελαφραίνοντάς σε οικονομικά, ή να ξοδέψεις για οτιδήποτε σου αρέσει χωρίς να υπολογίσεις χρήματα, ή απλώς να είσαι εγωιστής/εγωίστρια έτσι για αλλαγή θέλοντας οι άλλοι να σου κάνουν τα χατίρια, όταν η Αφροδίτη γυρίσει ανάδρομη στον Λέοντα, στον τομέα δηλαδή που εκπροσωπεί την οικονομική σου ασφάλεια, τα χρήματα, την ιδιοκτησία και τις αξίες σου, τότε φαίνεται ότι το χρήμα γίνεται μαγική εικόνα – υπάρχει κι ύστερα δεν υπάρχει. Αυτός είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός τομέας για σένα αφού η ανασφάλειά σου εντείνεται όταν έχει τάσεις ασανσέρ και μάλιστα προς το υπόγειο.

Αυτή την περίοδο του άγχους και της πιθανής γενικότερης ανησυχίας για τα οικονομικά σου μην κάνεις το λάθος να χρησιμοποιήσεις το χρήμα ως μέσον εκβιασμού ή μην ανακατευθείς σε διαπραγματεύσεις, απαιτήσεις, αξιώσεις, συζητήσεις που έχουν το χρήμα ως θέμα γιατί δεν θα βγάλεις άκρη κατά τη διάρκεια του ανάδρομου. 

Βγάλε το χρήμα από την ατζέντα σε οποιαδήποτε σοβαρή σχέση που περιέχει σύντροφο, φίλο, συνεργάτη, συνεταίρο, συγκάτοικο κ.λπ. Έχε υπόψη σου ότι κάτω από το σοβαρό ή περιστασιακό ή ανώδυνο χρηματικό ζήτημα μπορεί να κρύβονται σοβαρότερες δυσαρμονίες, θέματα εξουσίας (ποιος έχει το πάνω χέρι σε μια σχέση), έλλειψη αυτοεκτίμησης, καταπιεσμένες επιθυμίες και φόβοι. Οπότε καλό είναι, αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, να το συνειδητοποιήσεις και να το αντιμετωπίσεις στη ρίζα του με συζητήσεις μετά την επιστροφή της ανάδρομης Αφροδίτης σε ορθή πορεία.  

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Όσο κι αν η εποχή είναι δύσκολη και όλοι τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, κι εσύ επίσης,  μπορείς να αισιοδοξείς βάσιμα ότι κάτι γίνεται και η οικονομική κρίση δεν σου δείχνει τα δόντια της ή εν πάση περιπτώσει τη γλιτώνεις εκεί που νόμιζες ότι η οικονομική καταστροφή σού χτυπάει την πόρτα. Ένας δύο άνθρωποι μπορεί να εμφανιστούν για να σε βοηθήσουν την ώρα που τους έχεις απόλυτη ανάγκη: το είδος της ανάγκης μπορεί να είναι χρηματικό, ή μπορεί να είναι και αισθηματικό, οικογενειακό ή προσωπικό. Το σύμπαν ή όπως αλλιώς θες πες το, σε ευνοεί και δεν σε αφήνει να γονατίσεις. Ασφαλώς με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω έχεις γίνει δύσπιστος/η στους ανθρώπους που σε διαβεβαιώνουν ότι μπορούν να σε στηρίξουν οικονομικά, ή να σε σιγοντάρουν συναισθηματικά, ή ότι μπορείς να βασίζεσαι στην αγάπη που σου έχουν. Έλα όμως που χρειάζεται να ξεπεράσεις θυμό, πικρίες, παράπονα και απογοητεύσεις ώστε να μπορέσει να σου ξεδιπλωθεί η καλή διάθεση των άλλων προς εσένα.

Ξανά: Η ευνοϊκή αυτή διέλευση του Δία στον Λέοντα, στον τομέα δηλαδή που για σένα εκφράζει το χρήμα και την περιουσία σου (υλική και άυλη μέσα από ταλέντα, δεξιότητες και κλίσεις), σημαίνει ότι τώρα περισσότερο από πριν μπορείς να εξασφαλίσεις την οικονομική σου ασφάλεια, μέσα από δουλειά, έξτρα δουλειά ή καινούργιες συμφωνίες και διαπραγματεύσεις, ή με την αναπάντεχη εισροή κάποιων χρημάτων ή περιουσίας που δεν είχες υπολογίσει. Ο Λέων, όπως είπαμε, συμβολίζει τις αξίες και τα προσόντα σου, οπότε είναι μια εποχή που μπορείς να αξιοποιήσεις και να ακονίσεις τα ταλέντα σου αυξάνοντας την επαγγελματική σου αξία – είτε με σεμινάρια ή πρόσθετες σπουδές, ή με μια συμφέρουσα εξειδίκευση.  

Μια ερώτηση που μπορείς να κάνεις τώρα στον εαυτό σου είναι: Να είμαι ή να έχω; Φυσικά ο συνδυασμός είμαι κι έχω είναι ο ιδεώδης ώστε να μη χρειαστεί ούτε να ξεπουληθείς για τα χρήματα αλλά ούτε και να ασκητέψεις γιατί δεν σε αφορούν οι εγκόσμιες απολαύσεις. Σε αφορούν και τα δύο και είναι μια χρονιά που καλείσαι να βρεις τη χρυσή τους τομή.

ΔΙΑΣ στην Παρθένο 

(11/8/15 - 9/8/16)

Ο Δίας δίνει τεράστια ώθηση στον τομέα που συνδέεται με την επικοινωνία, τις επαφές σου με τους άλλους, την καθημερινότητα, τις σπουδές, τις μετακινήσεις, τη διανοητική σου φόρμα. Ο Δίας στην Παρθένο μπορεί να σε μάθει πώς να παρακολουθείς ταυτόχρονα τον μπάρμαν, ποιος μπαίνει στο μπαρ, αυτόν/ή που φλερτάρεις απέναντι, ενώ ταυτόχρονα τσεκάρεις το fb, μιλάς με το/τη φίλη σου και σκέφτεσαι το αυριανό σου πρόγραμμα. Με άλλα λόγια ο Δίας βελτιώνει την  αντίληψή σου, διευρύνει την επικοινωνιακή σου γκάμα, σου προσθέτει IQ, επεκτείνει τον κύκλο των γνωριμιών σου προσθέτοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους στη ζωή σου, σου προτείνει να ανοίξεις τη βεντάλια των γνώσεών σου με ξένες γλώσσες, σεμινάρια, σπουδές κάθε είδους, ακόμα και για άδεια οδήγησης σε προτρέπει. 

Επίσης η μετακόμιση, μαζί με την αίσθηση της επανεκκίνησης που φέρνει, είναι μια καλή ιδέα που θα σου περάσει από το μυαλό και κατά πάσα πιθανότητα πολλοί Καρκίνοι θα υλοποιήσουν. Η μετακόμιση μπορεί να μην περιορίζεται απλώς από γειτονιά σε μια άλλη γειτονιά αλλά να περιέχει και αλλαγή πόλης. Είναι μια χρονιά έντονης κινητικότητας που σε βοηθάει στην επαγγελματική σου εξέλιξη, επιταχύνει τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου και σε προτρέπει σε ταξίδια και καινούργια πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ότι βελτιώνεσαι είτε ως προσωπικότητα είτε ως επαγγελματίας. Ο Δίας εδώ λέει: μη μένεις ίδιος/α.

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη

(Εκτός από 15/6-18/9, που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Υγεία-Σώμα-Εργασιακή πραγματικότητα-Καθημερινότητα. Αυτοί είναι οι τομείς που επηρεάζονται με τη διέλευση του Κρόνου στον Τοξότη. Άρα συγκεντρώνεσαι στη φροντίδα του σώματός σου και στην προστασία της υγείας σου –τσεκ απ, γυμναστική, δίαιτες, διακοπή κάθε κακής συνήθειας, άσκηση, εναλλακτικές θεραπείες, αλλαγές διατροφικών επιβλαβών συνηθειών–, και ταυτόχρονα κάνεις τις απαραίτητες παρεμβάσεις στη δουλειά ώστε να γίνει περισσότερο αποδοτική. 

Η δουλειά σου χρειάζεται εκσυγχρονισμό. Εσύ χρειάζεται να είσαι περισσότερο επικεντρωμένος/η στη δουλειά σου – περισσότερες ώρες, περισσότερο άγχος να τα καταφέρεις, μεγαλύτερη αντοχή και επιμονή ώστε όχι μόνο να επιβιώσεις εργασιακά αλλά και να σταθεροποιηθείς.

Στη δουλειά χρειάζεται να έχεις κατά νου ότι οι σχέσεις με τους εργοδότες, τους συναδέλφους, τους πελάτες ή με όσους έρχεσαι καθημερινά σε επαφή εργασιακά μπορεί να είναι δύσκαμπτες, δύσκολες, εκνευριστικές, με ένταση, δυσφορία και απαιτητικές. Όμως πρέπει να έχεις επίσης κατά νου ότι όλη αυτή η κρόνια εποχή μπορεί να σου προσφέρει εργασιακή σταθερότητα, αργή αλλά σταθερή εξέλιξη, με πολλή βεβαίως κούραση και αγωνία. Μπορεί να αναγνωριστείς, ή να μην αναγνωριστείς ως ο Εργαζόμενος/η του Μήνα ή της Χρονιάς, μπορεί να πάρεις ή να μην πάρεις μπόνους, αλλά η πιθανότητα προαγωγής ή πρόσθετων υποχρεώσεων και καθηκόντων που σηματοδοτούν ανέλιξη είναι ανάμεσα στις πιθανότητες. 

ΟΥΡΑΝΟΣ στον Κριό

(Αφορά κυρίως τους γεννημένους μεταξύ 3 έως και 14/7, ή ωροσκόπους από 11°-21° ή και πλανήτες στον  Καρκίνο σε αυτές τις μοίρες)

Ο Ουρανός, που συμβολίζει το σοκ, την αλλαγή, την ανάγκη για νέα ήθη και επιθυμεί διακαώς οτιδήποτε εξελίσσει προς το μέλλον στον τομέα της επαγγελματικής σου ζωής, σε σπρώχνει να κοιτάξεις με καινούργιο μάτι τους στόχους σου. Ναι, με τον Ουρανό στον Κριό δεν αντέχεις κανένα πάνω από το κεφάλι σου. Δεν μπορείς να υποδυθείς το γρανάζι όταν σκέφτεσαι ότι έχει ταλέντα που δεν μπορείς να εκφράσεις, ιδέες που δεν συμμερίζεται κανείς, επιθυμία να εκσυγχρονιστείς και ανάγκη να αναλάβεις την (επαγγελματική) τύχη σου. Όσο κρατάει η διέλευση του Ουρανού υπάρχει ανάγκη για ενθουσιασμό και νέες διεξόδους. Ακόμα κι αν είσαι άνθρωπος της ρουτίνας και της επανάληψης, ή κάποιος/α που δεν αλλάζει εύκολα δουλειά και συνήθειες, κάτι μέσα σου σε τσιγκλίζει να κάνεις κάτι διαφορετικό, να διερευνήσεις τις δυνατότητες να ανοιχτείς, να δεις να δρομολογείται το εργασιακό παρά κάτω. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί Καρκίνοι αναλαμβάνουν να ξεκινήσουν δικές τους δουλειές, να γίνουν οι ίδιοι αφεντικά του εαυτού τους, να επεκτείνουν αυτές που ήδη έχουν ή να ψαχτούν για καλύτερες συνθήκες αλλού. 

Μια βατή πάντως επιλογή υπό την επιρροή του Ουρανού είναι να μείνεις στη δουλειά που βρίσκεσαι, με την προϋπόθεση να υπάρχουν δυνατότητες εξέλιξης και ανάπτυξης, βάζοντας σε εφαρμογή νέα σχέδια ή πείθοντας τους παρά πάνω ότι διαθέτεις τα προσόντα και την ικανότητα να βρεις τρόπους ώστε να ζωντανέψεις και να αναζωογονήσεις τη δουλειά που είσαι, να περάσεις δηλαδή τη δουλειά σου σε μια καινούργια σύγχρονη φάση της.

Ναι, είναι μια εποχή που δεν σε ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος, αρκεί να νιώθεις ότι είσαι συνεπής με τον εαυτό σου και τις ιδέες σου. Δεν σε ενδιαφέρει αν θα συγκρουστείς με τη μάνα σου, τον απέναντι, τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου ή αυτόν που επηρεάζει τη δουλειά σου, αν αισθανθείς ότι σε περιορίζουν ή σου κόβουν το δρόμο. Η ανάγκη σου να ξεπεράσεις παλιές δεσμεύσεις και δεσμά μπορεί να γίνει αφορμή ακόμα και να σοκάρεις ή να εκπλήξεις θετικά την κοινωνία εκφράζοντας ή κάνοντας κάτι ριζοσπαστικό, πρωτοποριακό, καινοτόμο ή αντισυμβατικό.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ στον Αιγόκερω

(Αφορά κυρίως τους γεννημένους από 3 έως και 9/7 και ωροσκόπους από 11° έως και 16°, ή όσους έχουν πλανήτες στον Καρκίνο σε αυτές τις μοίρες)

Θα μπορούσε να είναι ένα παραμύθι με τίτλο ο Πλούτωνα και οι Σχέσεις. Ο Πλούτωνας λοιπόν σε κάνει να νιώθεις γυμνός σε ένα σκοτεινό υπόγειο. Σε κάθε γωνία υπάρχει κι ένας φρουρός, ή μάλλον ένας φρουρός (με τη μορφή συντρόφου; ερωτικού αντικειμένου; συνεργάτη; επαγγελματικού άλλου;) έτοιμος να σε τιμωρήσει αν κάνεις βήμα. Το δώρο του Πλούτωνα λοιπόν θα μπορούσε να είναι ότι έχεις τη δύναμη να ξεπεράσεις το δεσμοφύλακα, να ανοίξεις την πόρτα του κελιού και να βγεις στο φως. Μάλιστα. Ακούγεται εύκολο με χάπι εντ. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και πολλές φορές επώδυνη. 

Μία σχέση σε κατεβάζει στο υπόγειο από όπου όταν ανέβεις θα έχεις αλλάξει δέρμα.  Ο/η σύντροφος μέσα στο γάμο, μια ερωτική ιστορία, κάποιος που μπαίνει στη ζωή σου, κάποιος συνεταίρος, ένας εχθρός είναι αυτός που θα σε κάνει να μεταμορφωθείς βίαια ξεχνώντας ό,τι ήξερες μέχρι τώρα για τις σχέσεις, για τα αισθήματα και τη διαχείρισή τους. Κάποιος υπάρχει ή μπαίνει στη ζωή σου για να σου αλλάξει εκ θεμελίων την αντίληψη και τις ιδέες που έχεις για τις σχέσεις.

Οι σχέσεις ή μία σχέση γίνεται ο καταλύτης βαθιών αλλαγών, ανάπτυξης και εξέλιξης. Στο ρεπερτόριο του Πλούτωνα υπάρχουν πάθος, εμμονές, πρωτόγονα ένστικτα, κτητικότητα, ζήλεια, προδοσία, χειραγώγηση, φθόνος, θυμός, οργή, επιβίωση, σεξ, ανεξέλεγκτα αισθήματα. Μία σχέση φέρνει στην επιφάνεια όλα αυτά τα αισθήματα που η πηγή τους βρίσκεται στη σχέση που είχαμε ως μικρά παιδιά με τους γονείς μας.

Ουσιαστικά ο άλλος γίνεται η αφορμή να ξαναζήσουμε τραύματα, φόβους, αγωνίες και απωθημένα εκείνης της εποχής, τότε που η επιβίωσή μας εξαρτιόταν αποκλειστικά από τους γονείς μας και κάθε κίνησή τους ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου για εμάς. Αυτή η διέλευση μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε τις συναισθηματικές αντιδράσεις, τη συμπεριφορά μας, τις ανασφάλειες και τις ανάγκες μας, τις φοβίες μας, τις καταπιεσμένες επιθυμίες, τι είναι αυτό που πυροδοτεί τα αισθήματα εγκατάλειψης, αδυναμίας. Τι είναι αυτό που μας ξαναφέρνει στην κατάσταση του απροστάτευτου μικρού παιδιού που τρομάζει μήπως το παρατήσουν και πεθάνει. Δύσκολη εποχή ενηλικίωσης και συνειδητοποιήσεων.

Πολλά μπορεί να είναι τα σενάρια και οι παραλλαγές τους που οδηγούν στο σκοτεινό βασίλειο του Άδη για να φωτιστεί η ψυχή. Είναι πιθανόν να ανακαλύψεις ότι ο/η σύντροφος σε απατάει, να γίνεις το αντικείμενο της κτητικότητας, του φθόνου, της ζήλειας του/της συντρόφου ή εσύ να είσαι αυτός/ή που ζηλεύει, έχει έμμονες ιδέες, που μπαίνει σε παράνοιες απιστίας ή θυμού επειδή ο άλλος δεν σε αγαπάει όσο επιθυμείς. Μπορεί κάποιος από τους δύο να βρίσκεται σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή της ζωής του και ο άλλος να πρέπει να τον στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. Ή να προσπαθεί κάποιος στο ζευγάρι να εμποδίσει τον άλλο, συνειδητά η ασυνείδητα, να εξελιχθεί ή να τον ελέγξει. Μπορεί να ερωτευθείς κάποιον/α που είναι δεσμευμένος/η – τη γυναίκα ή τον άντρα του αφεντικού/συνεργάτη/φίλου, και παρόλα αυτά να τον διεκδικείς με μανία. Ή να μπεις στη διαδικασία ενός αργού και επώδυνου διαζυγίου στο οποίο κάποιος από τους δύο θέλει να εκδικηθεί τον άλλο μέσα από οικονομικές υπερβολικές απαιτήσεις. Ναι, υπάρχει και η σχέση που μπορεί να αντέξει τις κρίσεις που μοιάζουν με μικρούς θανάτους και στο τέλος να αναγεννηθεί και να γίνει δυνατότερη από ποτέ. 

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!